خسرو ارتقایی با اشاره به اینکه استفاده از انواع منابع مالی و روش های سرمایه گذاری در طرح های آبی ضروری است، گفت: در سال های اخیر، دولت و مدیران ارشد کشور به سمتی رفته اند که از منابع دولتی در طرح های آبی کمتر استفاده شود و به جای آن فرصت در اختیار بخش خصوصی قرار گیرد.
وی تصریح کرد: در چنین شرایطی جذب سرمایه گذاری خارجی و به ویژه بخش خصوصی در طرح های آبی اهمیت خاصی دارد که باید به آن پرداخته شود و فرهنگ آن در سطح دستگاه ها و حتی وزارتخانه ها ایجاد شود.
ارتقایی با بیان اینکه اکنون حتی خرید تضمینی نیز نوعی استفاده از اوراق مشارکت و ورود منابع مالی دولتی به یک پروژه محسوب می شود، گفت: استفاده از این نوع روش ها نیز اکنون کمرنگ شده است و تمام تلاش دولت استفاده کمتر از منابع دولتی است.
*در بخش تامین منابع آب نیز باید از مشارکت مردم استفاده کنیم
وی با اشاره به اینکه در بخش توزیع آب سهم عمده هزینه ها بر عهده مردم است، گفت: در بخش تامین منابع آب نیز باید از مشارکت مردم استفاده کنیم، مردم را در اجرای پروژه ها سهیم کنیم و دولت نیز از حضور بخش خصوصی و مشارکت مردم استقبال می کند.
*تعرفه های آب به ویژه در بخش کشاورزی بسیار پایین است
ارتقایی در ادامه تعرفه های آب به ویژه در بخش کشاورزی را اندک توصیف کرد و افزود: بر اساس مصوبات و قوانین در بخش کشاورزی یا پولی دریافت نمی شود یا مبلغ بسیار ناچیزی دریافت می شود که این وضعیت آب را به کالایی بی ارزش تبدیل کرده است.
وی ادامه داد:به هر حال آب یک موضوع و کالای اقتصادی است و وضعیت فعلی تعرفه ها هزینه های سنگین سرمایه گذاری و نیازهای مالی را پاسخگو نیست.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای تهران همچنین به اجرا درآمدن طرح هایی با توجیه اقتصادی را مهم دانست و گفت: در شرایط کنونی باید تنها طرح هایی را به اجرا درآوریم که از تامین منابع مالی آن اطمینان کامل داریم.
وی تاکید کرد: طرح مهمی مثل انتقال آب از سد لار به کلان که جهت برون رفت از فرار آب سد لار طراحی شده است نیازمند حداقل ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار است که از هم اکنون باید نسبت به تامین منابع مالی آن چاره اندیشی شود.
ارتقایی با اشاره به سه طرح مهم شرکت آب منطقه ای تهران که نیازمند تامین منابع مالی و سرمایه گذاری هستند یادآور شد: ساماندهی آب های جنوب تهران با جمع آوری بیش از ۲۰۰ میلیون مترمکعب پساب، احداث تصفیه خانه ششم تهران که مدول اول آن در حال تکمیل شدن است و انتقال آب از سد لار به کلان که به صورت سرمایه گذاری BOT در حال پیگیری است از جمله طرح های مهمی است که منابع مالی آن باید تامین شود.
وی اضافه کرد: در حال حاضر، احداث سد نم رود بیش از ۱۲۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد که در تلاش هستیم از منابع مختلف، اعتبارات آن را تامین کنیم.
منبع:صبا کد خبر:۱۳۹۴۰۵۲۹۰۰۰۶۳۹ تاریخ انتشار:۳۱ مرداد ۱۳۹۴ ۰۸:۴۴