نگاهی اجمالی بر دوازدهمین نمایشگاه صنعت آبفا؛
دوازدهمین نمایشگاه صنعت آب و تجهیزات آب و فاضلاب با هدف ارائه توانمندی های صنعت آب و فاضلاب و آشنایی بیشتر با تکنولوژی روز دنیا هفته گذشته در تهران برگزار شد.
هفته گذشته صنعت آب و فاضلاب شاهد رویداد مهم برگزاری دوازدهمین نمایشگاه آب و تاسیسات آب و فاضلاب بود.نمایشگاهی که در روز یکشنبه،۴ مهرماه با حضور وزیر نیرو و مسئولین عالی رتبه صنعت آب و با حضور ۲۵۹ شرکت داخلی و ۱۴۰ شرکت خارجی در نمایشگاه بین المللی آغاز به کار کرد.
در طول برگزاری این نمایشگاه موضوعات مهم زیر به بحث و بررسی گذاشته شد؛
حمید چیت چیان، وزیر نیرو در آیین افتتاح این نمایشگاه به افزایش هزینه انشعابات اشاره و بیان کرد: هزینه برقراری انشعابات دو برابر پولی است که از مشترکان دریافت می شود و این رقم با توجه به افزایش نرخ تورم سالانه هموراه کمتر از قیمت تمام شده برای صنعت آب و برق بوده است.
وی افزود: در تلاش هستیم با اتکا به منابع عمومی فشار کمتری به مشترکان وارد شود، باید به این نکته نیز توجه شود که هزینه انشعابات هر چند سال یکبار افزایش می یابد و این افزایش قیمت سالانه نیست.
محمد حاجرسولیها مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران از دیگر مسئولینی بود که در روز نخست این نمایشگاه حضور یافت و در جمع خبرنگاران به شرایط دریاچه ارومیه اشاره و بیان کرد: با تلاش های صورت گرفته دریاچه ارومیه نسبت به سال گذشته شاهد بالا آمدن ۴۶ سانتیمتری آب بوده که این امر با بهره گیری از تجربیات دنیا اتفاق افتاده است.
علیاصغر قانع معاون برنامهریزی و توسعه شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور در این نمایشگاه در خصوص طرح های نیمه تمام آب و آب و فاضلاب گفت: در حال حاضر حدود ۲۴ هزار میلیارد تومان در بخش آب و آبفا طرح نیمه تمام وجود دارد که سهم بخش آب و فاضلاب به تنهایی ۱۹ هزار میلیارد تومان است.
وی در خصوص تکمیل این طرح ها گفت: در حال حاضر دولت کمتر از ۵۰۰ میلیون دلار میتواند برای تکمیل این طرحها کمک کند و ما در نهایت شاید بتوانیم حدود ۵۰۰ میلیون دلار نیز از طریق شرکتهای ذیربط در این حوزه برای تکمیل این طرحها کمک کنیم. به همین خاطر برای تکمیل طرحهای نیمه تمام نیازمند سرمایه گذاری خارجی هستیم.
سیدعلی سیدزاده مدیر دفتر مدیریت مصرف و نظارت در این دوره از نمایشگاه با تاکید بر اینکهحجم کل آب بدون درآمد در کشور سالیانه به یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون مترمکعب میرسد، گفت: ۲۶ درصد آب ورودی به شبکه آب کشور بدون درآمد است.
وی تصریح کرد: طبق ارزیابی صورت گرفته حجم کل آب بدون درآمد در کشور سالانه به یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون مترمکعب میرسد که از این میزان حدود ۸۰۰ میلیون مترمکعب مربوط به هدررفت واقعی، نشت از لوله، نشت از انشعابات و… میشود و مابقی آن نیز مربوط به هدر رفت ظاهری است.
محمدرضا رضازاده مدیرعامل شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران در این نمایشگاه در خصوص میزان تولید نیروگاه های برق آبی گفت: بهرغم کمبود منابع مالی، امسال حدود ۳۰۰ مگاوات نیروگاههای برق آبی وارد مدار بهرهبرداری شد.
