مدیرعامل آبفای شهری کهگیلویه و بویراحمد به گواه آزمایشات و نظارت های متعدد انجام گرفته، آب شهر یاسوج را از با کیفیت ترین آب های شرب در کشور عنوان کرد و از لزوم تذکر بخاطر تنش آبی و فرهنگسازی مصرف صحیح آب و همچنین سرانه بالای مصرف آب در استان خبر داد.
به گزارش «بویر نیوز»، سید علی لدنینژاد صبح امروز در نشست با خبرنگاران که به منظور هفته صرفه جویی برگزار شد، اظهار داشت: هر ساله یکم تا هفتم تیرماه هفته صرفه جویی در مصرف آب جهت تلاش بیشائبه شرکتهای آب و فاضلاب و مردم نامگذاری شده است.
وی عنوان کرد: تنش آبی سیاست و برنامه وزارت نیرو است و ابلاغی از طرف دولت به ما ابلاغ که وضعیت آب کشور وضعیت حساسی است و باید در این زمینه شرایط برای مردم تبیین و تشریح شود تا در زمینه صرفه جویی همراهی کنند.
لدنینژاد با تاکید بر اینکه کمبود آب نافی برنامه ریزی و تلاش های گسترده مجموعه کارکنان آبفای شهری نیست، افزود: ما بر خود فرض داریم که با مردم مشکلات را در جریان قرار دهیم و مجموعه شرکت آبفای شهری نیز برای کنترل این موضوع از هیچ تلاشی فروگذاری نمیکند.
مدیرعامل آبفای شهری کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه هم اکنون ۶۱ حلقه چاه آب و ۴ چشمه در این استان در مدار بهرهبرداری قرار دارد داریم، تصریح کرد: افزایش چاههای جدید، بهسازی چشمههای موجود و مطالعه جهت تصفیه خانه آب یاسوج در کنار رودخانه بشار از جمله برنامههای در دستور کار این شرکت است.
لدنینژاد افزود: این استان دارای یک هزار و ۶۸۵ کیلومتر شبکه آب و خطوط انتقال آب شهری، ۳۸ باب مخزن با ۱۰۷ هزار متر مکعب حجم ذخیره آب و ۱۳۸ هزار مشترک آب و افزون بر ۲۸ هزار مشترک فاضلاب است.
وی بیان کرد: مصرف سرانه آب در شبانهروز در کشور ۱۲۰ تا ۱۴۰ لیتر است در حالی این میزان در استان کهگیلویه و بویراحمد ۱۵۰ تا ۱۸۰ لیتر است که در وضعیت کنونی ۲۰ تا ۲۵ درصد نسبت به متوسط سرانه کشوری بالاتر است.
لدنینژاد با اشاره به اینکه آبرسانی به شهر گچساران از طریق سد کوثر در حال انجام است، اظهار داشت: امیدواریم بتوانیم با همکاری مجمع نمایندگان و راهبری استاندار بتوانیم از وزارت نیرو مجوز آبرسانی به ۴ شهر دهدشت، سوق، چرام و لنده از طریق سد کوثر را نیز اخذ کنیم.
مدیرعامل آب و فاضلاب شهری کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: هم اکنون طرح آبرسانی به شهر لیکک از طریق سد کوثر در دست اقدام است که امیدواریم با جذب اعتبرات بتوانیم در کمترین زمان ممکن این طرح را به اتمام برسانیم.
لدنینژاد افزود: با توجه به احداث سد تنگ سرخ در حوزه شهرستان بویراحمد در نظر داریم آبرسانی به شهرهای یاسوج، پاتاوه، مادوان، مارگون، پتاب و روستاهای همجوار این شهرها را از طریق این سد تامین کنیم.
وی با اشاره به اینکه یک هزار و ۶۸۲ کیلومتر شبکه و خطوط انتقال داریم، افزود: ۳۰ درصد از این خطوط و شبکهها فرسوده هستند که اصلاح و بازسازی آنها نیازمند ۶۸۰ میلیارد ریال اعتبار است.
لدنینژاد با اشاره به ضرورت مدیریت مصرف آب در استان، بیان کرد: فرهنگ از زیرساختها اساسی است و این موضوع در آبفای شهری استان مورد توجه قرار دارد و انتظار میرود رسانهها در زمینه اصلاح فرهنگ الگوی مصرف تلاش کنند.
مدیرعامل آب و فاضلاب شهری کهگیلویه و بویراحمد گفت: آب مصرفی شهر یاسوج مستند به نتایج آزمایشات از بهترین آبهای کشور است.
برنامههای مهم آبفا کهگیلویه و بویراحمد در سال۹۴
معاون آب و فاضلاب شهری کهگیلویه و بویراحمد با بیان برنامههای توسعهای در این شرکت یکی از مهمترین آنها را ساماندهی چشمه آبشار یاسوج ذکر کرد.
مسعود مرادیان با بیان اینکه در شرکت آب و فاضلاب برنامههای خوبی برای سال ۹۴ در دستور کار قرار گرفته است، اظهار کرد: اگر اعتبارات بیشتری به ما تخصیص داده شود کارهای بزرگی انجام خواهیم داد تا مشکلات مردم در نقاطی که دارای مشکل آب هستند تا اندازهای برطرف شود.
