چه کسی فکرش را میکرد که روزی جنبیدن برگها در دور افتادهترین نقطه آفریقا یا زایمان گربهای با ۵ بچه یا چه و چه در کسری از ثانیه به اطلاع ساکنان سایر مناطق دنیا برسد. این امر از مزایای فضای مجازی است و خوب که دقت کنیم متوجه میشویم خیلی هم بد نیست انتشار سریع برخی از این مطالب در این دنیای غیرحقیقی.
چند روزی است که قبض آب یک شهروند اهل شهرستان شفت در استان گیلان، منطقهای زیبا در نزدیکی فومن در همین فضای مجازی خودنمایی میکند. قبض آبی که در آن آیتمی تحتعنوان تبصرهها و مبلغی برابر با مبلغ آببهاء به آن افزوده شده است.
این شهروند با انتشار این قبض آب در فضای مجازی را بر آن داشت تا طی گفتوگویی با مدیر شرکت آب و فاضلاب شهری شفت علت این موضوع را جویا شود.
اخذ مبالغ ذیل گزینه تبصرهها در قبوض آب کاملاً قانونی است
«فراز فرخفر» مدیر شرکت آب و فاضلاب شهری شفت با بیان اینکه بر اساس ماده واحده بهمنظور بازسازی و توسعه تأسیسات آب شهرها و تکمیل طرحهای نیمهتمام فاضلاب و اولویت دادن به اجرای طرحهای فاضلاب به شرکتهای آب و فاضلاب اجازه داده میشود بخشی از منابع مالی مورد نیاز طرحها را از چند طریق تأمین کنند، اظهار کرد: بر اساس تبصره ۱ به شرکتهای آب و فاضلاب استانی این اجازه داده میشود بخشی از هزینههای برقراری انشعاب بهعنوان حق تفکیکی مذکور در ماده ۱۱ قانون تشکیل شرکتهای آب و فاضلاب مصوب ۱۳۶۹ را بر اساس تعرفههای مورد عمل آبانماه ۱۳۷۶ متناسب با رشد سالانه حق انشعاب در شهرهایی با جمعیت بیش از یکصد هزار نفر، وصول و منحصراً برای اجرای طرحهای فاضلاب و بازسازی و توسعه تأسیسات همان شهر هزینه کنند.
وی با بیان اینکه در تبصره ۲ به شرکتهای آب و فاضلاب اجازه داده میشود به میزان متوسط ۱۰ درصد علاوهبر نرخهای مصوب حق انشعاب آب و آببهاء تا زمان نصب انشعاب فاضلاب در شهرهایی که طرحهای فاضلاب در آنها در دست اجراست دریافت کنند، افزود: بر اساس تبصره ۳ تا زمان تشکیل شورای اسلامی شهر اجازه داده میشود هیئتی مرکب از استاندار، رئیس سازمان برنامه و بودجه استان، مدیرعامل آب و فاضلاب استان و یک یا دو نفر از نمایندگان مردم استان در مجلس شورای اسلامی به انتخاب مجلس راهکارهای مشارکت مالی مردم و سایر بخشها و ایجاد تسهیلات برای اجرای طرحهای آب و فاضلاب شهرها را بر اساس پیشنهاد شرکت آب و فاضلاب استان بررسی و تائید کرده تا پس از تصویب وزیر نیرو توسط شرکتهای آب و فاضلاب به اجرا درآید.
فرخفر اضافه کرد: پس از تشکیل شوراها در هر استان مدیرعامل آب و فاضلاب استان و شورای شهر بهعنوان پارلمان محلیِ آن شهر این اجازه را خواهند داشت که با فرمولی که معمولاً بهصورت توافقی و سالانه است بر اساس میزانِ مصرف، مبلغی را تحتعنوان تبصره ۳ به قبوض مشترکین اضافه کنند. که این مهم، موضوعِ مورد توجه در شفت است.
وی با بیان اینکه این مبالغ بر اساس فرمولی توافقی بین آب و فاضلاب و شوراها تعیین و محاسبه میشود، یادآور شد: پول و مبالغی که از این محل بدست میآید صرفاً باید در همان شهر و برای توسعه شبکههای آب و فاضلاب آن شهر هزینه شود.
قیمت آب تغییر نکرده است
مدیر شرکت آب و فاضلاب شهری شفت با بیان اینکه ما اجازه نداریم مبالغ اخذ شده از مردم تحتعنوان تبصره ۳ را خارج از آن شهر هزینه کنیم، تصریح کرد: مبلغی که از تبصره ۳ در شفت بدست میآید باید صرفاً در شهر شفت هزینه شود. حتی امکان و اجازه هزینه مبلغ جمعآوری شده در احمدسرگوراب که یکی از شهرهای تابعه شفت است وجود ندارد.
وی زمان درج تبصره ۳ به قبوض آب در شفت را از آذرماه ۹۵ دانست و گفت: هدف از اجرای این تبصره تشویق مردم در راستای مدیریت الگوی مصرف است. قیمت آب تغییر نکرده است بلکه تبصره قانونی مصوب مجلس، برای دورهای خاص به قبوض اضافه شده است.
