مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری استان کرمان گفت: ۳۰ تا ۴۰ درصد از شبکههای انتقال آب استان کرمان دچار فرسودگی هستند و باید تعویض شوند و این امر سبب هدررفت ۱۸ درصدی آب کرمان میشود.
محمد طاهری پیش از ظهر امروز در نشست خبری با اشاره به اینکه ۳۰ تا ۴۰ درصد از شبکههای انتقال آب استان کرمان دچار فرسودگی هستند و باید تعویض شوند، اظهار داشت: این امر سبب هدر رفت ۱۸ درصدی آب کرمان میشود.
وی هدر رفت آب را در دو بخش فیزیکی و ظاهری عنوان کرد و ابراز داشت: هدررفت فیزیکی ناشی از فرسودگی لولهها و شبکههای انتقال آب است و هدررفت ظاهری مصارفی است که در حاشیه شهرها مورد استفاده قرار میگیرد و هیچ هزینهای بابت آن نمیپردازند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری استان کرمان افزود: در مجموع میتوان گفت ۲۵ درصد از آب شهری کرمان به دلایل فیزیکی و ظاهری به هدر میرود.
طاهری عنوان کرد: بخشی از سفرههای آب زیرزمینی استان کرمان غیرقابل شرب هستند و طبق دستور وزیر، چاههای محدوده زونهای آب شور شهرها متناسب با نقدینگی تملک شوند.
وی ادامه داد: ۶۰ تا ۷۰ درصد از مصارف آب فضای سبز شهری استان کرمان از آب شرب جدا است و برای ساختو سازها انبوه نیز به هیچ عنوان واگذاری آب صورت نمیگیرد.
طاهری تصریح کرد: سال گذشته ۲۵ کیلومتر خط لوله فاضلاب در کرمان با یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان اجرا شد و ۶ هزار سیفون نصب کردیم که سه برابر سالهای قبل است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری استان کرمان گفت: با وجود همه مشکلاتی که داریم، اما یک لحظه از خدمت به مردم دریغ نشده است و در حال حاضر شرکت آب و فاضلاب شهری کرمان بیش از ۳۰ میلیارد تومان بدهکار است.
وی با اشاره به طلب ۱۵ میلیارد تومانی شرکت آب و فاضلاب شهری کرمان بیان داشت: این مبلغ طلب از حق اشتراک و فاضلاب و … است.
طاهری در مورد اینکه آیا تابستان امسال جیرهبندی آب را خواهیم داشت یا خیر، گفت: در صورتی که شاهد مراعات مصرف آب از سوی مشترکان باشیم، جیرهبندی نداریم، اما اُفت فشار آب را خواهیم داشت.
وی از جیرهبندی آب در شهرهایی مانند دهج، هجدک و جوزم با توجه به کمبود آب افزود: در قلعهگنج با وجود اینکه کمبودی به لحاظ منابع آبی نداریم، اما به واسطه مشترکان غیرمجاز، آب جیرهبندی میشود.
طاهری عنوان کرد: شهرستان قلعهگنج ۳ هزار و ۱۰۰ مشترک مجاز داریم که به همین میزان نیز اشنعابهای غیرمجاز وجود دارد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری استان کرمان اظهار داشت: سرانه مصرف آب کنونی نسبت به دهه ۸۰ حدود ۳۰ درصد کاهش یافته است.
وی از سلامت آب شرب شهری کرمان اطمینان خاطر داد و افزود: آزمایشگاه کنترل کیفیت آب و فاضلاب کرمان و دانشگاه علوم پزشکی به صورت مستمر کیفیت آب را مورد سنجش قرار میدهند و تاکنون هیچ موردی مبنی بر اعلام یک بیماری ناشی از آلودگی آب نداشتهایم.
طاهری بیان داشت: املاح موجود در آب شرب شهر کرمان در حد مجاز است و هیچ مشکلی در این زمینه وجود ندارد، ضمن اینکه این میزان املاح برای بدن نیاز است و به لحاظ بهداشتی هم نباید از آب گرفته شوند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری استان کرمان همچنین با اشاره به برخی صحبتهایی که در مورد سرطانزاد بودن آب شهر کرمان از سوی عضو شورای شهر در رسانههای محلی مطرح شده است، گفت: آب و فاضلاب متعلق به همه مردم است و هیچ وقت نمیخواهیم که به مسائل سیاسی کشیده شویم.
وی بیان داشت: آب باید برای حیات مردم باشد و در این مسئله طیف و جناح خاصی هم مطرح نیست، اما نمیدانم چرا یک عضو شورای شهر چنین صحبتهایی را بعد از گذشت دو سال مطرح میکنند.
