معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا گفت: سازمان مدیریت و برنامهریزی برای تامین منابع کمک کرده است اما ما انتظار داریم هنگام تخصیص اعتبار نیز طرح تعادلبخشی آبهای زیرزمینی جزو اولویت قرار بگیرد، چرا که تاکنون عملا چنین رویکردی از سازمان مدیریت و برنامهریزی ندیدیم.
رحیم میدانی در اولین گردهمایی مشترک مدیران ستادی و استانی وزارتخانههای نیرو و جهاد کشاورزی اظهار کرد: اگر ما مسوول آب هستیم، خودمان باید بگوییم که تخصیص اعتبار چگونه صورت بگیرد.
وی ادامه داد: قوه قضاییه باید سرعت عمل و قاطعیت در این زمینه داشته باشد، چرا که حل بحران آبی نیازمند همکاری تمام دستگاهها است.
وضعیت آبهای سطحی بدتر از آبهای زیرزمینی
معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا با بیان اینکه در حال حاضر وضعیت آبهای سطحی به مراتب بدتر از آبهای زیرزمینی است، گفت: ما باید در مدیریت آب کشور خانهتکانی انجام دهیم و با جدی گرفتن بحران آبی در صدد حل مسائل برآییم.
وی با اشاره به برنامه پنجم توسعه گفت: در این برنامه موظف بودیم که طرح تعادلبخشی آبهای زیرزمینی را اجرایی کنیم که در حال حاضر نیز با مصوبه شورای عالی آب هدف ما در وزارت نیرو، بسیج شدن برای حل مسالهی بحران آبی و ایجاد برنامه برای رفع این مساله است.
میدانی با بیان اینکه وزیر نیرو عزم راسخی برای حل بحران آبی کشور دارد، گفت: اگر اهداف مشترکمان بین سازمانها همسو و همقدم نباشد، نمیتوانیم نتیجه مطلوبی به دست آوریم، لذا لازم است که تمامی سازمانهای ذیربط، مجری طرح و استانداریها به یک هدف مشخص دست یابیم.
معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا با بیان اینکه تعادلبخشی آبهای زیرزمینی راهی به جز کاهش مصرف ندارد، گفت: با توقف و افت سطح آب و ترمیم سطح استراتژیک میتوانیم موجب کاهش مصرف ۱۱ میلیارد مترمکعب آب شویم.
وی ادامه داد: باید بتوانیم پروژههای تعریف شده استانها را به انجام برسیم تا این مسالهی کهنه به ارث رسیده را که همان بحران آبی است به جایی رسانیده و این مساله را برطرف کنیم.
میدانی با بیان اینکه بار سنگین این مساله به دوش استانداران است، گفت: براساس مبانی که وجود دارد نسخه هر کدام از دشتها را باید انتخاب کنیم.
معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا با اشاره به چاههای تاسیسی قبل و بعد از سال ۱۳۸۵ گفت: برای اصلاح و تجدیدنظر پروانه چاهها دیدگاه بهرهبرداران آب زیرزمینی بسیار مهم است، چرا که بدون حضور آنها نمیتوانیم به نتیجه مطلوبی برسیم.
وی با تاکید بر اینکه نباید به معیشت کشاورزان تا جایی که ممکن است لطمهای وارد شود، گفت: ما با احتساب سال ۱۳۹۴ در یک دوره شش ساله باید بتوانیم به اهدافمان برسیم که این مساله نیز نیازمند همراهکردن سایر قواهاست.
منبع: ایسنا کد خبر:۹۴۰۵۲۴۱۳۱۵۷ تاریخ انتشار:شنبه ۲۴ مرداد ۱۳۹۴ – ۱۲:۲۳