وزیر نیرو گفت: انتقال آب بین حوضهای تنها برای تامین آب شرب انجام میشود و سایر مصارف باید از خود استانها تامین شود.
مهندس “حمید چیتچیان” امروز (یکشنبه) در نشست با خبرنگاران با اشاره به همکاری وزارت نیرو با وزارت آموزش و پرورش در زمینه ترویج روشهای مصرف بهینه آب و برق گفت: اصلاح فرهنگ مصرف آب و برق از مهمترین موضوعات است و بدون دستیابی به یک فرهنگ درست مصرف نمی توانیم آب و برق را به خوبی مدیریت کنیم.
وی افزود: تاکنون ارتباط خوبی بین وزارت آموزش و پرورش و وزارت نیرو برقرار بوده است که در همین راستا طرح داناب در مدارس اجرایی شده است، علاوه بر این نیز در دروس مقاطع تحصیلی دانشآموزان به مصرف صحیح آب و برق پرداخته شده است.
وی در خصوص نیروگاه تلمبه ذخیرهای سیاهبیشه گفت: این نیروگاه به عنوان اولین نیروگاه تلمبه ذخیرهای کشور نقش مهمی در تنظیم فرکانس شبکه برق دارد که یک واحد آن در دولت دهم و سه واحد دیگر آن در دولت یازدهم تکمیل شد.
چیتچیان با اشاره به آخرین وضعیت نیروگاه شهید مفتح اظهار داشت: با اجرایی شدن طرح مهم تعادلبخشی آبهای زیرزمینی، آب مورد نیاز نیروگاه شهید مفتح با احداث یک خط انتقال ۴۰ کیلومتری پساب شهر همدان به این نیروگاه منتقل می شود تا آب مورد نیاز این نیروگاه از طریق منابع آب زیرزمینی تامین نشود.
وی ظرفیت تولید برق کشور را ۷۳ هزار و ۵۵۰ مگاوات عنوان کرد و گفت: پیک مصرف امسال در تاریخ ۲۰ تیرماه به میزان ۵۰ هزار و ۱۷۷ مگاوات رسید که با وجود افزایش ۳ درصدی پیک امسال نسبت به سال گذشته ظرفیت قابل تولید برق کشور ۶٫۳ درصد افزایش یافت.
وزیر نیرو دلیل خاموشیهای پراکنده در استان های تهران مازندران و خوزستان را ناشی از گرمای بیش از حد، پربار شدن ترانسفورماتورها و خطوط انتقال عنوان کرد و گفت: این خاموشیها ناشی از کمبود برق نبوده است و تنها به دلیل پربار شدن تجهیزات بوده است.
وزیر نیرو در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص انتقال آب بین حوضهای گفت: بر اساس مصوبه شورای عالی آب از این پس طرحهای انتقال آب بین حوضهای تنها برای تامین آب شرب انجام میشود، توسعه کشاورزی و صنعت باید از طریق منابع آب همان استان صورت بگیرد.
وزیر نیرو با بیان اینکه اعتبارات طرحهای عمرانی وزارت نیرو در بخش آب نسبت به سال گذشته ۳۰ درصد افزایش یافته است، گفت: بیشتر فعالیتهای ما از سمت سدسازی به سمت طرح تعادلبخشی سوق داده شده است، به طوری اعتبارات طرح تعادلبخشی آب نسبت به سال گذشته ۱۷ برابر شده است.
وی میزان بدهیهای کنونی وزارت نیرو را ۲۰٫۵ هزار میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: ۱۵٫۵ هزار میلیارد تومان از این بدهی مربوط به بخش برق و ۵ هزار میلیارد تومان آن مربوط به بخش آب است.
وی افزود: بین هزینهها و درآمدهای صنعت آب و برق فاصله معناداری وجود دارد که امیدواریم با بهبود شرایط و اتکا به قانون رفع موانع تولید بتوانیم بدهیهای خود را پرداخت کنیم.
وی با اشاره به اجرای طرح جهادی کاهش تلفات در کشور گفت: تغییر آرایش شبکه، حذف شبکه فشار ضعیف، هوشمندسازی شبکه برق، اصلاح سامانههای اندازهگیری و کنتورهای مصرف کنندگان در جهت کاهش تلفات در دستور کار وزارت نیرو قرار دارد.
وزیر نیرو در خصوص اعتبارات آبرسانی روستایی گفت: سال گذشته ۲۰۰ میلیارد تومان برای این طرح اختصاص دادیم که ۶۰ درصد آن محقق شد که این رقم در سال جاری به ۴۰۰ میلیارد تومان افزایش یافت.
وی با اشاره به تدابیر اتخاذ شده برای مقابله با بحران آب در نیروگاههای حرارتی گفت: ساخت نیروگاهها در کنار ساحل، استفاده از پساب فاضلاب شهرهای اطراف نیروگاهها و تبدیل برج تر نیروگاهها به برج خشک سه راهکار ما برای این موضوع است.
چیتچیان در خصوص توسعه صادرات برق گفت: توسعه صادرات جزو برنامههای اصلی ماست که مورد تاکید مقام معظم رهبری نیز قرار گرفته است.
وی تصریح کرد: ما از وزارت نفت درخواست کردیم که گاز طبیعی را با نرخ فروش آن به پتروشیمیها برای نیروگاهها حساب کنند که در صورت تحقق این موضوع با افزایش صادرات برق مواجه خواهیم شد.
وی با اشاره به آخرین وضعیت دریاچه ارومیه و اجرای طرح احیای آن خاطرنشان کرد: وزارت نیرو با همکاری دانشگاه صنعتی شریف ۲۷ طرح به تصویب رسانده است و احیای آن ده سال به طول می انجامد.
وی اظهار داشت: سال های ۹۳ و ۹۴ دوره تثبیت وضعیت دریاچه ارومیه و سال ۹۵ به مدت ۸ سال نیز زمان افزایش سطح آب دریاچه ارومیه خواهد بود.
منبع:پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو (پاون) کد خبر:۹۴۰۶۰۱۱۷۵۹۳ تاریخ انتشار:۱۳۹۴/۰۶/۰۱ ۰۳:۲۴