طاهری ابراز داشت: ۱۸ تیرماه سال ۹۳ در شورای شهر کرمان در جلسهای غیر علنی گزارشی از فرسودگی شبکهها انتقال آب استان کرمان مطرح و درخواست کردیم که با افزایش مقداری تعرفه، ما بتوانیم شبکهها را تعویض کنیم.
وی افزود: اگر آب کرمان سرطانزاده بوده، چرا بعد از دو سال یادشان افتاده که این مسئله را مطرح کنند، چرا جمعیت یک میلیون شهر کرمان را رها کردند و این مسئله مهم را از مجاری قانونی پیگیری نکردند.
طاهری خاطرنشان کرد: طرح این مسائل غیر از اینکه با روح و روان مردم بازی کنند، ثمر دیگری ندارد، در صورتی که با درخواست خود ما در شورای شهر گزارش ارائه شد و از آنها برای تعویض شبکههای انتقال آب استمداد خواستیم.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری استان کرمان گفت: گزارشی از فرسوده بودن شبکههای آب داده که هیچ کس منکر آن نیست، در یک محیط بسته از آنها درخواست کردیم و حال عضو شورای شهر آن را در رسانهها مطرح میکند و میخواهد که ما پاسخگویی کنیم.
وی ابراز داشت: به جای اینکه به مردم شوک وارد کنند از رئیس دانشگاه علوم پزشکی میخواستند تا آنالیزی از آب شرب کرمان ارائه دهد که آیا این آب آلودگی دارد یا خیر و ابهامات برطرف شود.
طاهری تصریح کرد: شورا یک تعرفه در اختیار ما گذاشته است و حاضر هستیم با نامهای از سوی رئیس شورا به آنها پاسخ دهیم که هزینه را چه کردهایم، اما تاکنون یک خط درخواست از سوی شورا برای ما ارسال نشده است.
وی خاطرنشان کرد: به جای اینکه در رسانههای محلی ذهن مردم را ناامن کنند از خود ما درخواست میکردند که در جلسه شورا حاضر شویم و از ما عملکرد بخواهند.
طاهری گفت: این شوخی نیست که آب یک مکان مشکل آلودگی داشته باشد و ما بیتفاوت از آن عبور کنیم، شرف و انسانیت چنین اجازهای به ما نمیدهد.
وی خاطرنشان کرد: یک هزار و ۹۰۰ کیلومتر خط انتقال آب و ۹ هزار کیلومتر شبکه انتقال آبرسانی در کرمان وجود دارد که با این نقدینگی پایین نمیتوانیم طی چهار سال آنها را تعویض کنیم.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری استان کرمان بیان داشت: بخشی از این لولهها از جنس آزبست است که در همه کشور هم وجود دارد.
طاهری ادامه داد: دولت جمهوری اسلامی ۱۰ سال است که تولید لولههای آزیست را به دلیل گردی که در حین ساخت آن ایجاد میشود، تعطیل کرده است.
وی با تاکید بر اینکه طبق گفته پزشکان متخصص آزبست تنها از طریق هوا و تنفس برای بدن مشکلساز است، تصریح کرد: ذرهای از لولههای آزبست به دلیل جریان آب وارد آن نمیشود که روی بهداشت آب اثر داشته و موجب بیماری شود.
طاهری با بیان اینکه در آب از لوله آزبست چیزی آزاد نمیشود، افزود: در مجلس شورای اسلامی هم هر ساله در مورد تعویض شبکههای فرسوده انتقال آب بحث میشود، اما دلیلی بر سرطانزا بودن آب نیست.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری استان کرمان گفت: به روز کردن تاسیسات ربطی به آلودگی آب ندارد که مردم را با یک شوک روحی و روانی مواجه میکنند.
وی ادامه داد: طی دو سال گذشته هیچ مکاتبهای مبنی بر آنالیز آب کرمان و یا اراده گزارش عملکرد آب و فاضلاب کرمان از سوی شورای شهر خواسته نشده است.
طاهری بیان داشت: آزبست جزو عناصری است که بهداشت جهانی آن را در آب اصلا اندازهگیری نمیکند، میزان آهن، آرسنیک، نیترات و … در این زمینه مطرح است.
وی ابراز داشت: آرسنیک آب طبق سازمان بهداشت جهانی باید در حد ۱۰ ppb باشد که در آب شرب شهر کرمان این میزان کمتر از ۱۰ است، دانشگاه علوم پزشکی دوش به دوش ما کیفیت آب را دنبال میکند و تاکنون هیچ موردی از بیماری ناشی از آلودگی آب گزارش نداده است.
طاهری گفت: اطمینان خاطر میدهیم که آب شرب کرمان مشکل بهداشتی ندارد و به دور از هرگونه آلودگی میکروبی است.
منبع: خبرگزاری فارس کد خبر: -تاریخ انتشار:۹۵/۰۴/۰۲ :: ۱۳:۴۴