معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا گفت: ۶۰ هزار میلیارد ریال اعتبار برای حل مشکلات آب شرب روستایی در کشور در مدت سه سال نیاز است.
رحیم میدانی در جریان بازدید از سد دویرج در شهرستان دهلران اظهار کرد: دولت توجه خوبی به موضوع آب شرب شهری و روستایی دارد به طوری که امسال برای تامین آب شرب روستاها نزدیک به ۱۹ هزار میلیارد ریال اعتبار در قانون بودجه پیشبینی شده است.
وی افزود: اختصاص این اعتبار در حالی است که سال ۹۲ این رقم عدد صفر بود یعنی ردیف ملی در بودجه نداشت و سال ۹۳ نیز حدود ۲ هزار میلیارد ریال پیشبینی شده بود و امسال با توجه دولت و کمک مجلس شورای اسلامی این عدد به ۱۹ هزار میلیارد ریال رسیده و ۵۰۰ میلیون دلار نیز از محل صندوق توسعه ملی برای این مهم منظور شد.
معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا یادآور شد: اختصاص اعتبار از صندوق توسعه ملی هنوز مراحل اولیه خود را طی میکند و فعلا تبدیل شدن آن به پول برای اجرای پروژههای تعریف شده، نیست ولی با پیگیریها این مساله حل شده و تا دو ماه آینده با مساعدت سازمان مدیریت و برنامهریزی و بانک مرکزی معادل ریالی این اعتبار در اختیار وزارت نیرو قرار میگیرد تا ما نیز در اختیار استانها قرار دهیم.
وی با اشاره به وضعیت آب پشت سد دویرج با توجه به خشکسالیها گفت: ورودی آب نسبت به آبی که این سد قرار است برای ما تنظیم کند یعنی ۱۳۰ میلیون متر مکعب، امسال فقط ۵۰ میلیون متر مکعب بوده که نسبت به سال گذشته کاهش چشمگیری داشته و برای بخش کشاورزی این نوسانات یعنی تغییر بارش و روان آب قابل پیش بینی است.
میدانی ادامه داد: ما در اکثر روستاهای کشور مشکل آب شرب داریم بخشی از این امر مربوط به خشکسالی و اثرات آن بر چشمهها و قنوات است البته چاهها نیز بدلیل افت سطح آب کیفیت خود را از دست دادهاند.
وی خاطر نشان کرد: در بحش کیفیت تصور نشود که مردم از آب شرب غیر بهداشتی استفاده میکنند ضمن اینکه لب شوری آب به معنای آلودگی نیست بلکه آبی که وزارت نیر تامین و در اختیار مردم قرار میدهد به لحاظ بهداشتی کاملا استاندارد است.
میدانی در خصوص وضعیت آب در شهرستان دهلران گفت: برای دوره بلند مدت آب شرب دهلران تامین آب از منابع آب زیر زمینی مطمئن برنامه داریم که برای شرب مناسب است.
معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا اظهار کرد: در شهرستان دهلران در آینده میتوان از طریق سامانه گرمسیری آب مورد نیاز مردم شهری و روستایی را تامین کرد ضمن اینکه انتقال و تامین آب از طریق سد دویرج نیز وجود دارد.
وی تصریح کرد: الان از لحاظ فناوری ما مشکل ۳۰ سال گذشته را نداریم و اگر تصمیم بگیریم از سد دویرج آب شرب را تامین کنیم که دارای «ای سی ۳۵۰۰ » است و فعلا مناسب شرب نیست، از طریق تجهیزات کاهنده «ای سی» اقدام کرده و آن را به قابل شرب بودن تبدیل میکنیم.
منبع: ایسنا کد خبر:۹۴۰۵۳۱۱۷۷۹۰ تاریخ انتشار:شنبه ۳۱ مرداد ۱۳۹۴ – ۱۶:۲۷