“محمدعلی طالبی” در جلسه شورای حفاظت از منابع آب استان و کارگروه سازگاری با کمآبی که با حضور معاون امور عمرانی استاندار، مدیرعامل آب منطقهای و اعضای کارگروه سازگاری با کمآبی در استانداری یزد برگزار شد، با اشاره به مکاتبات وزارت کشور در خصوص ارزیابی استانها در زمینه سازگاری با کمآبی، خواستار تدوین گزارشهای مناسب از عملکرد استان در این حوزه شد.
وی افزود: برنامههایی از سوی شرکت آب منطقهای، دولت و نظام در راستای مدیریت مصرف، کاهش مصرف آب کشاورزی و یا تعادلبخشی به منابع آبی وجود دارد که این موضوع نیز از سوی فرمانداران قابل درک است، اما برای اثرگذاری بیشتر و مدیریت موضوعات اجتماعی، نحوه اجرای تصمیمها و سیاستهای این حوزه، برعهده فرمانداران قرار گیرد و شرکت آب منطقهای یزد مطالبهگر این موضوع باشد.
طالبی در پایان اظهار داشت: در خصوص نصب کنتورهای هوشمند، لازم است از سوی جهاد کشاورزی، فرمانداران و شرکت آب منطقهای شاخصهایی در نظر گرفته شود و در موضوعات حمایتی، چاههایی که دارای کنتور هوشمند هستند، مورد حمایت بیشتری قرار گرفته تا سایر کشاورزان نیز به این سمت ترغیب شوند.
تحویل حجمی آب در ۱۰ دشت ممنوعه و بحرانی یزد
مدیرعامل شرکت آب منطقهای یزد نیز گفت: تحویل حجمی آب و نصب کنتورهای هوشمند روی تمامی چاههای کشاورزی در ۱۰ دشت ممنوعه و ممنوعه بحرانی استان از برنامههای پیش روی شرکت آب منطقهای یزد است.
محمدمهدی جوادیانزاده ادامه داد: جمع کل رودخانههای استان ۲۸۰۰ کیلومتر است که ۷۰۰ کیلومتر آن اصلی محسوب میشوند و تاکنون مطالعات سراسری روی ۵۹۱ کیلومتر از این رودخانهها انجام شده است و درخصوص ۱۴۱٫۳ کیلومتر از رودخانهها نیز مطالعات موردی صورت گرفته است.
وی با اشاره به اینکه ۱۰۰ نقطه حادثهخیز سیلابی در رودخانههای استان شناسایی شدهاند، افزود: بیشترین نقاط حادثهخیز در منطقه اشکذر و خضرآباد است که بخش زیادی از حریم رودخانهها در این مناطق مورد تعرض قرار گرفتهاند و شهرستانهای بهاباد، تفت، میبد و مهریز نیز آمار بالایی در این زمینه دارند.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای یزد، حجم سیلابهای استان در فروردین ماه را ۲۸ میلیون متر مکعب عنوان و خاطرنشان کرد: تصرف و ساخت و سازها در حریم رودخانهها، برداشت غیر اصولی شن و ماسه و تخلیه نخالهها از مهمترین چالشهای رودخانههای استان محسوب میشود.
وی در ادامه با تشریح وضعیت و تصرفهای بستر و حریم رودخانههای استان، بر لزوم همکاری فرمانداران و شهرداریها، اداره ثبت اسناد و املاک، منابع طبیعی و محیط زیست شهرستانها و دهیاریها در ساماندهی رودخانههای استان تاکید کرد.
جوادیانزاده، پاکسازی رودخانهها، احداث دیواره ساحلی رودخانهها، تامین منابع مالی و اعتبار طرحهای مورد نیاز و اعطای اختیار به شرکت آب منطقهای یزد برای دادن هرگونه مجوز ساخت و ساز در حریم رودخانهها را از ضرورتهای ساماندهی رودخانههای استان ذکر کرد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود، اظهار داشت: تا کنون ۲۵ بند تغذیه مصنوعی توسط شرکت آب منطقهای یزد در استان احداث شده است که میزان حجم کل مخزن این بندها ۲۷٫۸ میلیون متر مکعب است و نزدیک به ۱۱٫۳ مترمکعب آن آبگیری شده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای یزد در خصوص اجرای طرح خاموشی چاههای کشاورزی اظهار داشت: خوشبختانه این طرح سه سال متوالی در تمام شهرستانها اجرایی شده است که در سال ۹۷ میزان ۸۵ میلیون مترمکعب آب از این محل صرفهجویی شد و این در حالی است که میزان کل آب انتقالی به استان ۶۰ میلیون مترمکعب بوده است.
محمدمهدی جوادیانزاده در پایان، میزان صرفهجویی آب در سال ۹۵ و ۹۶ از طریق خاموشی چاههای کشاورزی را به ترتیب ۴۴ و ۷۵ میلیون مترمکعب عنوان کرد.
منبع:پاون کد خبر:- تاریخ انتشار:۱۳۹۸/۰۲/۲۸