معاون بهرهبرداری آب و فاضلاب استان البرز با بیان اینکه سرانه آب کمتر از ۱۷۰۰ متر مکعب به معنای قرار داشتن در مرز بحران است، در ادامه از سرانه آب کمتر از ۵۰۰ متر مکعب در البرز خبر داد و گفت: با این سرانه استان البرز در بحران مطلق آب قرار دارد.
منطقه البرز، مهندس «قاسم صالحی» در همایش و نمایشگاه زیستمحیطی چالشهای استان البرز با رویکرد سلامت آب که امروز دوشنبه(دهم خرداد)، در دانشگاه خوارزمی برگزار شد، با تاکید بر اهمیت جلوگیری از آلودگی رودخانهها گفت: البرز در اقلیم نیمه خشک واقع شده و متوسط تبخیر در آن دو هزار و ۱۸۰ میلیمتر و سالانه به طور میانگین ۳۵۰ میلیمتر بارندگی دارد.
وی با اشاره به مشکلات تأمین آب استان افزود: مهمترین مشکل ما در بحث تأمین آب، افت شدید آبخوانهای استان بوده و در سه دشتی که مورد بهرهبرداری قرار میدهیم افت سفرههای آب زیر زمینی بسیار شدید است.
صالحی خاطرنشان کرد: دشت «کرج – شهریار» یکی از این دشتهاست که ۱۲ میلیارد مترمکعب ذخیره دارد اما سالانه ۱۵۰ میلیون مترمکعب از حجم آن کاسته شده و بهعلت این کاهش سطح آب ۲۰ سانتیمتر در سال نشست میکند.
معاون بهرهبرداری آب و فاضلاب استان البرز دشت کردان را یکی دیگر از دشتهای تأمینکننده آب شرب شهروندان البرز معرفی کرد و گفت: این دشت نیز یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون مترمکعب آب در خود جا داده اما سالانه ۳۰ میلیون مترمکعب افت ذخیره دارد که این افت به نشست ۲۴ سانتیمتری در سال منجر شده است.
صالحی دشت اشتهارد را دارای ذخیرهای قابل چشمپوشی دانست و یادآور شد: سالانه ۱۰ میلیون مترمکعب از حجم آب این دشت نیز کاسته میشود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود از تأمین ۸۵ درصد آب شرب شهروندان البرزی به وسیله منابع زیرزمینی خبر داد و اعلام کرد: با وضعیت کنونی تامین آب شرب شهروندان البرزی در معرض خطر جدی است.
معاون بهرهبرداری آب و فاضلاب استان البرز با بیان اینکه سرانه آب کمتر از ۱۷۰۰ متر مکعب به معنای قرار داشتن در مرز بحران است، از سرانه آب کمتر از ۵۰۰ متر مکعب در البرز خبر داد و گفت: با این سرانه استان البرز در بحران مطلق آب قرار دارد.
منبع: ایسناکد خبر: ۹۵۰۳۱۰۰۶۲۴۵تاریخ انتشار:دوشنبه ۱۰ خرداد ۱۳۹۵ – ۱۶:۱۴