عملیات خط انتقال آب شرب طالقان به بیلقان (کرج) که تامین کننده ۴۷ میلیون مترمکعب آب شرب کرج و ۱۰۳ میلیون مترمکعب نیز آب شرب تهران است ۷ روز زود تر از آنچه تعیین شده بود اجرایی شد.
خسرو ارتقایی با اشاره به خط انتقال آب شرب سد طالقان به بیلقان (کرج) اظهار کرد: بر اساس برنامه قرار بود این طرح در طول ۱۹ روز اجرایی شود که با تلاش شبانهروزی حدود ۱۰۰ نفر از پرسنل امور نظارت بر بهرهبرداری سد و نیروگاه طالقان، شرکت آب منطقهای تهران و شرکتهای آب و فاضلاب استان های تهران و البرز و با عملکرد جهادی، در مدت ۱۲ شبانه روز اجرایی و به پایان رسید.
وی در خصوص جزئیات اجرای این طرح تصرح کرد: خط انتقال آب شرب طالقان به بیلقان با لوله های به قطر ۱۸۰۰ میلیمتر در حدود ۶۲٫۵ کیلومتر طول دارد و شامل سه مخزن ۱۸۰ هزار مترمکعبی در منطقه زیاران شهرستان آبیک، مخزن ۳۰ هزار مترمکعبی در منطقه هشتگرد و مخزن دو هزار مترمکعبی در منطقه عظیمیه کرج است. همچنین این خط انتقال، دارای یک سایت انرژی شکن در انتهای خط و در منطقه بیلقان است.
ارتقایی با بیان اینکه سد طالقان منبع مهم تامین آب شرب برای کلان شهر کرج محسوب می شود، گفت: بر همین اساس، وابستگی این شهرستان جهت مصارف شرب به خط انتقال آب شرب سد طالقان به بیلقان بسیار زیاد است به نحوی که طی چند سال اخیر امکان عملیات نگهداری و تعمیرات اساسی روی این خط میسر نبود و به همین دلیل امکان قطع آب در این مدت وجود نداشته است.
وی با بیان اینکه خط انتقال آب شرب طالقان به بیلقان از سال ۸۰ تاکنون مورد بهره برداری قرار گرفت، اظهار کرد: این خط انتقال به دلایل فنی در برخی نقاط دارای فشار بالایی است که همین امر انجام هرگونه عملیات تعمیر و نگهداری را با پیچیدگی و دشواری های خاصی روبرو می کند اما با درایت و تجارب همکاران شاغل در امور نظارت بر بهره برداری و نگهداری از سد و نیروگاه طالقان اجرای عملیات به نحو شایسته ای انجام شد.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای تهران ادامه داد: در برنامه های تعمیرات و نگهداری از تاسیسات آبی از جمله خطوط انتقال آب نیاز به قطع آب وجود دارد که با توجه به اهمیت تامین آب شرب در طول شبانه روز، برای خط طالقان به بیلقان این امکان تاکنون بوجود نیامده بود.
ارتقایی با بیان اینکه خط انتقال آب شرب طالقان به بیلقان دارای ۱۱۴ عدد شیر هوا است، خاطرنشان کرد: این شیرهای هوا، نقش حساس و با اهمیتی در پایداری انتقال آب در طول خط انتقال بر عهده دارند که طی سال های گذشته ۱۸ عدد از این شیرها، از مدار بهره برداری خارج شده بود و به دلایلی که توضیح داده شد، امکان تعمیر و تعویض آن ها وجود نداشت.
به گفته وی بر اساس هماهنگی های صورت گرفته و نشست های متعدد در شرکت آب و فاضلاب کشور و با هماهنگی استانداری البرز مقرر شد تا به دلیل کاهش ۳۰ درصدی مصارف شرب در نیمه اول فروردین ماه، عملیات مذکور در همین مدت اجرایی شود. لذا طی یک برنامه از پیش تعیین شده، قرار شد تا مدت ۱۹ شبانه روز شامل پنج شبانه روز جهت تخلیه آب از لوله ها، هشت روز جهت عملیات نصب شیرهای کشویی و شیرهای هوا و شش شبانه روز نیز جهت آبگیری مجدد خط انتقال به اجرای این عملیات اختصاص یابد.
ارتقایی با بیان اینکه شرکت آب منطقه ای تهران طی تمهیداتی تلاش کرد تا این مدت زمان را به حداقل ممکن برساند، گفت: بر این اساس، تلاش شد تا نسبت به تهیه کلیه لوازم و تجهیزات مورد نیاز در اسفندماه ۹۴، آماده سازی ۱۱۴ عدد شیر کشویی از ۲۷ تا ۲۹ اسفندماه جهت نصب، آماده سازی کلیه شیرهای هوای منصوبه جهت دمونتاژ آن ها پیش از تخلیه لوله های خط انتقال آب شرب و استفاده حداکثری از امکانات، تجهیزات و توان فنی و مهندسی شرکت آب منطقه ای تهران و امور بهره برداری سد و نیروگاه طالقان اقدام شود که نتیجه آن کاهش هفت شبانه روزی زمان پیش بینی شده برای این عملیات بود.
وی با اشاره به فعالیت های صورت گرفته در طول این عملیات گفت: کارهای اساسی و بزرگی که از نظر بهره برداری و نگهداری تاکنون انجام نشده بود در حداقل زمان ممکن اجرا شد که شامل لایروبی کامل مخزن ۱۸۰ هزار مترمکعبی، ساخت و تعویض آشغالگیر ورودی خط لوله در مخزن ۱۸۰ هزار مترمکعبی به وزن تقریبی دو هزار و ۱۰۰کیلوگرم ، تعویض و بهسازی قفل های دریچه انتهایی تونل انتقال آب از نیروگاه طالقان به سازه مقسم و بازدید از شیرآلات نصب شده و همچنین تعویض فلومترهای مخازن تاسیسات خط انتقال آب شرب طالقان به بیلقان است.
به گفته وی در این عملیات حدود ۱۰۰ نفر به صورت مشترک از همکاران مجموعه سد و نیروگاه طالقان، ستاد شرکت آب منطقه ای تهران و شرکت بهره بردار خط انتقال آب شرب طالقان و نیروگاه طالقان به صورت شبانه روزی حضور داشتند که در بخش های مختلف فنی، پشتیبانی، حفاظت و نظارت مشغول به کار بودند.
منبع:ایسنا کد خبر:۹۵۰۱۲۱۰۷۵۳۲ تاریخ انتشار:شنبه ۲۱ فروردین ۱۳۹۵ – ۱۳:۵۳