معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا گفت: برای جلوگیری و کاهش تخلیه آب شیرین به دریای خزر و خلیج فارس برنامههای زیادی را همچون ساخت مخزن در نظر گرفتهایم، اما باید تمامی کارها در یک راهحل بینابینی به تایید سازمان حفاظت محیط زیست برسد.
رحیم میدانی اظهار کرد: تاکنون برای کاهش میزان ورود آب شیرین به دریای خزر و خلیج فارس کارهای مطالعاتی زیادی انجام و نتایجی نیز از این مطالعات حاصل شده است اما اجرایی شدن آن نیاز به گفتگو و تفاهم با سازمان محیط زیست دارد.
وی با بیان اینکه این مساله در شورای عالی آب نیز مطرح شده است، گفت: به دلیل اینکه برای انجام هر کار سازهای در این امر باید جنگلها تبدیل شوند، سازمان محیط زیست با این کار مخالف است.
میدانی ادامه داد: عقیده ما این است که باید یک راهحل بینابین برای این موضوع به وجود آید، چرا که آبهایی که به دریای خزر تخلیه میشود در استانهای گیلان و مازندران بسیار مورد نیاز است.
به گفته معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا براساس کارهای کارشناسی انجام شده قصد داریم تا میزان تخریبهای جنگل را به حداقل برسانیم که البته درباره سد شفارود به این موضوع دست یافتیم.
میدانی ادامه داد: تا جایی که ممکن بود ارتفاع سد را پایین آوردیم و به جای تخریب ۳۶۰ هکتار جنگل این میزان را تنها به ۹۲ هکتار رساندیم.
وی با بیان اینکه دربارهی مابقی سدها تا زمانی که نظر سازمان حفاظت از محیط زیست جذب نشود نمیتوان طرحی را اجرایی کنیم، اظهار کرد: برای اینکه بخواهیم آب شیرین به دریا تخلیه نشود نیاز به آببندها داریم اما به دلیل اینکه آببندانهای سنتی پاسخگوی این میزان حجم آب نیستد، لذا برنامههای دیگری را در نظر داریم.
معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا با بیان اینکه راهکار ما برای رسیدگی به این موضوع ایجاد مخازن بزرگ است، افزود: نمیتوان این مساله را انکار کرد که انجام هر کار عملیاتی تخریبهایی را به دنبال دارد.
منبع:ایسنا کد خبر:۹۴۰۷۲۱۱۳۵۱۲ تاریخ انتشار:سهشنبه ۲۱ مهر ۱۳۹۴ – ۰۷:۳۵