مرتضی عزالدین مدیر عامل شرکت آب منطقه ای همدان در نشست مدیریت مشارکتی منابع آب زیرزمینی همدان با اعلام مطلب فوق افزود: بیلان دشتهای همدان به سبب برداشتهای بیرویه منفی شده و سطح آب دشتهای همدان سالانه یک متر افت داشته است.
وی گفت :متاسفانه تمام دشتهای مطالعاتی همدان به دلیل برداشت بیرویه از منابع آب زیرزمینی ممنوعه شده و یک دشت به صورت دشت ممنوعه بحرانی محسوب میشود.
وی با بیان اینکه ۵۰ درصد دشتهای استان همدان ممنوعه شده است، افزود: متاسفانه در استان همدان تمام دشتها به صورت ممنوعه و حتی بحرانی در آمده است.
عزالدین با اعلام اینکه سالانه حدود یک متر از سطح ستون آب دشتهای همدان کاسته می شود، گفت: این وضعیت بسیار ناامیدکننده بوده و باید چارهاندیشی لازم در این زمینه انجام شود.
وی با اشاره به اینکه ، ۸۵ درصد آب شرب همدان از منابع آب زیرزمینی و ۱۵ درصد از منابع آب سطحی و رودخانهها تامین میشود، افزود: به دلیل برداشت بیرویه از منابع آب زیرزمینی، روان آبها و رودخانهها با کاهش ۵۰ درصدی مواجه ، و حتی برخی رودخانهها خشک شده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای همدان بیان کرد: دولت یازدهم به دنبال اجرای طرح احیا و تعادلبخشی بوده و اعتبارات خوبی را در سطح کشور و استان برای اجرای این طرح تخصیص داده است.
وی با اعلام اینکه طرح احیا و تعادل بخشی ۱۵ محور اجرایی دارد، تاکید کرد: دولت از طریق این طرح بیشتر به دنبال ساماندهی چاهها، کنترل و تعدیل پروانههای بهره برداری و سنجش آبهاست که در دولت به خوبی به آن پرداخته شده است.
عزالدین با اشاره به اینکه با وجود بارشهای مطلوب در سال آبی جاری ؛ مشکلات آبی استان همدان هنوز حل نشده است، خاطرنشان کرد: از این رو وزارت نیرو مدیریت مشارکتی در تمامی دشتها را آغاز کرده و دشت اسدآباد به عنوان پایلوت در سطح کشور مشخص شده است تا مطالعات لازم توسط دانشمندان ژاپنی در این زمینه انجام شود.
وی با بیان اینکه برای مدیریت دشتهای همدان تلاش شده تا مشارکت مردم نیز به کار گرفته شود، تاکید کرد: از طریق مدیریت مشارکتی در دشتهای همدان به دنبال این هستیم تا وضعیت دشتهای همدان را با مشارکت خود مردم بهبود و اصلاح نمائیم.
منبع:قدس آنلاین کد خبر:۳۴۷۹۶۴ تاریخ انتشار:۱۳۹۴/۱۱/۲۰ – ۱۱:۰۴