هر چه پاییز و زمستان کم بارشی را سال گذشته در کشور تجربه کردهایم ولی بارندگیهای مناسب سال ۹۷ به ویژه در اردیبهشتماه باعث شده تا افت ۴۵ درصدی بارشها در ابتدای سال جاری هم اکنون به منفی ۲۷ درصد برسد.
از میان ۱۶۴ میلیمتر بارندگی که از ابتدای سال آبی جاری(ابتدای مهرماه) تاکنون رخ داده ۶۴ میلیمتر از ریزشهای جوی مربوط به دو ماه اخیر بوده است.
بارشهای مناسب دو ماه اخیر در برخی از مناطق کشور موجب شده تا حوضههای آبریز دریاچه ارومیه و دریای خزر به مراتب شرایط بهتری را نسبت به سال گذشته تجربه کنند به طوری که این دو حوضه آبریز به ترتیب با افزایش ۴۴٫۶ و ۱۳٫۱ درصدی بارندگیها نسبت به سال گذشته روبه رو هستند.
با این وجود سایر حوضههای آبریز کشور متاثر از افت بی سابقه بارندگیهای سال گذشته همچنان در وضعیت منفی ریزشهای جوی به سر میبرند. از میان ۶ حوضه آبریز اصلی کشور(دریای خزر، خلیج فارس و عمان، دریاچه ارومیه، فلات مرکزی، مرزی شرق و قرهقوم) حوضه آبریز خلیج فارس و عمان با افت ۴۱٫۵ درصدی بارشها نسبت به سال گذشته بدترین شرایط را در میان سایر مناطق یاد شده تجربه میکند. در این بین حوضههای آبریز فلات مرکزی ۳۵٫۵، مرزی شرق ۳۳٫۴ و قرهقوم نیز ۲۰٫۹ درصد کاهش بارش داشتهاند.
در حال حاضر ۲۲ استان کشور نیز همچنان بارندگیهای منفی را نسبت به سال گذشته تجربه میکنند. هرمزگان با منفی ۸۰ درصد کم بارش ترین استان کشور در سال آبی جاری بوده است که پس از این منطقه نیز استانهای سیستان و بلوچستان با ۷۱٫۹ درصد، کرمان با ۶۹٫۴ درصد، فارس با ۶۵٫۷ درصد و بوشهر با ۶۰٫۵ درصد کم بارش ترین مناطق کشور هستند.
در این بین استانهای آذربایجان شرقی هم با ۴۹ درصد، آذربایجان غربی با ۴۶ درصد، کردستان با ۲۸ درصد، کرمانشاه و زنجان با ۲۲ درصد افزایش بارندگیها نسبت به سال گذشته شرایط به مراتب بهتری را در میان سایر استانهای کشور تجربه میکنند.
همچنین در این بازه زمانی پربارشترین نقطه کشور «رامسر ــ صفارود» در استان مازندران با ثبت ۹۵۷٫۵ میلیمتر بارندگی و کمبارشترین نقطه کشور نیز «هوشک ــ سراوان» در استان سیستان و بلوچستان با ثبت ۳٫۳ میلیمتر بارش بوده است.
منبع:پاون کد خبر:- تاریخ انتشار:۱۳۹۷/۰۳/۱۹