“جهانگیر سلگی” با بیان اینکه در راستای بهبود وضعیت کیفی و بهداشتی آب آشامیدنی روستاها در سال ۹۷ تعداد ۳۹ دستگاه کلریناتور مایعی و گازی جدید در روستاهای تحت پوشش استان نصب و راه اندازی شد، گفت: بر همین اساس ۷ هزار و ۲۵۰ خانوار با جمعیتی معادل ۲۶ هزار نفر از مزایای آن بهرهمند شدهاند .
وی با بیان اینکه این دستگاهها عمدتا جایگزین دستگاههای کلریناتور فرسوده شدند، خاطرنشان کرد: علاوه بر این تعداد ۶۰۰ دستگاه کلریناتور مایعی و گازی در سطح روستاهای استان همدان عملیات گندزدایی آب شرب روستاها را برعهده دارند.
سلگی با اشاره به اینکه خریداری، نصب و راهاندازی دستگاههای مذکور ۳ میلیارد و ۱۲۰ میلیون ریال هزینه بهدنبال داشته است، افزود: دستگاه کلریناتور خطی توسط اکیپ کنترل کیفی معاونت بهرهبرداری و با نظارت اداره کنترل کیفی استان طراحی و ساخته شد.
وی ادامه داد: نمونه این دستگاه برای نخستین بار در روستای فسیجان شهرستان بهار نصب و راهاندازی شد.
رئیس اداره کنترل کیفی و امور آزمایشگاههای شرکت آب و فاضلاب روستایی استان همدان با اشاره به اینکه دستگاه کلریناتور خطی بدون نیاز به برق و پمپ تزریق، اقدام به مکش از مخزن محلول کلر میکند، بیان کرد: با تنظیم مکش محلول کلر، میتوان کلر باقی مانده در آب شرب را به مقدار مورد نیاز تامین کرد .
وی یادآورشد: با ساخت حوضچه و قراردادن مخزن محلول کلر نیاز به کانکس یا موتورخانه حذف شده که با این اقدام، ضمن صرفهجویی در مصرف برق، هزینههای امتیاز برق، خرید کانکس یا موتورخانهها نیز حذف میشود.
سلگی از دیگر مزایای دستگاه مذکور به عدم آسیب رسانی محلول کلر به تاسیسات داخل چاه شامل پمپ شناور، کابل برق، لوله جداره، میله چاه و تزریق کلر به خط انتقال خبر داد.
لازم به ذکر است؛ طراحی و ساخت دستگاه مذکور توسط “رضا کلوندی” و “افشین همتی” تحت نظارت اداره کنترل کیفی و امور آزمایشگاههای شرکت آب و فاضلاب روستایی استان همدان صورت گرفته است.
منبع: پاون کد خبر:- تاریخ انتشار:۱۳۹۸/۰۳/۰۱