علیرضا کاکاوند عصر امروز در جلسه شورای امنیت و سلامت غذایی لرستان، اظهار داشت: سلامت آب موضوع مهمی است که باید موردتوجه قرار بگیرد و چالشهایی در این رابطه وجود دارد که باید رفع شود.
وی با بیان اینکه ۲ هزار و ۸۶۲ روستا در استان لرستان وجود دارد که از این تعداد هزار و ۵۶۱ روستا بالای ۲۰ خانوار هستند، افزود: هزار و ۹۵۵ روستا از شبکه آبرسانی برخوردارند و بیشترین برخورداری مربوط به شهرستان ازناست که ۹۹٫۷ درصد است و کمترین آنها مربوط به شهرستان الیگودرز با ۷۸ درصد است.
مدیرکل آب و فاضلاب روستایی با اشاره به آبرسانی به ۷۰ درصد روستاهای لرستان، عنوان کرد: ۹۰ درصد روستاهای بالای ۲۰ خانوار آبرسانی شده و اکنون ۹۴٫۷ درصد خانوارهای استان لرستان آبرسانی شدهاند.
وی خاطرنشان کرد: میزان شاخص بهرهمندی کشور از آب شرب سالم در سال ۹۳، ۷۸٫۶ درصد بوده است که این رقم در استان لرستان ۸۰٫۷ درصد بوده است.
کاکاوند بیان کرد: در سال ۱۳۷۶، میزان مطلوبیت میکروبی آب آشامیدنی روستاها ۵۷٫۵ درصد بوده که سال گذشته این درجه مطلوبیت در روستاهای تحت پوشش به ۹۶٫۸ درصد افزایشیافته است کما اینکه در یازده آزمایشگاه فعال استان لرستان، ۱۳ هزار و ۹۱۳ مورد آزمایش میکروبی از آبهای روستایی بهعملآمده است.
وی گفت: در حال حاضر ۸۲ روستا با تانکر ثابت و ۳۰ روستا بهطور پارهوقت، آبرسانی میشود که ۳۰ میلیارد تومان اعتبار به این کار اختصاص دادهشده است.
مدیرکل آب و فاضلاب روستایی افزود: میزان هدر رفت آب روستایی در استان ۲۸٫۲ درصد است که بیشترین هدر رفت در کوهدشت و خرمآباد با ۳۳ درصد و کمترین آن مربوط به شهرستان ازنا با ۲۸ درصد اسراف است.
وی بابیان اینکه حجم عملیات آبرسانی شرکت آب و فاضلاب روستایی هزار و ۳۴۳ روستا بوده است عنوان کرد: ۱۲۰ هزار و ۵۹۲ مشترک تحت پوشش شبکه آبرسانی قرار دارند.
کاکاوند با اشاره به حفر ۴۴۶ واحد چاه و ۴۰ چشمه و قنات در استان لرستان، تصریح کرد: ۱۰۴ روستای بالای ۲۰ خانوار لرستان از آب شرب سالم برخوردار نیست که تحت پوشش شبکه آبرسانی قرار گرفتن آنها نیازمند ۲۸ میلیارد تومان اعتبار است.
وی خاطرنشان کرد: کمبود نیروی انسانی، مشکلات اجتماعی و عدم مشارکت روستاییان، انشعابات غیرمجاز، عدم استقبال از تحت پوشش قرار گرفتن، سرقت تجهیزات و لوازم، محدودیت منابع آب و اثر خشکسالی از مهمترین چالشهای شرکت آبفار استان لرستان است.
مدیرکل آب و فاضلاب روستایی لرستان تصریح کرد: ۴۴ روستای لرستان، آب مازاد دارد و میتوان از این آبها برای روستاهای مجاور استفاده کرد ولی مردم متأسفانه اجازه حفر چاه و انتقال آب را به ما نمیدهند.
وی بیان کرد: در شهرستان کوهدشت ۶۹ حلقه چاه به علت خشک شدن و یا کاهش کیفیت آب از مدار خارجشده و متأسفانه بر اساس پروانه بهرهبرداری آب از چاهها استخراج نمیشود و برداشتها معمولاً بیش از حد مجاز است.
مدیرکل آب و فاضلاب روستایی لرستان اظهار داشت: در برخی از موارد پروانه حفر یک چاه برای استفاده در دامپروری صادر میشود ولی آن چاه برای کشاورزی مورد استفاده قرار میگیرد.
کاکاوند گفت: خشک شدن رودخانه کشکان سبب شده که روستاهای اطراف این رودخانه از آب شرب برای کشاورزی و دامهای خود استفاده کنند.
وی افزود: در بحث کنتور گذاری هزار و ۳۴۳ روستا تحت پوشش قرارگرفته است و این مسئله برای ما بسیار مهم است چون در بسیاری از روستاها آب بهاندازه کافی وجود دارد اما چون برخی از مردم حاضر به کنتور گذاری نیستند، این سبب شده که آب به درستی در بین همه خانوارها توزیع نشود.
منبع:تسنیم کد خبر:۸۰۱۱۲۸ تاریخ انتشار: ۲۴/تیر/۱۳۹۴ – ۲۰:۰۱