علی اصغرقانع با اشاره به آب بدون درآمد اظهار کرد: در حال حاضر مجموع آب بدون درآمدی که در حوزه بهره برداری اعلام شده حدود ۲۴ تا ۲۵ درصد در متوسط کشور است که البته بر اساس برنامه ریزی هایی و فعالیت های انجام شده طی چند سال گذشته کاهش مناسبی داشته است.
وی ادامه داد: پیش بینی می شود بر اساس برنامه های در دست اقدام است بتوانیم در چند سال آینده به عدد منطقی در مجموع آب بدون درآمد برسیم
معاون برنامهریزی وتوسعه شرکت مهندسی آبوفاضلاب کشور لازمه این امر را وجود منابع لازم برای بازسازی تاسیسات آب و فاضلاب دانست و افزود: بسیاری از اقدامات در قالب ردیف هایی است که بتواند نوسازی و بروزرسانی کند و از این طریق نیز می توان میزان هدر رفت را کاهش دهد.
به گفته قانع بخشی از اقدامات و امور مربوط به کاهش تلفات به قوانین و مقررات وابسته است به طوری که بتوان ابزاری را در اختیار شرکت های آب و فاضلاب قرار داد تا از انشعابات غیر مجاز جلوگیری شود.
وی با بیان اینکه عمده این کاهش منوط به تامین منابع و بازسازی تجهیزات است، اظهار کرد: اگر تامین اعتبار صورت بگیرد می توانیم اقداماتی را در راستای هوشمند سازی شبکه نجام دهیم و از این طیق نیز تلفات را کاهش دهیم.
معاون برنامهریزی وتوسعه شرکت مهندسی آبوفاضلاب کشور در خصوص میزات تلفات آب در کشور گفت:با توجه به شرایطی که در کشور وجود دارد قطعا این عدد متفاوت است اما پیش بینی می شود که هر یک درصد کاهش در هدر رفت آب بالغ بر ۱۰۰۰ میلیارد تومان منابع مالی نیاز داشته باشد.
قانع با تاکید بر اینکه باید شبکه های کشور هوشمند شود،اظهار کرد: خیلی از شبکه های مدرن دنیا ضمن اینکه اصلا اجازه فرسوده شدن به شبکه را نمی دهند به دلیل وجود ابزار های دقیقی که در شبکه قرار دارد اجازه اتفاق و حادثه را نمی دهند یعنی آنقدر سیستم ها هوشمند است.
وی ادامه داد: به دلیل اینکه این کشورها تجهیزات مناسب، ابزار های کنترل و آنلاین مجهز هستند هر اتفاقی نمی تواند شبکه آن ها رخ دهد اما در کشور ما به دلیل عدم استقرار این سیستم ها تعدادحواث نسبت به شبکه های هوشمند دنیا بسیار بالا است.
معاون برنامهریزی وتوسعه شرکت مهندسی آبوفاضلاب کشور با بیان اینکه تعداد حوادث شبکه در سراسر کشور متفاوت است،اظهار کرد:به طور مثال در تهران در سال بیش از ۲۰۰ هزار اتفاق در شبکه رخ می دهد اما اگر هوشمند سازی صورت بگیرد به شدت می توان این اعداد را کاهش داد.
وی با بیان اینکه برنامه هوشمندسازی تا حدودی مشخص شده است،گفت: درحال حاضر شرایط شرکت های آب و فاضلاب به گونه ای است که در هزینه های جاری دچار مشکل شده اند که برای رفع این بهبود مساله لازم است قیمت آب واقعی شود.
قانع قیمت تمام شده آب را ۱۰۰۰ تومان عنوان و اظهار کرد: این در حالیست که تنها حدود ۳۰۰ تومان از مردم اخذ می شود و همین مساله نیز موجب کاهش عملکرد شرکت های آب و فاضللاب شده است و باید گفت که بحران مالی در شرکت ها از بحران کم آبی خطرناک تر شده است.
وی در خصوص سرمایه گذاری های خارجی گفت:با توجه به اقداماتی که پس از تحریم انجام شده حضور فعالی را در بخش های خارجی داشتیم که البته کار های مقدماتی در این زمینه انجام شده و امیدوارم پس از قطعی شدن و تعیین و تکلیف نهایی کشورهای خارجی حضور فعالی داشته باشند.
معاون برنامهریزی و توسعه شرکت مهندسی آبوفاضلاب کشور با بیان اینکه بسته های مختلفی را برای سرمایه گذاران خارجی آماده کردیم، اظهار کرد: با کشور های زیادی از جمله آلمان،ایتالیا،فرانسه، کره و ژاپن در صنعت آب و برق مذاکره داشتیم.
منبع:صبا کد خبر:۹۴۰۷۰۲۰۰۶۵۶ تاریخ انتشار:۴ مهر ۱۳۹۴ ۰۷:۲۹