محمد شاعری در خصوص منشأ آبهای آلوده که اراضی جنوب تهران را با آن آبیاری میکنند، گفت: فاضلابهای خانگی، صنعتی، واحدهای خدماتی و پزشکی منشأ آبهای آلوده هستند.
وی با بیان اینکه بخش عمدهای از اراضی جنوب تهران سبزی و صیفیجات است، گفت: در حال حاضر این محصولات با آبهای آلوده آبیاری میشوند.
شاعری با بیان اینکه پایشهای لازم در این زمینه صورت گرفته اما اقدام جدی انجام نشده، گفت: مشکل پایش نیست، معضلات را میدانند اما برای رفع آن اقدام نمیکنند یا اقدامات انجام شده کافی نیست.
وی با تأکید بر این موضوع که فقط ۲۰ درصد از مردم انشعاب فاضلاب خریداری کردهاند گفت: بخشی از مردم توان کافی برای خرید انشعاب فاضلاب ندارند و ضرورتی برای این کار نمیبینند چرا که آموزشهای لازم را در این زمینه ندیدهاند.
رئیس ستاد محیط زییست شهر تهران با تأکید بر این موضوع که ۸۰ درصد فاضلابهای خانگی رهاسازی میشود و وارد اراضی کشاورزی شده، گفت: بخشی از این فاضلابها وارد چاههای خانگی شده و سفرههای زیرزمینی را آلوده میکنند.
شاعری اضافه کرد: بعد از رفع مشکل آلودگی هوا اولویت بعدی تکمیل فاضلاب شهری است.
رئیس ستاد محیط زییست شهر تهران بیان کرد: وقتی که این اراضی با آبهای آلوده آبیاری میشوند مردم بیماریهای گوارشی، صعبالعلاج و بسیاری از حساسیتها را دچار میشوند.
وی تأکید کرد: صحبتهای لازم را در این زمینه با محیط زیست انجام داده و گزارشاتی به آب و فاضلاب و آب منطقهای ارائه کردهایم.
شاعری با تأکید بر این موضوع که شهرداری مسئولیتی در این زمینه ندارد گفت: اما در هر جا که نیاز باشد ورود کرده و مجوزهای حفاری برای فاضلاب را به سرعت صادر میکنیم البته قراردادی هم با وزارت نیرو بستهایم تا فاضلاب منطقه ۲۲ را اجرا کنیم.
وی در خصوص فاضلاب منطقه ۲۲ گفت: در این منطقه و منطقه ۲۱ شبکه فاضلاب وجود ندارد.
رئیس ستاد محیط زییست شهر تهران در خصوص فاضلاب شهری منطقه ۲۱ هم گفت: فاضلابهای خانگی آب کن را آلوده میکنند و طی هماهنگیهای لازم در مرحله طراحی هستیم تا فاضلاب این منطقه را اجرا کنیم.
وی به منطقه ۱۸ شهرداری تهران اشاره کرد و گفت: برای احداث شبکه تصفیهخانه بزرگ فیروز بهرام هم مجوز دادهایم و تمام موانع اداری را رفع کردهایم.
وی تأکید کرد: سایر مناطق هم هر گونه اقداماتی بخواهند شهرداری انجام میدهد.
به گفته شاعری ۳۰۰ هکتار از اراضی جنوب تهران را در منطقه ۲۰ با همکاری فرمانداری توسط آب سالم آبیاری میکنیم تا بخشی از مشکل را برطرف کنیم و در کنار این اراضی هم نوشتهاند که با آب سالم آبیاری میشود.
منبع:فارس کد خبر:۱۳۹۴۰۶۰۱۰۰۰۴۸۶ تاریخ انتشار:۹۴/۰۶/۰۱ – ۱۱:۴۷