علیمراد اکبری بعدازظهر امروز در جمع مردم شهر خرامه در سخنانی اظهار داشت: به دلیل کاهش بارندگی ۷۵۰ میلیون مترمکعب سهم بخش کشاورزی از سد درودزن به ۹۵ میلیون مترمکعب کاهش یافته است.
وی با اشاره به اینکه آب سفرههای زیرزمینی غارت شده است، افزود: ۳۰۰ هزار چاه غیرمجار در کشور حفر شده که از اگر هر چاهی ۵ میلیون مترمکعب آب استحصال شود سالانه به ۱۸ هزار میلیارد مترمکعب میرسد که بحران کمآبی را تشدید میکند.
معاون آبوخاک وزیر جهاد کشاورزی خاطرنشان کرد: بر اساس بررسی و تحقیقات کارشناسان محیطزیست ۷۰ درصد مشکل منابع آب به رفتار انسانها و ۳۰ درصد دیگر به وضعیت خشکسالی و کمبود باران در ارتباط است.
اکبری تصریح کرد: در سالهای ۱۳۵۲ و ۱۳۵۳ شاهد لبریز شدن آبهای دریاچه ارومیه به سطح شهر بودیم که براثر حفر ۴۶ هزار چاه غیرمجاز و احداث ۱۲ سد شاهد کاهش آب در این دریاچه شدهایم.
وی بیان داشت: اگر بهدرستی آبها بهویژه آبهای زیرزمینی مدیریت شود بهسوی خودکفایی که مقام معظم رهبری فرمودهاند پیش میرویم و درعینحال خشکسالیها میتوان ۱۴۰ میلیون تن مواد غذایی تولید کرد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی اضافه کرد: برای مقابله با پدیده خشکسالی و معضلاتی را که در کشور بهویژه در بخش کشاورزی به وجود آورده باید از کشت برنج خودداری و در این راستا تنها دو استان گیلان و مازندران مجاز به کشت این محصول باشند.
اکبری بیان داشت: نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی باید از وزارت نیرو بخواهند اعتبارهای سدسازی را در بخش مدیریت مصرف هزینه و از احداث سد خودداری کند.
وی اظهار داشت: با آبیاری تحتفشار و قطرهای، تغییر الگوی کشت و نیز توجه به کشت گلخانهای میزان تولید محصولات کشاورزی بهویژه صیفیجات را به ۱۰ برابر میرساند و همین میزان نیز در مصرف آب صرفهجویی میشود.
معاون وزیر جهاد کشاورزی خاطرنشان کرد: در فارس در اجرای طرح تغییر الگوی کشت و نیز آبیاری تحتفشار گامهای مؤثری برداشته شده و در این راستا جز استانهای پیشرو در کشور است.
منبع:خبرگزاری فارس کد خبر:۱۳۹۴۰۶۰۷۰۰۱۳۸۵ تاریخ انتشار:۹۴/۰۶/۰۷ – ۱۸:۳۲