پروژه بزرگ رینگ آب تهران با نام “قمربنی هاشم” از دهه ۹۰ مطرح و قرار شد در افق ۱۴۱۰ به کمک تهران بیاید تا آب رسانی به استان تهران با کیفیت پایدار صورت گیرد.
پروژه موسوم به طرح جامع آبرسانی تهران به طول ۱۸۰ کیلومتر ،شامل تصفیه خانه های جلالیه،کن،تهرانپارس،سوهانک،ماملو و تصفیه خانه شمال غرب تهران به همراه شبکه آبرسانی این تاسیسات، دورتادور شبکه آب تهران را تحت پوشش قرار می دهد.
در پروژه رینگ آب تهران سیستم آب و فاضلاب تهران که شامل هفت تصفیه خانه می شود به صورت رینگ به یکدیگر مستقیما متصل خواهد شد و کیفیت پایدار آب در تمام استان تهران با اجرای این پروژه به دست میآید.
بنابراین گزارش، خطوط انتقال آب تهران مربوط به ۳۰ تا ۳۵ سال پیش است و هدررفت بالایی نیز دارد، این وضعیت باعث میشود تا به طور مطلوب خدمات رسانی صورت نگیرد، چرا که بر جمعیت تهران همچنان افزوده میشود.
بنابراین گزارش، در دی ماه سال ۹۱ بود که پرورش مدیر عامل آبفای استان تهران اجرای پروژه ای را کلید زد که نیازمند اعتبار بالایی بود و برخی معتقدند این پروژه شاید برای این آغاز شد که اعتبارات آن محلی برای تامین اعتبار سایر پروژه های نیمه تمام بخش آب باشد.
او در این خصوص اعلام کرد که پروژه بزرگ “قمربنی هاشم” به کمک تهران میآید تا آب رسانی به استان تهران با کیفیت پایدار صورت گیرد، بنابراین بخش اول این پروژه تا هشت ماه آینده یعنی شهریور ماه سال ۹۲ به بهره برداری میرسد و بهرهبرداری کامل از رینگ آب تهران (پروژه قمر بنی هاشم) سه سال به طول میانجامد.
حال با گذشت بیش از ۳ سال از اجرای این پروژه نه تنها طرح جامع آبرسانی تهران تکمیل نشده و بخش اول آن راه اندازی نشده بلکه گزارشها حاکی از این است که تنها حدود ۸ درصد این پروژه اجرا شده است.
همچنین پرورش گفته بود که با توجه به اختلاف ارتفاع ۸۰۰ متری در تهران آب رسانی به این شهر کار سختی است تا جایی که در برخی از مناطق هشت ایستگاه پمپاژ قرار دارد و ۲۴۰ هزار متر مکعب آب در روز پمپاژ میشود بنابراین با اجرای پروژه رینگ تهران دیگر نیازی به پمپاژ آب نخواهد بود.
پرورش با بیان اینکه کل پروژه ۱۸۰ کیلومتر است اعلام کرده بود که اگر خط پروژه اجرا شود ظرفیت تصفیه ۱۵ متر مکعب آب را داریم که به تصفیه خانه بیاوریم و تصفیه کنیم.
وی خاطرنشان کرده بود: ۵۰ درصد از منابع مورد نیاز از پروژه قمربنی هاشم توسط شرکت آبفای استان تهران و از طریق فروش املاک و غیره تامین می شود و ۵۰ درصد دیگر از منابع دولتی استفاده میشود.
همچنین گزارشها حاکی از این است که در ابتدای پروژه اعلام شده بود که کل پروژه ۱۸۰ کیلومتر است اما به تازگی مقامهای مسئول آبفا اعلام میکنند، پروژه ۱۳۰ کیلومتر است و به عبارتی ۵۰ کیلومتر آن آب رفته است.
منبع:افکارخبر کد خبر:۴۳۸۹۷۹ تاریخ انتشار:سه شنبه ۲۷ مرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۶:۰۱