رئیس سازمان جهاد کشاورزی البرز گفت: هم اکنون راندمان بهرهوری آب به شیوههای سنتی در بخش کشاورزی ۳۰ درصد است که در صورت اجرای سیستمهای آبیاری نوین، میزان بهرهوری آب تا ۷۵ درصد افزایش خواهد یافت.
سیدمجید موسوی با اشاره به لزوم ترویج استفاده بیش از پیش از طرحها و روشهای نوین آبیاری در میان کشاورزان و باغداران اظهار کرد: فراگیر شدن این مسئله در استان البرز میتواند در توسعه چشمگیر کشاورزی مؤثر و مفید باشد.
وی افزود: یکی از نیازهای کشاورزان و باغداران برای راهاندازی سیستمهای نوین آبیاری، در اختیار داشتن زیرساختها است که باید از سوی مسئولان دستگاههای اجرایی تأمین شود.
این مقام مسئول با بیان اینکه در چند سال گذشته به صورت چشمگیر با کاهش میزان سفرههای آب زیرزمینی روبرو بودیم، تصریح کرد: برای برونرفت از مشکلات پیشرو باید به روشهای نوین آبیاری توجه کرد تا علاوه بر تأمین نیاز کشاورزان، زمینه بهبود ذخایر آب نیز فراهم شود. استفاده از روشهای نوین آبیاری علاوه به کمک به سفرههای آب زیرزمینی و کاهش مصرف آب برای کشاورزی و باغداری، موجب ارتقای کمی و کیفی محصولات تولید شده میشود. این امر میتواند انگیزه کافی برای فعالان عرصه باغداری باشد تا با گرایش به سوی روشهای نوین آبیاری منافع زیادی را کسب کنند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی البرز خاطرنشان کرد: مزایای گسترده استفاده از روشهای نوین آبیاری نشان میدهد گرایش روزافزون کشاورزان و باغداران به این عرصه میتواند علاوه بر کسب منافع ملی، موجب گسترده شدن اقدامات کشاورزان و باغداران به عنوان نیروهای بخش خصوصی شود.
وی یادآور شد: تاکنون اقدامات گستردهای برای توسعه سیستمهای آبیاری نوین در استان انجام شده که گرایش برخی از باغداران و کشاورزان را برای راهاندازی این سیستمها به همراه داشته است. با توجه به اقدامات صورت گرفته برای راهاندازی سیستمهای نوین آبیاری در باغات و مزارع استان بخش قابل توجهی از مصرف آب در این حوزه کم شده است.
منبع:ایسنا کد خبر:۹۴۰۷۲۲۱۴۶۳۲ تاریخ انتشار:چهارشنبه ۲۲ مهر ۱۳۹۴ – ۱۱:۵۹