دکتر «رضا اردکانیان» وزیر نیرو در جمع خبرنگاران با اشاره به گسترش مشارکت بخش خصوصی در صنعت برق اظهار داشت: برای اینکه بتوان آب و برق پایدار در اختیار مردم قرار داد، گریزی از حمایت بخش خصوصی نیست.
وی افزود: در حال حاضر مالکیت بخش عمدهای از نیروگاهها در اختیار بخش خصوصی است و ما در حوزه انرژیهای نو نیز حدود ۲٫۵ میلیارد دلار توافقنامه با بخش خصوصی داخلی و خارجی برای ساخت ۲۰۰۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی امضا کردیم.
اردکانیان با اشاره به اولویت مدیریت مصرف و تقاضا تصریح کرد: در بخش آب و فاضلاب در عین اینکه عرصه تأمین آب را رها نخواهیم کرد؛ اما عمده تمرکز ما بر روی مدیریت مصرف و تقاضای آب خواهد بود و سعی خواهد شد تا کاهش تلفات شبکه های آب و مدیریت آب در بخش های مختلف با استفاده از فناوریهای روز دنیا، میزان مصرف را کاهش دهیم.
وی با اشاره به موانع اجرای کامل طرح احیا و تعادل بخشی ادامه داد: موانع طرح احیا و تعادل بخشی آب های زیرزمینی صرفاً مسائل مالی نیست؛ بلکه دلایل متعددی دارد، برای اجرای درست و دقیق این طرح نیازمند یک سیستم مدیریت به هم پیوسته آب هستیم.
اردکانیان اضافه کرد: در دوران مدیریت عرضه، صرفاً یک دستگاه اقدام به اجرای برنامههای خود فارغ از توجه به سایر سازمانهای ذینفع می کرد؛ اما مدیریت تقاضا نیازمند مفاهمه با همه ذینفعان است.
وزیر نیرو خاطرنشان کرد: برای برون رفت از تنش آبی در برخی از دشت های کشور، نمونه ها و پایلوت هایی برای مدیریت مصرف و دقیق آب در بخش های مختلف انتخاب شده است که امیدواریم در نهایت به یک راه حل عمومیتر جهت تعمیم به سایر نقاط کشور برسیم.
وی تصریح کرد: همچنین برنامه این است تا در حوزه مدیریت اب به اختیارات منطقه ای استانداران بیفزاییم تا آن ها متناسب با منابع آب موجود به تغییر الگوهای کشت و یا ساماندهی چاههای غیرمجاز و … بپردازند.
اردکانیان گفت: سالانه هزاران میلیارد تومان برای پوشش میزان افزایش مصرف برق در کشور صرف نیروگاهسازی می شود این در حالی است که چنین افزایش مصرفی سالانه در سایر نقاط دنیا معمول نیست.
وی ادامه داد: بنابراین برای استفاده از ظرفیت ایجاد شده کنونی که عمده استفاده داخلی آن تنها در زمان پیک است، لازم است تا پتانسیل هایی در خارج از مرزها جهت استفاده از ظرفیت باقیمانده و صادرات آن فراهم شود.
وزیر نیرو یادآور شد: در دولت دوازدهم بنا داریم تا پایان دولت زمینه اتصال شبکه برق کشور به کشور روسیه و از آنجا اتصال برق به شبکه اروپا را فراهم کنیم که امیدواریم با حمایت دولت و مجلس بتوانیم این امر محقق شود.
وی تأکید کرد: وجود شکاف بین قیمت تمام شده برق با قیمت فروش آن، اقتصاد برق را چالش مواجه کرده است و این امر باعث خواهد شد تا نتوان آن طور که شایسته است، خدمات باکیفیت تری در اختیار مردم قرار داد.
وی با اشاره به آب های مرزی و حوضه های مشترک آبریز و برنامه های وزارت نیرو در این خصوص گفت: در حال حاضر در دنیا حدود ۲۸۶ حوضه آبریز مشترک وجود دارد و تقریباً می توان گفت ۴۰ درصد از آب های دنیا در حوضه های مشترک آبریز قرار دارد، با این حال شرایط ایران از نظر قرار گرفتن در بالادست و پایین دست بودن رودخانه های مرزی بسیار خاص است.
وی اضافه کرد: باید توجه د اشت که در حوضه های آبریز مشترک، همه “همسرنوشت” هستند و بنابراین وجود مفاهمه و گفتگو بین طرف ها و البته استفاده از همه ابزارهای موثر در این خصوص می تواند بسیبار راهگشا باشد.
اردکانیان تأکید کرد: اما پیش از هر چیز باید این گفتگو و اجماع در داخل صورت پذیرد و ما بتوانیم به یک سیستم مشترک و بهم پیوسته آب برسیم.
وی در ادامه با اشاره به سیاست وزارت نیرو در خصوص آب های ژرف گفت: پروژه های آب ژرف، صرفاً جنبه مطالعاتی دارد و این تصمیم نیز پیش از بنده در سطح دولت گرفته شده است و مجوزهای مطالعاتی آن نیز صادر شده است با این حال تا مطالعات به یک نتایج دقیق و ملموس نرسد به هیچ وجه وارد فاز اجرایی نخواهیم شد.
وزیر نیرو با دیگر با اشاره به اهمیت مدیریت مصرف و تقاضا در بخش آب اظهار داشت: عرصه مدیریت مصرف و تقاضا، عرصه علوم اجتماعی و انسانی است. بنابراین نیازمند مشارکت فعال این علوم برای طراحی و برنامه ریزی های درست در این زمینه هستیم.
وی با اشاره به وضعیت فعلی آب پشت سدهای کشور گفت: ورودی آب به سدها از ابتدای سال آبی جاری تاکنون حدود ۵ میلیارد و ۷۵۰ میلیون مترمکعب بوده که ۳۴ درصد نسبت به سال گذشته کاهش را نشان می دهد.
وی اضافه کرد: در حال حاضر کل آب موجود در پشت سدهای کشور حدود ۲۰ میلیارد و ۳۰۰ میلیون مترمکعب است که می توان گفت تنها ۴۱ درصد این مخازن پر است.
اردکانیان تصریح کرد: همچنین حدود ۳۰ درصد مخزن سدهای تأمین کننده آب شهر تهران نیز پر است.
وی در پایان با اشاره به جانمایی صنایع آب بر گفت: با وزارت صنعت، معدن و تجارت توافق شده که صنایعی که از این پس آببر بوده و قرار است در کشور ساخته شوند باید جانمایی درستی داشته باشند، اما در خصوص صنایع آب بری که تاکنون ساخته شده است می بایست این صنایع اقدام به بازچرخانی آب و یا استفاده از پساب در تأمین آب موردنیاز خود کنند.
منبع: پاون کد خبر:- تاریخ انتشار:۱۳۹۶/۱۱/۱۶