مدیرعامل شرکت آب منطقهای همدان گفت: از ابتدای امسال تاکنون ۲۵ میلیون مترمکعب آب از سد اکباتان برای تامین آب شرب استان همدان برداشت شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته چهار میلیون مترمکعب افزایش داشته است.
“مرتضی عزالدین” با اعلام اینکه وضعیت منابع آبی همدان مطلوب نیست، اظهار داشت: در روزهای گذشته نزدیک به سه میلیمتر بارندگی در سطح استان همدان بوده که تاثیر بسیاری در ذخیره سد اکباتان نداشته است.
وی با اشاره به اینکه سد اکباتان در حال حاضر ۶ میلیون و ۵۰۰ هزار مترمکعب ذخیره آب دارد، افزود: وضعیت ذخیره سد اکباتان مطلوب نبوده و این امر میطلبد تا مردم در مصرف آب صرفهجویی لازم را داشته باشند.
عزالدین با بیان اینکه در حال حاضر ۹۴۰ لیتر در ثانیه آب از سد اکباتان برداشت میشود، تصریح کرد: از ابتدای امسال تاکنون ۲۵ میلیون مترمکعب آب از سد اکباتان برای تامین آب شرب استان همدان برداشت شده که به نسبت به مدت مشابه سال گذشته چهار میلیون مترمکعب افزایش داشته است.
وی درباره تامین آب در هفتههای آینده تا رسیدن به فصل بارش در استان همدان نیز گفت: از اواسط مهر ماه، تصفیهخانه عباسآباد فعال شده و آب رودخانه عباسآباد به میزان ۲۰۰ لیتر در ثانیه، تصفیه و برای تامین آب شرب وارد مدار میشود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای همدان عنوان کرد: همچنین به دنبال این هستیم تا آب رودخانه دره مرادبیگ به میزان ۲۵۰ لیتر در ثانیه به تصفیهخانه شهید بهشتی منتقل شده و سپس برای شرب استفاده شود.
وی با اعلام اینکه تمام تلاش لازم برای جلوگیری از قطعی آب در شهرهای همدان به کار گرفته شده است، بیان کرد: کمبود آب باید به دغدغهای عمومی تبدیل شده و مردم این مسئله را به خوبی درک کنند که همدان در وضعیت تنش آبی شدید قرار دارد.
عزالدین با تصریح بر اینکه برخی کمبود آب در شهر همدان را باور نمیکنند، بیان کرد: متاسفانه در سالهای گذشته به سبب برداشت بیش از اندازه از منابع آب زیرزمینی و کشت محصولات پرآب بر در استان همدان، شاهد افت منابع آب زیرزمینی در همدان بودهایم.
وی با تاکید بر اینکه در حال حاضر نیز برخی از اراضی کشاورزی به زیرکشت محصولات غیراستراتژیک و پرآب بر همچون سیب زمینی و هندوانه میرود، عنوان کرد: تغییر الگوی کشت مسئلهای بسیار مهم است که در این سالها کمتر به آن توجه شده و یا آنچنان که باید در این راستا عمل نشده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای همدان اظهار داشت: برداشت آب از سفرههای زیرزمینی به اندازهای بوده که دو دشت سرسبز همدان از جمله دشت شرا (قهاوند) و کبودراهنگ امروز وضعیت مطلوبی نداشته و بخش قابل توجهی از آنها بیابانی شده است.
منبع:پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو (پاون) کد خبر:۹۴۰۶۲۳۱۸۰۳۰ تاریخ انتشار: ۱۳۹۴/۰۶/۲۳ ۰۹:۱۱