معاون توسعه مهندسی آب و فاضلاب شهری استان در بخش بهرهبرداری به برنامههای این شرکت در سال جاری اشاره کرد و افزود: ساماندهی چشمه آبشار یاسوج و همچنین ساماندهی خط انتقال تنگکناره از برنامههای مهم ما در سال جاری است.
این مسئول گفت: ساماندهی اتفاقات آب با کمک گرفتن از بخش خصوصی و بهرهبرداری از تلهمتری شهری از دیگر برنامههای شرکت آب و فاضلاب شهری است.
مرادیان یکی دیگر از برنامههای مهم این شرکت را مدیریت تنش آبی در استان با کاهش هدرروی آب و همچنین جمعآوری انشعابات غیرمجاز دانست و گفت: سرکشی همه وقته از مخازن و رفع مشکلات آنها و انجام آزمایشات شیمیایی و میکروبی و پایش نتیجههای این آزمایشات در مخازن و فاضلابها از دیگر برنامههای مهم ما خواهد بود.
معاون آبفای کهگیلویه و بویراحمد، اصلاح شبکهها در حد امکان و تجهیز و راهاندازی فاضلاب دهدشت با توجه به اینکه تصفیهخانه آن در دست بهرهبرداری است را از سایر برنامههای شرکت نام برد.
این مسئول یکی دیگر از راهبردهای شرکت را توجه به گسترش سیستم فاضلاب در استان دانست و گفت: اعتبارات بخش فاضلاب ملی است و در سال ۹۴ نسبت به سال قبل در این اعتبارات رشد ۲۵ درصدی را شاهد هستیم.
مرادیان افزود: در چهار شهر استان شامل باشت، لنده، لیکک و مادوان مطالعات فاز اول فاضلاب آنها انجام شده و برای گرفتن ماده ۲۱۵ مقدمات کار را انجام دادهایم.
این مسئول گفت: در بخش فاضلاب برنامه این است که فاز اول و دوم فاضلاب شهر دوگنبدان به بهرهبرداری برسد که تاکنون ۸۵ تا ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
فروش و نصب ۸۰۰۰ انشعاب فاضلاب از دیگر برنامههای این شرکت برای سال جاری است که مرادیان به آن اشاره کرد.
وی افزود: در بخش آب نسبت به سال ۹۳ کاهش اعتبارات داشتهایم لذا با همه این مشکلات برنامه داریم که اصلاح ۲۲ کیلومتر شبکه آب شهری را داشته باشیم.
ساخت ۳ هزار مترمکعب مخزن در شهرهایی همانند پاتاوه و چیتاب و لیکک و شروع اجرای مخزن آب ۱۰۰۰ مترمکعبی لنده از دیگر برنامههای شرکت آبفا بود که این معاون آبفای استان به آن اشاره کرد.
برنامههای کهگیلویه و بویراحمد در هفته صرفهجویی
مسئول روابط عمومی آب و فاضلاب شهری استان کهگیلویه و بویراحمد به تشریح برنامههای این استان در هفته صرفهجویی آب پرداخت.
معادیجو مسئول روابط عمومی آب و فاضلاب شهری استان با بیان اینکه رسانهها تاکنون در خصوص فرهنگسازی مصرف آب در این استان تعامل خوبی با مسئولان و خادمان مردم در مجموعه آب و فاضلاب داشتهاند، تصریح کرد: اگر این همکاریها نبود مشکلات بیشتری در خصوص مصرف بهینه آب در استان داشتیم.
وی نقش رسانههای استان را در این مبحث بسیار پررنگ دانست و گفت: از رسانه ملی گرفته تا سایتها و روزنامهها و خبرگزاریها هر یک به نحوی همکار و همراه برای فرهنگسازی این موضوع مهم بودهاند.
معادیجو بیان کرد: شرکت آب و فاضلاب نیز از نظرات و پیشنهادات رسانهها برای بهبود کیفیتها استفاده خواهد کرد و استفاده از خرد جمعی مطبوعات و رسانهها را گامی بزرگ برای رفع مشکلات میدانیم.
مسئول روابط عمومی آب و فاضلاب شهری استان در ادامه به برنامههای هفته صرفهجویی در آب در این استان اشاره کرد و گفت: این برنامهها در هفته صرفهجویی مصرف آب از اول تا هفتم تیر سال جاری خواهد بود.
وی افزود: روز نخست آب و رسانه و مدیریت مصرف است که نشست مطبوعاتی برگزار شد و خبرنگاران و مسئولان آب و فاضلاب استان در خصوص موضوعات مختلف پرسش و پاسخ انجام دادند.
معادیجو در ادامه افزود: روز دوم مربوط به آب و خانواده و همدلی و همزبانی دولت و ملت و روز سوم هم آب و اقتصاد و توسعه پایدار نام گرفته است.
این مسئول افزود: آب، محیط زیست و سلامت همگانی در روز چهارم و آب و آموزههای دینی نام روز پنجم هفته صرفهجویی در مصرف است.
مسئول روابط عمومی آب و فاضلاب شهری استان به نامگذاری روزهای ششم و هفتم اشاره کرد و گفت: آب و چالشهای پیش رو و آب و قانون شهروندی از دیگر برنامههای این هفته در روزهای پایانی است.
منبع:بویرنیوز کد خبر: ۱۵۲۸۶۴ ۰۱ تیر ۱۳۹۴ – ۱:۲۲