مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان مرکزی گفت: سطح آبهای زیرزمینی استان سالانه ۸۰ سانتیمتر تا یک متر پایین می رود.
سطح سفره های آب استان مرکزی سالی ۸۰ تا ۱۰۰ سانتی متر پایین می رود
عبدالرضا خلیلی روز دوشنبه به مناسبت روز جهانی آب (۲۲ مارس برابر با دوم فروردین ماه) در گفت و گو با ایرنا افزود: کاهش آب سفره های زیرزمینی، موجب آسیب رساندن به تاسیسات تامین آب می شود و اگر مصرف آب مدیرت نشود با مشکلات غیرقابل جبرانی در سال های نه چندان دور مواجه خواهیم شد.
وی اضافه کرد: این مشکل با داشتن برنامه مدون قابل حل است و به همین منظور شورای عالی آب و وزارت نیرو می کوشند بحران آب و خشکسالی که در اکثر نقاط کشور بروز کرده را مدیریت کنند.
وی با بیان اینکه نسبت به خشکسالی بدبین نیست گفت: در صورتی که بین برداشت از منابع آبی و ذخایر رابطه منطقی ایجاد شود می توان از بحران با موفقیت عبور کرد هرچند ۲۰ سال طول می کشد تا به شرایط مطلوب دست پیدا کنیم.
مدیرعامل شرکت آبفای استان مرکزی افزود: هر فعالیتی که در گذشته منجر به استفاده نادرست از آب شده باید مدیریت و اصلاح شود و با وجود کمبود آب لازم است تمامی اقدامات ما براساس منافع ملی کشور باشدو از اقداماتی که منجر به آسیب غیرقابل جبران به منابع آبی می شود به شدت جلوگیری کرد.
خلیلی اظهار کرد: قبل از توصیه به صرفه جویی در مصرف آب باید فرهنگ درست مصرف کردن به آحاد جامعه و به ویژه کودکان آموزش داده شود تا نسلی تربیت شود که مراقبت از آب را سرمایه ملی بداند.
وی، متوسط مصرف آب دنیا در شبانه روز را ۱۵۰ لیتر عنوان کرد و گفت: مصرف آب در استان مرکزی ۸۲ لیتر از مصرف جهانی بالاتر است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان مرکزی یکی از راهکارهای درست مصرف کردن آب را تعبیه و استفاده از شیرهای اهرمی عنوان کرد و توضیح داد: استفاده از کاهنده مصرف در حمام، روشویی ها و سینک ظرفشویی مصرف آب را تا ۲۵ درصد کاهش می دهد.
خلیلی خطاب به متولیان توسعه فضای سبز تاکید کرد: قبل از ایجاد فضای سبز در گام نخست به فکر تامین آب فضای سبز باشند تا با ساخت وساز و صرف هزینه بالا و کاشتن تعدادی نهال با کمبود آب مواجه نشوند و دیدگاه مردم را نسبت به عملکرد آب و فاضلاب مخدوش نکنند.
وی خاطرنشان کرد: استفاده بهینه از منابع آبی و حفاظت اصولی از آن به عنوان سرمایه استراتژیک، از موضوعات اولویت دار مدیریتی این استان است.
وی گفت: میانگین بارندگی در جهان ۷۵۰ میلیمتر است و این شاخص برای ایران که کشوری کم بارش است ۲۴۰ میلیمتر برآورد شده که در هفت سال خشکسالی میزان آن تا ۲۱۰ میلیمتردرسال نیز تنزل یافته است.
وی افزود: استان مرکزی از مناطق نیمه خشک و کم آب است و با روند خشکسالی های اخیر اغلب دشت های آن ممنوعه شده و با افت محسوس سطح آب در سفره های زیرزمینی تهدید در کیفیت آب منطقه جدی است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان مرکزی بیان کرد: «آب و مشاغل » به عنوان شعارامسال روز جهانی آب تعیین شده و این شرکت مصمم است در سال ۹۵ مطالبات خود از بدهکاران که ظرف مدت سه و چهار سال به تعویق افتاده است را با برنامه ریزی به عنوان سرمایه اصلی مدیریت و توسعه خدمات پیگیری کند.
خلیلی گفت: این شرکت ۱۱۰ میلیارد ریال آز ۱۰۰ دستگاه دولتی استان در تعویق پرداخت آب بهای مصرفی طلبکار است که وصول این رقم آهنگ طرح های خدماتی و توسعه ای را در حوزه آب و فاضلاب شتاب می بخشد.
وی اظهار کرد: مردم در مصارف خانگی خوش حساب ترین مشترکان این شرکت محسوب می شوند و می توانند در صورت اطلاع رسانی از برداشت غیرمجاز آب برخی مشترکان از جوایزنقدی این شرکت استفاده کنند.
وی گفت: ۹۲ درصد آب استان مرکزی در بخش کشاورزی به مصرف می رسد و تنها هشت درصد آن صرف آشامیدن و امور صنعتی می شود.
مدیرعامل شرکت آبفای استان مرکزی خاطرنشان کرد:به منظور حفاظت بهینه منابع آبی این استان نیاز است فرهنگ صحیح مصرف و صرفه جویی در بین مردم نهادینه شود.
مدیرعامل آب و فاضلاب استان مرکزی گفت: ۵۱ کیلومتر شبکه آب در سال ۹۴ ایجاد شده که در بخش فاضلاب ۴۰ کیلومتر کار شده اما در توسعه شبکه آب فعالیت چشمگیری صورت نگرفته است.
خلیلی افزود: حفر و تجهیز ۱۲ حلقه چاه که تا ۱۵ میلیون متر مکعب به مخازن شهر اراک تزریق می کند از جمله اقدامات سال ۹۴ است.
۴۳۲ هزار مشترک در استان مرکزی از خدمات آب و فاضلاب بهره مند هستند.
منبع:ایرنا کد خبر:۸۲۰۰۸۸۳۹ (۵۲۱۹۴۱۰) تاریخ انتشار:: ۰۲/۰۱/۱۳۹۵ ساعت: ۱۱:۴۷