“حمید چیتچیان” عصر سهشنبه در شورای اداری شهرستان رزن کارهای انجام شده در حوزه آب و برق در استان همدان و شهرستان رزن مطلوب عنوان کرد و اظهار کرد: قدردانی از زحمات مسئولان به معنی عدم توجه به کم و کاستیها نیست و باید اقدامات لازم صورت گیرد.
چیتچیان همچنین اقدامات صورت گرفته در خصوص آب شهری را خوب و اساسی دانست و بیان کرد: با آمارهای ارائه شده در این منطقه تا دهها سال برای تأمین آب شرب مشکلی وجود ندارد و فعالیتهای خوبی از سوی شرکت آبفا در این منطقه انجام شده است.
وی در ادامه سخنانش اظهار داشت: تصفیهخانه فاضلاب شهرستان رزن با پیشرفت فیزیکی ۹۰ درصد در سال جاری به بهرهبرداری میرسد و در زمینه جلوگیری از آلودگی منابع آب و بهداشت اثرات مثبتی دارد.
وزیر نیرو با بیان اینکه سد شنجور در مراحل پایانی کار است تأکید کرد سد شنجور رزن تا پایان سال جاری آبگیری و آماده افتتاح می شود.
چیتچیان عنوان کرد: سد شنجور رزن قابلیت تنظیم و توزیع ۵.۵ میلیون متر مکعب آب را سالانه داراست و در راستای توسعه اقتصادی نیز تأثیر مثبتی در شهرستان رزن دارد.
وزیر نیرو به برنامههای وزارت نیرو در شهرستان رزن اشاره کرد و گفت: شروع احداث پست ۲۲۰ کیلوولت برق در شهرستان رزن از برنامههای آتی این وزارتخانه است که اثرات بسیاری در تولید برق شهرستان در سالیان متوالی دارد.
وی وضعیت منابع آب و کشاورزی در دشتهای رزن را هشداردهنده عنوان کرد و بیان داشت: آبهای زیرزمینی وضعیت مشخصی دارند و در صورت حفر بیشتر چاه با بحران کمآبی مواجه خواهیم شد.
چیتچیان با بیان اینکه در صورت برداشت بیش از حد از آبهای زیرزمینی با وجود بارش کم به ندرت زمینهای کشاورزی شور میشوند و در آب نفوذ میکنند، اظهار داشت: به مرور زمان آب شیرین شور میشود که باید گفت خوشبختانه در رزن این موضوع اتاف نیافتاده است، اما در برخی استانها این حالت به وجود آمده است.
وی در ادامه سخنان خود با اشاره به خشک شدن هفت هزار هکتار از باغات پسته استان کرمان اظهار کرد: این مشکل به دلیل حفر چاههای غیر مجاز و برداشت از آبهای زیرزمینی ایجاد شده است.
وزیر نیرو خواستار اقدام مردم برای جلوگیری از حفر چاههای غیر مجاز شد و تأکید کرد: مردم و کشاورزان رزن بدانند اگر در همسایگی آنها چاه غیر مجاز حفر میشود، ابتدا به آنها لطمه میزند و باید از حفر چاههای غیر مجاز جلوگیری کنند.
وی بالابردن راندمان آب در بخش کشاورزی تاکید کرد و گفت: انتظار نداریم کسی کشاورزی را تعطیل کند، اما با اجرای طرحهای جهاد کشاورزی باید کشاورزان آب کمتری مصرف کنند و محصول بیشتری تولید شود.
چیتچیان راههای کاهش مصرف آب در بخش کشاورزی را متعدد دانست و افزود: کاشت محصولات کم آببر، کشت پاییزه به جای کشت بهاره، استفاده از سیستمهای تحت فشار و استفاده از کشت متراکم یا گلخانهای به جای کشت معمولی راههای کاهش مصرف آب در بخش کشاورزی است.
منبع:صبا کد خبر:۱۷۶۵۶ تاریخ انتشار:۵ شهریور ۱۳۹۴ ۰۱:۳۴