سی و ششمین جلسه شورای حفاظت از منابع آب استان قزوین با حضور استاندار، معاونین استاندار، رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان، مدیرعامل شرکت آب منطقهای قزوین و جمعی از مدیران دستگاههای اجرایی در سالن جلسات شرکت آب منطقهای قزوین برگزار شد.
در این جلسه عبدالمحمد زاهدی استاندار قزوین ضمن ابراز نگرانی از تغییر اقلیم و کاهش بارندگی در استان و بروز شرایط خشکسالی عنوان داشت: در حال حاضر برنامه ریزی صحیح جهت تأمین آب شرب در تابستان پیش رو از اولویتهای مهم استان است و باید در این راستای به گونهای اقدام صورت پذیرد تا در تابستان آتی شاهد بحران و قطعی آب شرب نباشیم.
استاندار قزوین در بخش دیگری از صحبتهای خود بیان داشت: باید بپذیریم که کشورمان در ناحیه خشک قرار گرفته و لذا در این شرایط با کمبود منابع آب به عنوان یک اصل رو برو هستیم در نتیجه باید برای مصرف منابع آبی مدیریت و برنامه ریزی مدون و دقیق صورت پذیرد. ایشان افزود: از مجموعه مدیران آب استان انتظار میرود که از همین امروز به فکر کمبود آب و افت فشار در تابستان سال آینده باشند و با ارائه برنامه کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت شرایط برای عبور از بحران کم آبی را فراهم سازند.
در ادامه این جلسه مهندس پویا مدیرعامل شرکت آب منطقهای قزوین ضمن بیان اهمیت طرح احیاء و تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی به تشریح اقدامات انجام گرفته در این راستا پرداخت و عنوان کرد: از ابتدای سال آبی ۹۳ تاکنون و با کمک دستگاههای قضایی و نیروی انتظامی و همه مقامات استانی توانستهایم با توقیف ۲۰۲ دستگاه ادوات، انسداد و پلمپ ۱۸۴۲ حلقه چاه غیر مجاز، جلوگیری از اضافه برداشت ۲۵۵ حلقه چاه مجاز و اجرای آئین نامه مصرف بهینه آب کشاورزی برای ۴۸۵ حلقه چاه، ۳۳۴ میلیون متر مکعب آب را در سفرههای زیر زمینی حفظ و حراست کنیم.
در خاتمه این جلسه مهندس فرخ زاد معاون عمرانی استاندار با اشاره به تنش آب شرب در بعضی از شهرها و روستاهای استان عنوان نمود: شرکتهای آب و فاضلاب شهری و روستایی باید برای تأمین آب شرب سالم و با کیفیت در سطح استان و اجرای طرحهای توسعه، برنامه ریزی دقیق و بلند مدت داشته باشند تا در تابستان سال آینده، با مشکل تأمین آب شرب مواجه نشویم. ایشان همچنین با توجه به خشکسالی های بی سابقه اخیر و کاهش سطح سفرههای آب زیر زمینی افزود: در شهر قزوین دو محدوده شرق و غرب برای تأمین آب شرب پیش بینی شده است که با اجرایی شدن طرحهای تجهیز، جمع آوری و انتقال در این محدودهها، ۱۸ میلیون متر مکعب آب شرب در سال به مدار اضافه خواهد شد.
خبرنگار: محمد محمدحسینی
منبع:پاون کد خبر:- تاریخ انتشار:۱۳۹۶/۱۰/۲۵