مرتضی روزبه در جلسه اتاق فکر آب استان قزوین که صبح امروز در شرکت آب منطقهای قزوین برگزار شد، اظهار کرد: در مورد وجود تشکل آببران و فعالیت آن هیچ بحثی وجود ندارد، زیرا ضرورت آن بر کسی پوشیده نیست.
وی افزود: باید بتوانیم راهکار صحیحی برای تشکل آببران تعریف کنیم تا این تشکل با مانعی روبهرو نشود، برای تحقق این مهم نیاز است که وضعیت این تشکل و عملکرد آن بازنگری شود تا با رفع موانع و تقویت نقاط قوت بهتر از گذشته به فعالیت خود ادامه دهد.
استاندار قزوین با تأکید بر توجه به مسائل فرهنگی، اجتماعی و آموزشی در حوزه آب اضافه کرد: صرف داشتن قانون نمیتوان به تشکیل یک تشکل اکتفا کرد، بلکه باید به ابعاد فرهنگی، اجتماعی و آموزشی آن نیز توجه کنیم، زیرا اگر این مباحث در نظر گرفته نشود، نمیتوانیم نسبت به ایجاد تشکل مورد نظر اقدام کنیم.
روزبه ادامه داد: در مواردی که موانع قانونی بر سر راه فعالیت تشکل آببران وجود دارد، باید این موانع احصا شود تا با ارجاع آنها به مسئولان ارشد کشوری بتوانیم نسبت به رفع آنها اقدام کنیم.
این مسئول بیان کرد: تشکل آببران شامل تمام بخشهای مرتبط با حوزه آب استان قزوین بوده و فقط شبکه کانال و آبهای سطحی مطرح نیست، بلکه آبهای زیرزمینی نیز در آن حیطه قرار میگیرد.
استاندار قزوین تصریح کرد: تأکید میکنم که تشکل آببران باید با جدیت به فعالیت خود ادامه دهد و به مرور زمان نیز تعداد اعضای این تشکل افزایش یابد.
روزبه گفت: در حوزه صنعت ساختمان بحث مدیریت مصرف آب باید بازنگری شده و راهکارهای علمی و عملی برای اشکالات موجود در این حوزه ارائه شود.
این مسئول عنوان کرد: برخی مراکز مانند دانشگاهها، بیمارستانها، هتلها و ادارات از مراکز پرمصرف آب به شمار میروند که اجرای راهکارهای جدید برای کاهش مصرف آب در این مراکز ضروری است.
استاندار قزوین خاطرنشان کرد: گام بعدی واحدهای مسکونی هستند که چون به لحاظ فراوانی تعدادشان بیشتر از دیگر مراکز است، در بحث مصرف آب مورد توجه جدیتری قرار میگیرند.
روزبه اظهار کرد: در بحث بار مالی نباید نگران باشیم، زیرا در ۶۰ سال گذشته تغییرات زیادی در حوزه صنعت ساختمان به وجود آمده که تمام آنها با صرف هزینههای مالی همراه بوده است.
وی افزود: باید نگاه بلندمدت داشته باشیم، زیرا انتخاب ما بر سر موضوع داشتن یا نداشتن آب است و اگر ساختمانی با معضل آب روبهرو باشد قطع به یقین استقبالی برای خرید آن نیز وجود ندارد.
استاندار قزوین اضافه کرد: در ادامه این روند باید وارد بحث محیط زیست شویم، زیرا در ساختمانهای جدیدالاحداث بحث فضای سبز ساختمان مغفول واقع میشود.
روزبه ادامه داد: به دلیل اینکه زندگیها به سمت آپارتماننشینی سوق پیدا کرده، باید بستری فراهم کنیم که فضای سبز آپارتمانها نیز مدنظر قرار گیرد.
این مسئول یادآور شد: برای در نظر گرفتن فضای سبز موردنیاز ساختمانها نیز در گام نخست باید برای تأمین آب آن راهکاری بیاندیشیم تا برای آبیاری فضای سبز از آب شرب استفاده نشود.
منبع:خبرگزاری فارس کد خبر:۱۳۹۴۰۶۲۲۰۰۰۱۱۱ تاریخ انتشار:۹۴/۰۶/۲۲ – ۰۹:۲۴