رئیس انجمن جنگلبانی ایران بااشاره به اعتبارات اختصاصی منابع طبیعی و آبخیزداری اظهار کرد: بودجههای اختصاصی در این راستا بسیار محدود و کم است و باید نگاه ویژهای به این مقوله انجام شود.
هادی کیالیری در همایش منابع طبیعی و آبخیزداری که مناسبت هفته منابع طبیعی با حضور نماینده ولیفقیه در استان، معاونان استاندار، فرمانداران و مدیران استانی و شهرستانی، اظهار کرد: هیچ کشوری در دنیا وجود ندارد که با منابع طبیعی از بین رفته و نابودشده توانسته باشد به توسعه برسد بنابراین باید از این منبع عظیم خدادادی صیانت کرد.
وی افزود: رمز پیشرفت کشورهای پیشرفته دنیا ارزشگذاری بر روی اقداماتی است که انجام میدهند.
کیالیری تصریح کرد: ۴۵ هزار هکتار از گونه شمشاد ایرانی در عرض دو سالمرگ و میر دستهجمعی داشته و از بین رفته، سیل در کشور تاکنون ۱۸۰۰ مورد بوده که ۵۳ مورد در همین دهه اخیر بوده است که تغییر اقلیمها در کشور نیز از تغییر و تحولاتی است که در چند دهه اخیر اتفاق افتاده است.
رئیس انجمن جنگلبانی ایران اضافه کرد: هر کشوری یک سرمایه ملی دارد که به دو بخش منابع طبیعی و خدمات طبیعی تقسیم میشود که کشورهای پیشرفته به دنبال خدمات طبیعی هستند نه از بین بردن منابع طبیعی که ما در کشورمان روی منابع طبیعی و سنتی حرکت کردیم که هیچ جایگزینی نداریم.
کیالیری تصریح کرد: توسعه در بستر فرهنگی هر جامعه تعیین میشود و بنابراین مردم باید درک کنند که توسعه را باید از پایین شروع کنند.
وی با اشاره به اینکه در برخی مناطقی که طبیعت دارد توسعهنیافتگی اتفاق افتاده اظهار کرد: وجود دامها و چراهای بیرویه در طبیعت باعث شده منابع طبیعی و فضای سبز دستخوش تغییر و تحول توسط دامها شود که این خود مشکلی بزرگ است که باید راهکار اساسی اندیشیده شود.
رئیس انجمن جنگلبانی ایران بر لزوم اهمیت و رعایت قانون در هر کشوری تأکید و خاطرنشان کرد: در بستر قانون است که میتوان به رشد و توسعه دستیافت.
کیالیری اضافه کرد: اگر کشاورزی تضمینکننده امنیت غذایی مردم است، منابع طبیعی متضمن حیات بشریت است بنابراین باید توجه ویژه در این خصوص شود.
منبع:ایسنا کد خبر:۹۴۱۲۱۷۱۱۴۲۰ تاریخ انتشار:دوشنبه ۱۷ اسفند ۱۳۹۴ – ۱۶:۵۹