این نمایشگاه پس از ۴ روز فعالیت، عصر چهارشنبه ۷ مهر ماه به کار خود پایان داد.
**انتقال تکنولوژی خواسته ایرانیان از تولیدکننده خارجی
این دوره از نمایشگاه با حضور شرکت کنندگان خارجی از بیش از ۴۰ کشور دنیا و افزایش تعداد آنها در مقایسه با سال های قبل مواجه بوده، از آن به عنوان نقطه قوت این دوره از نمایشگاه یاد می شود.
در خصوص دوازدهمین نمایشگاه صنعت آب و تاسیسات آب و فاضلاب با یکی از شرکت کنندگان خارجی به گفتوگو نشستیم.
این تولیدکننده آلمانی که برای نخستین بار در نمایشگاه ایران حضور یافته بودند ،در خصوص هدف از حضور در این نمایشگاه گفت: با شرکت در این نمایشگاه به دنبال ارتباط با شرکت ها و تولیدکنندگان ایرانی برای تبادلات تجاری هستیم.
وی در توضیح پتانسیل های صنعت آب ایران گفت: حضور در نمایشگاه، بازدید از توانمندی های صنعت آب ایران و صحبت با تولیدکنندگان این عرصه نشان داد، بسیاری از تکنولوژی موجود در آلمان امکان انتقال در ایران را دارد و تمایل انتقال تکنولوژی نیز از سوی ایران مشاهده می شود.
وی بیان کرد: در طول مدت برگزاری نمایشگاه با شرکت های مختلف ایرانی به مذاکره پرداختیم و پیش بینی ها مثبت ارزیابی می شود.
این تولیدکننده آلمانی در پایان صحبت ها از حضور در این دوره از نمایشگاه ابراز خوشحالی کرد.
** رکود دامنگیر صنعت آب و فاضلاب
با یکی از تولیدکنندگان داخلی در خصوص این دوره از نمایشگاه به صحبت پرداختیم وی در این باره گفت: برگزاری سالانه نمایشگاه آب و فاضلاب در شرایط رکود حال حاضر مناسب نیست، زیرا شرکت کنندگان شاهد برگشت پول هزینه شده در نمایشگاه در طول یک سال نیستند.
وی با پیشنهاد دادن برگزاری نمایشگاه در مدت زمان هر دو سال یکبار، گفت: نمایشگاههای مطرح دنیا نیز دوسالانه اقدام به برگزاری چنین رویدادهایی میکنند.
این تولیدکننده در خصوص شرایط حال حاضر صنعت آب و فاضلاب کشور گفت: مشکل حال حاضر این صنعت رکود است، به گونه ای که برنامه و تجهیزات برای کار است اما به دلیل نبود نقدینگی در چرخش، پروژه ای اجرا نمی شود.
وی در ادامه به سطح دانش اپراتورها و مجریان طرح فعال در این عرصه اشاره و بیان کرد: با برگزاری کارگاه های آموزشی و ارتقا دانش فنی می توانیم از مشکلات حین اجرا کار جلوگیری کنیم.
این تولیدکننده فاصله صنعت آب و فاضلاب ایران از تکنولوژی روز دنیا گفت: به طور تقریبی با فاصله اندکی از تکنولوژی روز دنیا در حال حرکت هستیم، که در صورت رونق اقتصادی و اجرا پروژه ها می توانیم بیش از پیش شکوفا شویم.
آنچه مسلم است برگزاری این دست از نمایشگاهها نشان دهنده توانمندیهای کشور در این زمینه، ایجاد فرصت برای آشنایی با تکنولوژی روز دنیا و انعقاد قراردادها با شرکت های حاضر در نمایشگاه میشود، که در نهایت می تواند دست آورد مثبتی برای صنعت آب و فاضلاب کشور به ارمغان آورد.
منبع: میزان کد خبر:- تاریخ انتشار:شنبه, مهر ۱۰, ۱۳۹۵