شهرستان میاندورود، بررسی مشکلات آب شرب چندین روستای بخش گهرباران همچنان ادامه دارد و در این میان قولهایی نیز از سوی مسؤولان برای رسیدگی از این بحران جدی داده میشود، اما تاکنون اقدام موثر و مفیدی انجام نشده است و حال باید دید سرگذشت مردم بخش گهرباران در پی این معضل چیست؟!
چند سالی است که مشکلات کمبود و گل آلودگی آب شرب برخی روستاهای گهرباران بهدلیل شکستگی لولههای اصلی انتقال آب، گریبانگیر اهالی این بخش است که ظاهراً خیال توقف ندارد.
تاکنون خطرات و مشکلات جادهای گهرباران هر ماه تیتر خبرها میشد که حال نوبت به مشکلات آب شرب رسیده و فرداهای دیگر مشخص نیست که چه مشکلی در کمین این بخش محروم باشد.
بررسی مشکلات و معضلاتی که در گهرباران شمالی وجود دارد همت و تلاش مسؤولان پرتلاش را میطلبد نه قولهای پیدر پی و در نهایت بی سرانجام…!
* لزوم توجه مسؤولان به رسیدگی مشکلات روستایی
قطع بر یقین توسعه و پیشرفت هر روستایی نیازمند بررسی و رفع مشکلات است تا اهالی منطقه مجبور به مهاجرت به شهرهای اطراف برای دوری از مشکلاتی که همه ساله تکرار میشود، نباشند.
رئیس شورای بخش گهرباران در گفتوگو با خبرگزاری فارس با اشاره به قولهای مسؤولان مربوطه برای برطرف کردن مشکلات آب شرب گهرباران، اظهار کرد: جلسات متعددی برای این بحران برگزار شد که هر بار قولهایی نیز داده میشود و ما در انتظار تحقق آنها از سوی مسؤولان هستیم.
اسرافیل عرب بیان کرد: بخشی از نوسازی لولههای فرسوده انجام شد، اما قطعی و گلآلود بودن آب شرب هنوز ادامهدار است و اهالی منطقه از آن رنج میبرند، زیرا آب سالم یکی از ضروریات زندگی انسان بهشمار میآید.
وی خاطرنشان کرد: روز شنبه طی همین هفته جلسهای در بخشداری گهرباران با حضور علیاصغر یوسفنژاد نماینده مردم ساری و میاندورود در مجلس شورای اسلامی برگزار شد که قول رسیدگی نیز داده شد و باید دید در عمل چه اقدامی انجام میشود.
* خطر بهداشت و سلامت افراد در پی مشکلات آب آشامیدنی
به گزارش فارس، توجه کافی نشدن و ضعف برخی مدیران اجرایی به ضرر مردم گهرباران تمام میشود، زیرا هر ساله مشکلات قطعی و گلآلود بودن آب آشامیدنی، بهداشت و سلامت افراد را به خطر انداخته و در این میان باید چارهای اندیشیده شود.
دهیار روستای ماکران نیز در گفتوگو با فارس، با تأیید مشکلات قطعی و گلآلود بودن آب شرب، گفت: این موضوع فقط مربوط به امسال نیست، بلکه سالهای گذشته نیز این بحران وجود داشته و هر ساله تکرار میشود.
علی طالبی تصریح کرد: با توجه به اینکه در فصل کار و کشاورزی قرار داریم، نیاز به آب آشامیدنی بیش از پیش موردنیاز است و در مقابل تحمل کمبود آب برای اهالی این روستا بسیار سخت است.
مجید عبدالهی نیز در جمع خبرنگاران قیمت آب در روستا را یک پنجم قیمت شهرها دانست و اظهار کرد: با افزایش قیمت آب خدمات بهتر شده و در مصرف آب هم صرفهجویی میشود.
وی بیان کرد: ۳۸۶ هزار و ۵۰۰ مشترک آب وجود دارد که از این تعداد ۴۵ هزار مشترک فصلی هستند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی مازندران شبکههای فرسوده را ۵ هزار کیلومتر عنوان کرد و افزود: کل شبکههای آب حدود ۱۸ هزار کیلومتر است و هر ساله مقداری از شبکههای فرسوده اصلاح میشود.
این مسؤول با اعلام اینکه سرانه مصرف آب در روستاها برای هر نفر ۱۵۰ لیتر در شبانهروز است، خاطرنشان کرد: مصرف در روستاها ۲۵۰ و حتی به ۴۰۰ لیتر هم رسیده است.
عبدالهی با اشاره به اینکه به روستاهایی که زیرپوشش نیستند هم خدمات داده میشود، تأکید کرد: ۲ هزار و ۴۵۳ روستا بالای ۲۰ خانوار بوده که از این تعداد یکهزار و ۶۰۰ روستا زیرپوشش این شرکت هستند.
وی اضافه کرد: ۴۶ پروژه شامل ۴۰۹ روستا با دریافت اعتبار از صندوق توسعه ملی به مبلغ ۵۷ میلیارد تومان در حال اجراست.
عبدالهی با بیان اینکه آبرسانی به ۲۸۶ روستا تا پایان سال ۹۶ انجام میشود، گفت: طرحهای آبرسانی ۳۷ روستا در هفته دولت و تعدادی دهه فجر و بقیه تا پایان سال بعد بهرهبرداری میشود.
به گزارش فارس، این موارد تمام ماجرا نیست و باید دید جلسات مکرری که برای رسیدگی به مشکلات آب شرب بخش گهرباران برگزار میشود، چه خروجی مفیدی بهدنبال داشت و چرا همچنان این مشکلات هر ساله تکرار و رفع آن به مدت زمان طولانی میانجامد.
منبع: فارس کد خبر:- تاریخ انتشار:۹۵/۰۴/۰۸ :: ۰۸:۵۳