معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای اصفهان اعلام کرد: ذخیره آب سد زایندهرود به حدود ۵۳۰ میلیون متر مکعب رسیده است.
مهندس “علی بصیرپور” با اعلام این خبر اظهار داشت: متاسفانه وضعیت ذخیره سد زایندهرود برای تداوم جریان آب در رودخانه زایندهرود مناسب نیست، زیرا ما باید آب شرب و صنعت را با این حجم ذخیره و حداقل تا پایان فصل تأمین کنیم و همچنین از ۱۵ آبان ماه نیز آب را برای کشت پاییزه کشاورزان شرق اصفهان رها کنیم.
وی در خصوص کمآبی دوباره زایندهرود، بیان داشت: در شورای هماهنگی حوضه زایندهرود با لحاظ دو شرط قرار شد که آب در رودخانه جاری باشد، بر این اساس قرار شد حدود دو مترمکعب آب برای رودخانه از سد زایندهرود رهاسازی شود، همچنین تصمیم گرفته شد آب تا زمانی جریان داشته باشد که تامین آب کشاورزی شرق اصفهان در پاییز به خطر نیفتد و هر زمان که این موضوع پیش آمد، جریان زایندهرود قطع شود.
معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای اصفهان ادامه داد: با توجه به آمار و اطلاعات موجود از شرایط آبی اصفهان؛ برای اطمینان خاطر کشاورزان مقدار آب ورودی به شهر اصفهان کاهش یافته است.
وی با اشاره به این که تا دو ماه آینده نباید به جاری بودن آب در زایندهرود امیدوار باشیم، تصریح کرد: اگر جریان آب در زایندهرود ادامه یابد تامین آب کشت پاییزه کشاورزان شرق به مخاطره میافتد.
بصیرپور با تأکید بر اینکه در حال حاضر جریان زایندهرود به اصفهان حدود ۳ متر کاهش یافته است، گفت: متاسفانه این آب وارد شهر اصفهان نمیشود و همان ابتدا در منطقه درچه برای تامین آب شرب چاههای فلمن و نیروگاه و پالایشگاه مصرف میشود.
وی یادآور شد: با توجه به اینکه اکنون در اوج گرما قرار داریم تامین آب نیروگاه ضرورت دارد، چرا که در غیر این صورت دچار خاموشی میشویم.
معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای اصفهان در خصوص وجود جریان دائمی آب در زایندهرود، گفت: طبق نظر شورای هماهنگی حوضه زایندهرود که نمایندگان وزارت نیرو، محیط زیست، جهاد کشاورزی، صنعت و تجارت و استانداران دو استان اصفهان و چهارمحال و بختیاری در آن حضور دارند، تصمیم بر این شد اگر تامین آب کشاورزی به خطر بیفتد، جریان آب رودخانه به سمت اصفهان قطع شود، چرا که کشاورزان نسبت به تامین آب کشت پاییزه خود در سال جاری به شدت ابراز نگرانی میکردند.
وی در خصوص احیای تالاب گاوخونی و حقآبه محیط زیست گفت: با این میزان آب محدود نمیتوان امیدوار بود که تالاب گاوخونی به طور کامل احیا شود، اما اینکه امسال بعد از ۸ سال آب به تالاب رسید، جای خوشحالی و امیدواری دارد.
منبع: پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو (پاون) کد خبر:۹۴۰۵۱۹۱۷۴۱۳ تاریخ انتشار: ۱۳۹۴/۰۵/۱۹ ۰۹:۰۸