رحیم میدانی گفت : در حال حاضر سالانه ۵۰ میلیون مترمکعب آب شرب از طریق آب شیرین کن ها در اختیار مردم کنگان ، قشم ، ابوموسی ، بندرعباس، بوشهر و سایر شهرهای حاشیه ای خلیج فارس و دریای عمان قرار می گیرد.
وی همچنین از عقد قراردادی با سازمان انرژی اتمی به ظرفیت ۳۵ هزار متر مکعب خبر داد و گفت: در کنار نیروگاه اتمی بوشهر در فاز اول ، آب شیرین کنی به ظرفیت ۳۵ هزار متر مکعب نصب می کنیم و در فاز دوم نیز همین میزان قرار است نصب شود.
میدانی تاکید کرد : برای تامین آب شرب از طرح های آب شیرین کن ها غافل نیستیم و قرار است در ۱۷ استان از جمله خراسان رضوی، جنوبی ، سیستان و بلوچستان از آب شیرین کن ها استفاده کنیم.
میدانی گفت : در جاهایی که آب سطحی داریم و می توانیم از آن استفاده کنیم ، ترجیح می دهیم از آب شیرین کن استفاده نکنیم.
معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا گفت: به ازای سه تا چهار واحد آب دریا ،یک واحد آب شیرین می شود و بقیه مجددا به دریا باز می گردد .
میدانی اظهار داشت : برغم ۱۶ سال خشکسالی هنوز سالانه ۱۱۶ میلیارد متر مکعب منابع آب تجدید پذیر داریم.
میدانی افزود : در دنیا حداکثر ۱۰ تا ۴۰ درصد از منابع آبی استفاده می کنند و بقیه را حق آبه طبیعت می دانند.
وی افزود: براساس برنامه ریزی از ۸۰ میلیارد متر مکعب از آب تجدید پذیر( سطحی و زیرزمینی) سالانه استفاده می کنیم و نام آن را آب قابل برنامه ریزی می گذاریم و ۱۰و ۸ دهم میلیارد متر مکعب نیز حق آبه محیط زیست است اما حق آبه محیط زیست به رسمیت شناخته نشده است.
میدانی با اشاره به اینکه به همه ارگانها ابلاغ کردیم که این میزان حق آبه محیط زیست است، گفت:در مدیریت حوضه های آبریز این موضوع را باید همه رعایت کنند چون حق آبه محیط زیست باید در رودخانه ها جاری باشد در غیر این صورت مصرف می شود.
معاون وزیر نیرو با اشاره به اینکه طرحهای نمک زدایی بسیار پرهزینه است ، گفت: امسال طرحی را در بوشهر افتتاح کردیم که هر متر مکعب آب شیرین را به قمت ۵۴۰۰ تومان از سرمایه گذار می خریم که نمی توان این آب را در کشاورزی استفاده کرد.
وی با اشاره به اینکه استفاده از آب شیرین شده از طریق آب شیرین کن ها در کشاورزی اقتصادی نیست ، تصریح کرد : آب شیرین کن ها از انرژی برق نیز استفاده می کند که قیمت هر کیلووات ساعت برق حدود ۲۶۰ تومان است و طرح های نمک زدایی تبعات زیست محیطی نیز دارد.
وی با اشاره به اینکه تامین آب شرب و صنعت از منابع داخلی (آبهای سطحی و آبهای زیرزمینی) به عهده دولت و حاکمیت است ولی تامین آب صنعت به عهده ما نیست و صنعت باید آب مورد نیاز خود را خودش تامین کند.
معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا تاکید کرد: استفاده از آب شیرین کن برای تامین آب شرب توجیه دارد اما چون انرژی بر نیز هست برای تامین آب بخش صنعت ، اقتصادی نیست و صنعت باید خودش آب مورد نیاز این بخش را تامین کند.
منبع:خبرگزاری صدا و سیما کد خبر: ۱۰۷۸۷۲۰ تاریخ انتشار: ۱۰ فروردین ۱۳۹۵ – ۱۳:۴۷