کمبود آب در کشورهای در حال توسعه امری معمول است. به چین بنگرید! این کشور تنها هفت درصد منابع آب جهان را در اختیار دارد ولی ۱۶ درصد آب موجود در کره زمین را مصرف میکند. این مشکل در هند وضعیت وخیم تری دارد؛ هند حدود ۱۸ درصد جمعیت جهان را در خود جای داده است ولی تنها سه درصد منابع آب آشامیدنی جهان را در اختیار دارد. این مسئله در کنار مدیریت ضعیف منابع باعث شده که سرانه آب موجود در این کشور یک پنجم متوسط جهانی (سالانه ۱۲۰۰ متر مکعب در مقایسه با ۶۰۰۰ متر مکعب در جهان) باشد.
براساس گزارش موسسه “کرِدیت سوئیس”، کشاورزی ۹۰ درصد تقاضای کنونی مواد غذایی در هند را تامین میکند، اما افزایش شهرنشینی در حال بالا بردن نیازهای شهری است در حالیکه رشد اقتصادی نیز در حال افزایش نیازهای صنعتی است.
در شهرهای هند تنها ۶۴ درصد مردم به آب لوله کشی دسترسی دارند در حالیکه این رقم در چین ۹۱ درصد و در برزیل ۸۰ درصد است. این امر تازه در شرایطی است که جریان آب اغلب تنها یک تا شش ساعت در روز برقرار است و در ساعاتی هم که آب وصل است کیفیت آن اغلب پایین است. براساس آمارهای دولتی، حدود ۹ درصد خانوادههای هندی به آبی دسترسی دارند که به مواد شیمیایی همچون آرسنیک و نیترات آلوده است. آب لوله کشی در این کشور در فصول بارانی غالبا آلوده به باکتری است.
حل این مشکلات برای مردم این کشور یک امر ضروری و در عین حال همچنین فرصتی برای سرمایه گذاران است. سه راه اصلی کاهش کمبود آب ارتقای بهره وری، کاهش آلودگی و ایجاد منابع جایگزین تامین آب است. تصفیه آب یکی از حوزه های کلیدی سرمایه گذاری است. هند در حال حاضر تنها ۳۰ درصد فاضلابها را تصفیه میکند در حالیکه این رقم در کشورهای توسعه یافته ۷۰ و ۱۰۰ درصد است. همچنین فرصتهایی در زمینه شیرین سازی آب وجود دارد چرا که ظرفیت کنونی این کشور ناچیز است. هزینه پروژه پاکسازی رود گنگ که در ۱۱ ایالت هند جریان دارد چیزی در حدود یک تریلیون روپیه (۱۵ میلیارد دلار) برآورد میشود. انتظار میرود این پروژه ظرف ۱۰ تا ۱۵ سال آینده روزانه تقریبا ۱۰ میلیارد لیتر به ظرفیت آب تصفیه شده هند بیفزاید.
به گفته موسسه اعتباری کردیت سوئیس، هند در ۲۰ سال آینده به حدود ۱۳٫۵ تریلیون روپیه(۲۲۰ میلیارد دلار) سرمایهگذاری در زمینه تامین آب شهری و تصفیه فاضلاب نیاز دارد و این یک فرصت بزرگ برای بازیگران صنعت آب است. دولت هند بخش عمده این پول را تامین خواهد کرد ولی حضور بخش خصوصی که متشکل از حدود ۲۵ شرکت بزرگ و تعدادی شرکت چندملیتی است، در این زمینه افزایش خواهد یافت. آنانتا نارایان از موسسه مالی و اعتباری سوئیس در هند میگوید: برای اصلاح منابع آب در هند به سرمایه گذاری قابل توجهی نیاز است.
منبع:ایسنا کد خبر:۹۴۰۷۲۰۱۳۰۱۶ تاریخ انتشار:دوشنبه ۲۰ مهر ۱۳۹۴ – ۱۱:۳۶