مدیرعامل شرکت آبفا همدان با اعلام اینکه ذخیره سد اکباتان همدان بسیار کاهش یافته است، گفت: تا زمان بهبود ذخیره سد اکباتان بخشی از آب شرب همدان از رودخانههای خاکو و عباسآباد تامین میشود تا مشکلی در تامین آب شرب مردم همدان وجود نداشته باشد.
سیدهادی حسینی بیدار اظهار داشت: بسیاری از مسئولان و مدیران خارج استان بر این باورند که همدان به واسطه سرسبز بودن مشکلی در زمینه آب ندارد که این مسئله در تامین اعتبارات مشکلاتی را برای همدان ایجاد میکند.
وی با اعلام اینکه خوشبختانه وزارت نیرو در تخصیص اعتبارات تامین آب شرب همراهی و همکاری مطلوبی با استان داشته است، افزود: در حال حاضر وزارت نیرو تاکید بسیاری بر پروژههای تامین آب شرب داشته و تخصیص اعتبارات این بخش را در اولویت گذاشته است.
حسینی بیدار با اشاره به اینکه همدان در تنش آبی شدیدی قرار دارد، تصریح کرد: نبود باور به تنش آبی در همدان توسط مردم یکی از مشکلاتی بود که در گذشته با آن مواجه بودیم ولی این روزها با فعالیت رسانهها و فرهنگسازی صورت گرفته این مشکل تا حدودی رفع شده ولی جای کار در این زمینه وجود دارد.
وی با بیان اینکه از اواسط اردیبهشت ماه تا پایان تابستان امسال به سد اکباتان ورود آب نداشتهایم، عنوان کرد: سد اکباتان در اردیبهشت ماه امسال ۲۳ میلیون مترمکعب ذخیره آب داشت که در حال حاضر این میزان بسیار کاهش یافته و به چهار میلیون مترمکعب رسیده است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان عنوان کرد: با وجود اینکه امسال با تنش آبی شدید در تابستان مواجه بودیم ولی تلاش و مدیریت مطلوبی صورت گرفت تا قطعی آب در همدان نداشته باشیم.
وی با اعلام اینکه خوشبختانه بارندگیهای پاییزه از چند روز گذشته آغاز شده ولی به آن شدت و شکلی نبوده که بتواند منابع آبی همدان تغذیه کند ولی امیدواریم بارش باران در همدان تشدید شود تا ضمن افزایش ذخیره سد اکباتان، سفرههای آب زیرزمینی نیز تقویت شوند.
حسینی بیدار تاکید کرد: با افزایش بارندگی و تلاش کارکنان حوزه آب، قطعی آب در همدان نخواهیم داشت، اما این نباید سبب شود تا مردم الگوی مصرف را رعایت نکنند بلکه بیش از هر زمان دیگری نیاز است که مردم در مصرف آب صرفهجویی داشته باشند.
وی عنوان کرد: تا زمان بهبود ذخیره سد اکباتان بخشی از آب شرب همدان از رودخانههای خاکو و عباسآباد تامین میشود تا مشکلی در تامین آب شرب مردم همدان وجود نداشته باشد.
حسینی بیدار با اعلام اینکه بخشی از آب شرب همدان از دشت همدان تامین میشود، گفت: در سالهای گذشته نزدیک به هزار و ۵۰۰ لیتر در ثانیه از چاههای دشت همدان آب برداشت میشد که در حال حاضر به سبب افت سطح آبهای زیرزمینی ۶۰۰ لیتر در ثانیه آب برداشت میشود.
منبع: تسنیم کد خبر:۹۰۰۲۱۰ تاریخ انتشار:۰۶ آبان ۱۳۹۴ – ۱۰:۳۷