معاون برنامهریزی شرکت آبفا کشور از آبرسانی به استانهای شرقی خبر داد.
مهندس قانع در مراسم افتتاح ایستگاه پمپاژ چشمه گلستان خرمآباد بیان کرد: هفته دولت بهانه خوبی است که هر سال یادی از دو اسوه شهید رجایی و باهنر کنیم و امروز در این ایام دولت به پاس خدمات آنان پروژههای زیادی را به بهرهبرداری میرساند.
وی با اشاره به اهمیت آب گفت: این عنصر امروز در کشور به چالش بزرگی تبدیل شده و رئیس جمهور نیز بر آن تاکید فراوان دارند؛ خشکسالیهای پی در پی و مستمر به مشکل بزرگی تبدیل شده و نتیجه این شده در شهری چون خرمآباد بخواهیم قطره قطره آب چشمههایش را جمع کنیم.
قانع ادامه داد: امروز کاهش بارندگیها را داریم و از ۲۵۰ میلیمتر به ۲۰۳ میلیمتر در مدت متوسط ۱۵ ساله رسیدهایم که باید عمق حساسیت موضوع را حس کنیم.
معاون برنامهریزی و توسعه شرکت مهندسی آبفا کشور گفت: باید برای تامین آب شرب و صنعت تمهیداتی اندیشیده شود و دولت نیز در برنامه ششم توسعه این موضوع را به عنوان برنامه خاص در نظر گرفته و توجه ویژهای به آن معطوف داشته است.
وی افزود: مقام معظم رهبری نیز تأکید ویژهای روی موضوع آب دارند. پرداختن به بحث آب نه تنها این مقوله بلکه بقیه بخشها را نیز تحت تاثیر قرار میدهد. قانع خاطرنشان کرد: قرار است تمهیداتی در برنامه ششم اندیشیده شود که از این چالش با سربلندی خارج شویم تا دغدغهای از جانب آب نداشته باشیم.
معاون شرکت آبفا کشور یادآور شد: این شرکت مسئول عرضه آب است و در این زمینه آب را استحصال و به صورت سالم در اختیار مردم قرار میدهد.
وی از طرح کریدور شرق برای تامین آب استانهای خراسان رضوی و جنوبی و سیستان و بلوچستان خبر داد و افزود: قرار است آب دریا را از فواصل دور برای مصرف این استانها به این شهرها انتقال دهیم که این مبحث به بخش مدیریت تقاضا برمیگردد.
قانع تصریح کرد: همزمان با افتتاح ایستگاه پمپاژ چشمه گلستان چندین پروژه دیگر در کشور اجرایی میشوند که باعث طولانیتر شدن خطوط آبرسانی میشود. تلاش شده برای هر شهر و استان در حوزه مدیریت مصرف آب، شرکت آبفا ورود پیدا کنند.
معاون برنامهریزی شرکت آبفا کشور با اشاره به قوانین این حوزه، اظهار کرد: باید قوانین خاصی برای این حوزه تبیین شود که بتوان با آنها مصرف آب را بهتر مدیریت کرد.
وی بیان کرد: همچنین علاوه بر این کارها باید بحث فرهنگ و اصلاح الگوی مصرف را ارتقا داد کما اینکه رسانهها تا به حال خوب عمل کردهاند. باید بیشتر به این موضوع پرداخته شود.
قانع اظهار کرد: با پروژههایی که تا به حال در لرستان اجرایی شدهاند خوشبختانه این استان به سربلندی از چالشهای کمبود آب خارج شده و تا امروز کمترین مشکل در حوزه آب شهری را داشته است.
معاون برنامهریزی و توسعه شرکت مهندسی آبفا کشور با اشاره به پروژه آبرسانی کاکارضا به خرمآباد گفت: برای این پروژه باید در بحث تکمیلی به جمعبندی برسیم تا به بهرهبرداری برسد. اعتبار آن از دبی تا پایه رودخانه از ۳ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان به ۹ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان رسیده و حوضه آبریز نیز از ۳ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان به بیش از ۴ میلیارد رسیده که ۲۹ درصد رشد داشته است.
وی از ۱۲۱ طرح اولویتدار در کشور خبر داد و افزود: پروژه کاکارضا جزء ۷، ۸ طرح اول است؛ شاخصهای استان نسبتاً مناسب بوده و برای پیگیری پروژهها باید از منابع غیردولتی و بخش خصوصی نیز استفاده شود کما اینکه استفاده از روش BOT در زمینه فاضلاب موثر بوده است.
قانع با اشاره به اقدامات شرکت آب و فاضلاب روستایی لرستان گفت: این شرکت نیز شاخصهای بهرهمندی روستایی آن دو سه درصد از کل کشور بالاتر بوده و نزدیک به ۸۰ درصد است. در کل کشور این شاخص ۷۶ درصد است.
منبع:ایسنا کد خبر:۹۴۰۶۰۸۰۵۱۳۴ تاریخ انتشار:یکشنبه ۸ شهریور ۱۳۹۴ – ۱۶:۰۰