فرخفر با یادآوری اینکه مبالغ درج شده در قبوض مشترکین بر اساس میزان مصرف است، گفت: رقم مربوط به تبصره ۳، ۹۳ درصدِ مشترکین شفتی زیر ۵۰۰۰ تومان است. قبضی که از یک شهروند شفتی با میزان ۱۰هزار تومان تبصره ۳، در فضای مجازی در دست گردش است جزو مشترکینی است که چندین برابر الگوی مصرف ماهانه خود را مصرف کرده است.
وی به وجود ۳۰۰۰ مشترک آب شهری در شفت اشاره و تصریح کرد: مجموع تبصره ۳ های قبوض شهروندان شفتی در این ماه که مبلغ آن بیش از ۱۰ هزار تومان باشد به ۱۰مورد نمیرسد. کل پولی که از محل تبصره ۳ بهصورت ماهانه در شفت بدست میآید کمتر از دو میلیون تومان است. این رقم در مقایسه با هزینه طرحهای آب و فاضلاب بسیار ناچیز است.
مدیر شرکت آب و فاضلاب شهری شفت با بیان اینکه مبالغ تبصره ۳ با هدف ایجاد حس مشارکتهای مردمی دریافت میشود، خاطرنشان کرد: باید این حس مشارکتپذیری در شهروندان ایجاد شود که صرفاً با مشارکت آنها و کمک دولت میتوانیم در بخش فاضلاب و توسعه شبکههای آب، اقداماتی را انجام دهیم.
وی به محدودیتهای دولت اشاره کرد و گفت: قانونگذار، مکلف کرده است شرکت آب و فاضلاب بخشی از منابع مالی خود را برای ارائه خدمات به مردم علاوهبر اعتبارات دولتی از طریق مردم تأمین کند. مبالغ جمعآوری شده، نحوه و چگونگی صرف آن بهصورت ماهانه باید به شورا گزارش شود.
فرخفر با بیان اینکه هماکنون نسبت به خرید لوله برای توسعه شبکه فاضلاب شهری سه نقطه از شفت از محل همین منابع در راستای بهبود خدمات و رفع مشکل مردم همین منطقه اقدام شده است، یادآور شد: ما مجاز به صرف مبالغ تبصره ۳ خارج از توسعه شبکه آب و فاضلاب نیستیم.
تبصره ۳ تنها برای مشترکین خانگی است
وی با اشاره بر اینکه افزوده شدن تبصره به قبوض برای تأمین بخشی از منابع مالی، توسعه طرحهای فاضلاب و بازسازی شبکههای آب شهری کشوری است، خاطرنشان کرد: اجرا و عملیاتی کردن این مصوبه و گنجاندن آن در قبوض به توافق شوراهای شهر و شرکت آب و فاضلاب مربوط میشود.
فرخفر با تأکید بر اینکه تبصره ۳ تنها شامل مشترکین با تعرفه خانگی میشود، افزود: به هیچ عنوان مشترکین تجاری، اداری و غیرخانگی شامل تبصره ۳ نمیشوند.
وی با بیان اینکه تنها یک آیتم تحتعنوان تبصرهها به قبوض آب شهروندان شفتی افزوده شده است، خاطرنشان کرد: بند ج تبصره ۶ قانون بودجه، قانونی است مصوب مجلس که طبق آن همه شرکتهای آب و فاضلاب شهری به ازای فروش هر متر مکعب آب ۱۵ ریال به حساب خزانه کل کشور برای اعطا به شبکههای آب و فاضلاب روستایی در راستای توسعه شبکههای آب روستایی واریز میکنند.
فرخفر با بیان اینکه بند ج تبصره ۶ قانون بودجه کاملاً قانونی و کشوری است، گفت: شهروندان اطمینان داشته باشند که هیچگونه هزینه اضافی و غیرقانونی در این خصوص توسط شرکت اخذ نمیشود.
وی با بیان اینکه در ۸۰ درصد شهرهای کشور این مبالغ با درج در قبوض از شهروندان اخذ میشود، افزود: تعرفه استان گیلان در مقایسه با بسیار استانها بسیار پائین است.
مدیر شرکت آب و فاضلاب شهری شفت به اجرای طرح تعویض لولههای آزبِست با عمر بالای ۳۰ سال در شبکههای آبرسانی شهری شفت اشاره کرد و ادامه داد: هزینه تعویض هر متر لوله آزبِست حدود ۱۵۰هزار تومان است. اگر شهری مانند شفت دارای ۱۵ کیلومتر لوله آزبست نیازمندِ تعویض باشد اعتباری بالغ بر ۲ و نیم میلیاردی نیاز است که جمعآوری مبلغ ۲میلیون تومانی به صورت ماهانه در برابر این مبلغ بسیار ناچیز است.
مدیر شرکت آب و فاضلاب شهری شفت با بیان اینکه شفافسازی و پاسخگویی به شهروندان در خصوص افزوده شدن تبصره ۳ همواره در حال انجام است، یادآور شد: آب ثروت ملی است که باید آن را برای آیندگان نیز حفظ کنیم. با صرفهجویی و اصلاح الگوی مصرف میتوان این ثروت را برای نسل آینده باقی گذاشت.
منبع: ایسناکد خبر:۹۵۱۱۰۳۰۱۸۱۵ تاریخ انتشار: یکشنبه / ۳ بهمن ۱۳۹۵ / ۱۳:۲۶