مدیرعامل شرکت آبفای کشور با بیان اینکه تعداد شهرهای دارای بحران آبی در سال جاری ۵۴۷ شهر بود اعلام کرد که با اقدامات انجام شده تعداد این شهرها در زمان پیک مصرف تابستان ۹۵ به ۳۹۲ شهر کاهش مییابد.
حمیدرضا جانباز در نشست خبری امروز خود با بیان اینکه در سال جاری ۶۱۵ فقره انشعاب غیرمجاز آب قطع شده است، افزود: امسال ۳۶۳ چاه حفر، ۳۶۵ چاه تجهیز و تعدادی نیز کف شکنی و بهسازی شدهاند. همچنین ۴۰۰ هزار کنتور فرسوده تعویض و ۶۹۸ فقره انشعاب شهری از فضای سبز تفکیک شده است.
وی با تاکید بر تلاش شرکت مهندسی آبفا برای تامین آب شرب پایدار در کشور تصریح کرد: : توجه به ارتقای جایگاه مدیریت بخش آب، توسعه و مشارکت ذینفعان و توجه به برنامه آمایش سرزمین، بخش دیگری از ایدههای اجرا شده این شرکت در سال جاری بوده است.
جانباز ادامه داد: استقرار جمعیت در کشور بر اساس الگوی فراوانی یا فقدان آب نیست و نقاط جمعیتی بزرگی در کشور وجود دارند که از نظر تأمین منابع آب بهشدت دچار مشکل هستند.
وی با اشاره به اینکه در موضوع آب دارای چالشهای بسیاری هستیم، گفت: سهم بسیار کمی از قیمت تمام شده را از محل تعرفهها دریافت میکنیم.
جانباز با بیان اینکه فرهنگ سازی و توسعه اجتماع میتواند به مشکلات بخش آب کمک کند، تاکید کرد: باید همه آحاد جامعه به کم آبی توجه کنند و کم آبی تبدیل به یک دغدغه اجتماعی شود و باور داشته باشیم که تغییر اقلیم در منطقه و کشور جدی است.
به گفته این مقام مسئول، میانگین بارشهای بلند مدت ۴٫۵ تا ۵ درصد کاهش داشته است. از طرفی دمای محیط نیز از ۰٫۵ تا ۱٫۵ درجه افزایش یافته که چالشهای آبی تجدید میشود.
مدیرعامل آبفای کشور تعداد مشترکان آب و فاضلاب را حدود ۱۵٫۵ میلیون و شهرهایی که خدمات آب و فاضلاب را دریافت میکنند، ۱۱۳۰ شهر ذکر کرد و ادامه داد: ۷۴ درصد مشترکان بخش روستایی نیز تحت پوشش خدمات آب و فاضلاب قرار دارند و ۵٫۴ میلیون انشعاب و ۱۸۳ واحد تصفیهخانه روستایی در مدار قرار دارد.
جانباز با بیان اینکه حدود ۴۲٫۵ درصد جمعیت شهری تحت پوشش شبکههای فاضلاب و ۲۸۲ شهر کشور در طرح ایجاد شبکههای فاضلاب قرار دارند، گفت: در سال ۹۴ با نگاه مثبتی که دولت و مجلس به مسئله تأمین آب شرب روستایی داشتند، در دو هزار روستا، ۱٫۲ میلیون نفر یعنی ۳۲۲ هزار خانوار از نعمت آب شرب سالم بهرهمند شدند.
وی با بیان اینکه اعتبارات بخش روستایی در دولت یازدهم نسبت به سالهای قبل افزایش بیسابقهای داشته است، افزود: با ۵۰۰ میلیون دلار اعتبارات صندوق توسعه، شاهد اتفاقات خوبی در بخش آب روستایی خواهیم بود.
جانباز خاطرنشان کرد: ۳۲ سد مهم کشور که وظیفه تأمین آب شرب شهری و روستایی را به عهده دارند، دارای ۶٫۲ میلیارد مترمکعب ظرفیت هستند و ۴۱٫۲ درصد این سدها پر است.
منبع:آنا کد خبر:۸۹۲۵۶ تاریخ انتشار: یکشنبه ۱۶ اسفند ۱۳۹۴ – ۱۵:۳۰