مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان ایلام گفت: تنها راه برونرفت از بحران آب در کشور و استان، اجرای طرحهای آبخیزداری مبتنی بر تأمین آب در سرشاخهها و رودخانهها و مراکزی است که بارش بهصورت سیل در آن جاری است.
دکتر «رضا احمدی» در نشست خبری با اصحاب رسانه و مطبوعات استان اظهار کرد: بیش از ۷۸ درصد مساحت استان را منابع طبیعی تشکیل داده و ۶۴۲ هزار هکتار جنگل در سطح استان وجود دارد که ۱۳ هزار سال قدمت دارند.
وی با بیان اینکه یک میلیون و ۱۴۶ هزار هکتار مرتع و بیابان در سطح استان وجود دارد، افزود: ۶ نهالستان سطح استان برای تولید نهالهای جنگلی و تولید ۶۵ گونه گیاهی حائز ارزش اقتصادی فعالیت میکنند.
احمدی خاطرنشان کرد: طرح جامع مدیریت حوضهی آبخیزداری و طرح کنونی این بخش از جمله طرحهای استان است که با هدف پایداری، بهرهبرداری و استفاده علمی از منابع طبیعی انجام و عملیاتی شود و در استان یک عرصه ۲۷۰ هزار هکتاری را به کشور معرفی کردیم که در سالجاری ۲۰ هزار هکتار اجرایی میشود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان ایلام خاطر نشان کرد: امسال از محل منابع ملی و استانی اعتباری بالغ بر ۱۱۰ میلیارد ریال برای اجرای ۲۰ طرح ملی و ۱۰ طرح استانی در قالب ۱۹ پروژه به این ادارهکل اختصاص یافته است.
وی با اشاره به اینکه مأموریتهای سازمانی منابع طبیعی و آبخیزداری استان حفاظت، اصلاح، احیاء و بهرهبرداری بهینه و پایداری اصولی از منابع طبیعی با همکاری و مشارکت مردم است، تصریح کرد: شعار امسال سازمان جنگلها و مراتع کشور را همچون سال گذشته منابع طبیعی با مردم و برای مردم است.
احمدی اعطای تسهیلات و روانسازی امور به مردم را از دیگر اقدامات این دستگاه اجرایی برشمرد و گفت: امسال در طرحهای منابع طبیعی استان توجه خاصی به کاشت گونههای اقتصادی چند منظوره با هدف تولید بالا و سازگار با اکولوژی منطقه برای جلب مشارکت مردم میشود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان ایلام تنها راه برونرفت از بحران آب در کشور و استان، اجرای طرحهای آبخیزداری مبتنی بر تأمین آب در سرشاخهها و رودخانهها و مراکزی است که بارش بهصورت سیل در آن جاری است اعلام و خاطرنشان کرد: بیش از ۷۰ درصد از شیب موجود استان، به طرف استانهای مرزی عراق سرازیر میشود که این عامل باعث هدررفت میزان زیادی آب از مرزها میشود.
وی همچنین با اشاره به حمایت و توجه دولت تدبیر و امید به حوزه منابع طبیعی افزود: در سال گذشته بیش از ۲۰۰ میلیارد تومان برای جنگلهای کشور در نظر گرفته شده و هم مرز بودن با کشور عراق، شرایط خاص اکولوژیکی، وجود ریزگردها، کمبود بارش، کهنسالی درختان باعث خشکیدگی درختان بلوط ایلام شده که توجه به این امر نیازمند یک حرکت جدی با مشارکت همه دستگاههای اجرایی است.
احمدی با اشاره به وقوع آتشسوزی در سطح ۱۲۰۰ هکتار از جنگلهای بلوط استان با متوسط ۲۵ درصد یادآور شد: شش دستگاه ماشین مجهز به اطفای حریق با اعتباری بالغ بر ۲۱ میلیارد ریال همچنین تجهیزات انفرادی زیادی از محل اعتبارات ملی به استان اختصاص یافته است.
منبع:ایسنا کد خبر:۹۴۰۶۳۰۱۹۳۷۳ تاریخ انتشار:دوشنبه ۳۰ شهریور ۱۳۹۴ – ۱۵:۵۳