انجام همزمان کارهای مرتبط با آب، باز گذاشتن شیر آب در زمان نظافت و شست و شو و به عبارتی مصرف بی رویه و مدیریت نشده از عوامل افت فشاریا قطعوقتی خانهتکانی عید، رکورد مصرف آب در خرمآباد و بروجرد را میشکند!ی آب در حین خانه تکانی میشود.بنابراین به نظر میرسد، سپردن بخشی از امور نظافتی به قالیشوییها علاوه بر کمک به کاهش و به عبارتی مدیریت آب برای خانوادهها هم مقرون به صرفه است.
از طرفی، ورود جدی و مسئولانه رسانهها در ترویج فرهنگ مدیریت مصرف آب در بین شهروندان اهرم دیگری برای کاهش و حذف موارد بی رویه مصرف آب است. باید این نکته مهم را در بین شهروندان ترویج داد که مدیریت مصرف نه به معنای استفاده نکردن از منابع آبی، بلکه به معنای مصرف معقول و سنجیده این مایع حیاتی است.
یکی از شهروندان خرمآبادی در این خصوص میگوید: افزایش یک باره مصرف آب در جریان خانهتکانی، گاهی موجب افت فشار آب میشود.
“آزاده ستاری” میافزاید: به نظر میرسد، علت اصلی افت فشار آب ناشی از مصرف بی رویه برخی شهروندان و باز گذاشتن شیر آب در طول زمان شست وشو و خانه تکانی است.وی عنوان میکند: برخی شهروندان استفاده از آب آن هم با فشار بالا را عاملی در نظافت بیشتر تلقی میکنند، حال آنکه با میزان کمتر مصرف هم میتوان خانه تکانی و نظافت کرد.یکی از شهروندان بروجردی نیز بیان میکند: با آغاز زمان خانه تکانی، شستن فرشهای خانه خود را به یکی از قالیشوییها محول میکنیم.
“فرهاد خاکی” اظهار میکند: بی شک میزان وجهی که باید برای شستشوی فرشها به قالیشویی بپردازیم، بیشتر از آب بهای مصرفی نیست.وی عنوان میکند: به این ترتیب خانواده ما با سپردن فرشها به قالیشویی علاوه بر صرفهجویی در آب، خود را از شستشو آن هم با افت فشار یا قطعی آب و دغدغههای پس از آن خلاص میکند.یکی از شهروندان نورآبادی میگوید: یکی از اصول نادرست کاری برخی شهروندان لرستانی در زمان خانه تکانی انجام دادن همه کارهای مرتبط با آب به طور همزمان است.
“سمانه قلیپور” عنوان میکند: استفاده یکباره از شیرهای آب خانه برای شستن فرش ها، ظروف و از طرفی روشن کردن ماشین لباسشویی در همین زمان افت محسوس فشار آب را به دنبال میآورد.
این شهروند نورآبادی اظهار میکند: استفاده یکباره و بیرویه برخی شهروندان از آب و افت فشار ناشی از آن نظافت و رفت و روب همسایگان را با مشکل مواجه میکند.یکی از شهروندان کوهدشتی نیز میگوید: یکی از شیوههای نادرست برخی شهروندان در زمان خانه تکانی شستشوی برخی اثاث خانه است، در حالی که واقعا نیازی به این کار نیست.
“محمد صمدی” میافزاید: بسیاری از اجزای خانه تکانی همچون ظروف، دیوارها و سرامیکهای کف با دستمال مرطوب یا تی کشی هم تمیز میشوند.
وی اظهار میکند: این در حالی است که بسیاری از شهروندان لرستانی آب زیادی برای نظافت برخی کارهای بی نیاز از آب صرف میکنند و این خود مصداق مصرف بیرویه است.مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب شهری لرستان در این باره اظهار میکند: میزان مصرف آب مشترکان لرستانی در برخی روزها و ایام سال بیشتر است.
“حمیدرضا کرموند” میافزاید: در ماه پایانی سال از ۱۵ تا ۲۸ اسفند به دلیل خانه تکانی افزایش میزان مصرف مشترکان لرستانی محسوس و مشهود است.این مسئول عنوان میکند: در آستانه سال نو معمولا افزایش مصرف آب در مقایسه با دیگر ایام سال رشدی ۱۰ تا ۱۵ درصدی به خود میبیند.کرموند ادامه میدهد: با توجه به اینکه همه کارهای خانهتکانی وابسته به استفاده از آب است، در آستانه سال نو میزان مصرف سیر صعودی به خود میگیرد.مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب لرستان اظهار میکند: استفاده لرستانیها از آب آشامیدنی برای شستشو و نظافت در حالی آن را به فاضلاب تبدیل میکند که با هزینه و زحمت زیاد به دست میآید.کرموند اضافه میکند: شهرستانهای خرم آباد و بروجرد به دلیل فاکتور جمعیتی بالا جزو پرمصرفترین شهرهای لرستان به شمار میروند.
این مسئول تأکید میکند: با وجود استفاده نامحدود مشترکان از منبع محدود آب، هیچگاه در زمان خانه تکانی قطعی آب حتی برای ساعاتی از روز هم رخ نداده است.کرموند میگوید: یکی از مهمترین اقداماتی که شهروندان لرستانی باید برای جلوگیری از بروز مشکل کم آبی باید در دستور کار قرار دهند، مدیریت در مصرف است.
مدیرعامل شرکت آبفا لرستان میافزاید: یکی از موارد مدیریت مصرف آب در جریان خانهتکانی این است که شهروندان شستشوی فرشها را به قالی شوییها واگذار کنند.کرموند عنوان میکند: استفاده قالیشوییها از سیستمهای کاهنده در کاهش مصرف آب موثر است، همچنین استفاده از این طریق از نظر ریالی هم برای شهروندان مقرون به صرفهتر است.این مسئول ادامه میدهد: شهروندان در کنار انجام خانه تکانی باید تغییر در میزان مصرف آب و حرکت برای مصرف بهینه این مایع حیاتی و بی جایگزین را مورد توجه قرار دهند.
کرموند اظهار میکند: البته تغییر فرهنگ مردم لرستان نسبت به چگونگی استفاده از منابع آبی و حرکت در جهت مصرف بهینه در مقایسه با سالهای گذشته رشد قابل توجهی داشته است.مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب لرستان تأکید میکند: یکی از اهداف کاری این شرکت بسط و گسترش فرهنگ مصرف بهینه آب در بین همه اقشار مردم است.کرموند با بیان این که رسانهها چون دیگر مقولههای فرهنگی، در زمینه ترویج فرهنگ مصرف بهینه آب یک پای ثابت فرهنگسازی به شمار میروند، میافزاید: صاحبان تریبون و رسانههای دیداری، شنیداری و نوشتاری با احساس مسئولیت در این باره میتوانند سهم قابل توجهی در تقویت فرهنگ مصرف بهینه منابع آبی ایفا کنند.
وی تصریح میکند: تحقق این اهداف در نهایت میتواند افزایش مصرف آب در مواقع پرمصرفی مانند خانه تکانی سال نو را تا حد ۱۰ درصد نگه دارد و مانع افزایش بیرویه مصرف شود.
منبع: ونیزان تاریخ انتشار:۱۲:۰۵۱۳۹۴/۱۲/۱۷