مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی گفت: اتمام طرحهای نیمه تمام شرکت آبفای خراسان رضوی به ۱۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد و اتمام آنها به ۱۰ سال طول خواهد کشید.
حسین اسماعیلیان امروز ۱۰ بهمن ماه در نشست خبری اطلاعرسانی پروژههای قابل افتتاح در ایام الله دهه فجر، عنوان کرد: مهمترین رویکرد شرکت آب و فاضلاب استان اتمام طرحهای نیمه تمام است که به این منظور ما به ۱۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم و این درحالی است که سالانه کمتر از ۱۰ درصد از اعتبارات تخصصی ما تامین میشود.
وی افزود: با روند موجود حداقل ۱۰ سال زمان نیاز است تا به شرط عدم شروع هیچگونه پروژه جدیدی، پروژههای نیمهتمام موجود تکمیل شود. که با وجود اضطراری بودن پروژههای آبفا نیاز است چاره دیگری در این خصوص بیاندیشیم.
اسماعیلیان اظهار کرد: با توجه به سیاستهای اقتصاد مقاومتی استفاده از اعتبارات بخش خصوصی به منظور تامین اعتبار پروژهها مدنظر قرار گرفته تا کنون بیش از ۵۰۰ میلیارد تومان توسط این بخش تامین اعتبار شده است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی به جداسازی آب مصرفی برای آبیاری فضای سبز از آب شرب به عنوان یکی دیگر از اولویتهای شرکت آبفای خراسان رضوی اشاره و بیان کرد: این مساله از رویکردهای ماست که با هماهنگی با شهرداریهای شهرهای مختلف استان در دست اقدام است. در حال حاضر به طور تقریبی ۶ الی ۷ درصد از مصارف آب شرب در بخش آبیاری فضای سبز است.
وی به جداسازی آب شرب از مصارف بهداشتی به عنوان دیگر رویکرد مهم آبفای استان اشاره و تصریح کرد: دهه فجر سال گذشته پروژه جداسازی آب شرب از آب بهداشتی شهرستان بجستان افتتاح شد و جداسازی آب شرب از بهداشتی شهر جنگل نیز در دست احداث است که سه میلیارد تومان اعتبار صرف پروژه شده و تا پایان سال جاری افتتاح خواهد شد.
افتتاح ۲۷ طرح در ایامالله دهه فجر
اسماعیلیان از افتتاح ۲۷ طرح همزمان با ایام الله دهه فجر امسال خبر داد و گفت: این طرحها با اعتباری بالغ بر ۵۶۰ میلیارد ریال در دهه فجر امسال افتتاح خواهد شد که در بخش نرمافزاری میتوان به استقرار سیستم سامانه جامع یک پارچه خدمات مشترکین اشاره کرد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی افزود: قرار است ۲۲ خدمتی که از سوی شرکت آبفا به مردم ارائه میشود بدون حضور فیزیکی آنها ادامه یابد. که این سامانه در ۳۳ شهر استان استقرار خواهد یافت.
وی افزود: از سال ۹۵ کلیه خدمات شرکت آبفا به صورت دفاتر پیشخوان، اینترنت، موبایل و تلفن در اختیار شهروندان قرار خواهد گرفت که در راستای اعتماد سازی در بین مردم استان و ایجاد سهولت در انجام امور مربوط به آبفا، طرح پایلوت خوداظهاری کنتور مشتریان در یکی از شهرها در حال پیادهسازی است و در صورت موفقیت در سال آینده این طرح در کل استان اجرا خواهد شد.
اسماعیلیان با بیان اینکه در سال جاری ۱۰۰۰ میلیارد ریال بودجه صرف اعتبارات آبفای استان خواهد شد، گفت: از این مبلغ ۲۷۰ میلیارد در بخش فاضلاب و الباقی در بخش آب ذخیره خواهد شد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی در ادامه به حفر سالانه ۳۰ حلقه چاه در استان اشاره و عنوان کرد: به رقم حفر این مقدار چاه به میزان تولید استان اضافه نمیشود.
۳۰ شهر استان در شرایط تنش آبی
وی تصریح کرد: در سال ۹۵، ۳۰ شهر استان در تنش آبی قرار خواهند گرفت و میزان کسری که با آن مواجه خواهیم بود در ساعات پیک مصرف ۸۵۵ لیتر در ثانیه خواهد بود، تابستان امسال نیز علیرغم تمامی اقدامات انجام شده و حفر ۳۳ حلقه چاه با کمبود آب مواجه شدیم که اگر همیاری مردم نمیبود آب جیرهبندی میشد.
اسماعیلیان در ادامه با بیان اینکه ۸۹ درصد از مصارف آبی در بخش کشاورزی ۸ درصد شرب، و سه درصد صنعت است، گفت: با شرایط موجود در بسیاری از نقاط استان حتی امکان ایجاد چاههای جدید وجود ندارد و هیچ راهکاری جز کاهش مصرف آب به حساب امده و یا آب بدون درآمد وجود ندارد، به این منظور از مهمترین رویکردهای شرکت آبفای استان توسعه فاضلاب در راستای استفاده مجدد از پساب آن در بخشهایی از جمله فضای سبز است. که استفاده از پساب با وجود مشکلات حال حاضر برای ما یکی از مهمترین اولویتهاست.
۳۵ درصد شبکه توزیع آبی فرسوده است
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی در ادامه از فرسودگی ۳۵ درصد از شبکه توزیع آبی استان خبر داد و گفت: به منظور بهبود این میزان از شبکه توزیع آبرسانی به ۳۵۰ میلیارد ریال بودجه نیازمند است.
منبع:ایسنا کد خبر:۹۴۱۱-۸۱۸۴-۵ تاریخ انتشار: ۱۴:۵۹:۴۹ ۱۳۹۴/۱۱/۱۰