عبدالرضا عبدی ظهر امروز در جلسه بررسی چالش کمآبی در مناطق روستایی این شهرستان اظهار کرد: با توجه به کمبود آب در شهرستان بروجرد ضرورت فرهنگسازی مدیریت مصرف آب در این شهرستان بیش از پیش احساس میشود.
وی عنوان کرد: مدیریت مصرف آب در شهرستان بروجرد در سایه تعامل دستگاههای متولی، شهروندان و رسانهها قابل اجرا است.
رئیس شرکت آب و فاضلاب روستایی بروجرد افزود: حفر چاه در هر روستا به دلیل کمبود منابع آب زیرزمینی در این شهرستان امکانپذیر نیست.
عبدی نبود سد ذخیره آب را یکی از عوامل استحصال بیرویه از منابع آبهای زیرزمینی در این شهرستان دانست و خاطرنشان کرد: وجود چاههای غیرمجاز و خشکسالیهای پی در پی در سالهای اخیر در کاهش سطح آبهای زیرزمینی نقش بهسزایی داشته است.
وی ادامه داد: در حال حاضر تنها راه حل رفع معضل کمآبی در شهرستان بروجرد استفاده از آبهای روان و جمعآوری آنها در پشت سد در فصول غیرزراعی است.
رئیس شرکت آب و فاضلاب بروجرد یادآور شد: جمعآوری آب در پشت سدها در تقویت منابع آب زیرزمینی و تزریق آب به شبکه آبرسانی در مواقع کمآبی موثر است.
عبدی با اشاره به اینکه ۹۵ درصد آبریز سد کلان استان همدان از روانآبهای خارج شده از حوزه شهرستان بروجرد است، تاکید کرد: این در حالی است که استان همدان از آب ذخیره شده در پشت این سد بهره میبرد.
وی اضافه کرد: در صورت اجازه برداشت ۲۵ لیتر آب بر ثانیه از سد کلان و تزریق به شهرستان بروجرد مشکل کمبود آب ۱۷ روستای این شهرستان برطرف میشود.
رئیس شرکت آب و فاضلاب روستایی بروجرد تاکید کرد: مسئولان ارشد شهرستانی به منظور کسب اجازه برداشت آب از سد کلان در حال پیگیری هستند.
عبدی با بیان اینکه رفع معضل کمآبی در رونق اقتصادی و تقویت فعالیت صنایع این شهرستان نقش غیرقابل انکاری دارد، عنوان کرد: تخصیص اعتبارات لازم برای رفع معضل کمآبی در حل مشکلاتی نظیر مهاجرت روستاییان سهم بسزایی دارد.
رئیس شرکت آب و فاضلاب روستایی بروجرد به پیگیری نمایندگان این شهرستان در رابطه با دریافت اعتبارات رفع معضل کمآبی اشاره و خاطرنشان کرد: با توجه به گستره کمآبی در روستاهای این شهرستان، باید تلاشها در جذب اعتبارات بیشتر تقویت شود.
منبع:خبرگزاری فارس کد خبر:۱۳۹۴۰۶۲۳۰۰۰۵۸۴ تاریخ انتشار:۹۴/۰۶/۲۳ – ۱۲:۱۹