دبیر ستاد اجرایی خانه کشاورز زنجان با بیان اینکه مدتها است با روند رو به رشد بحران آب، مصرف آب در بخش کشاورزی رسانهای شده است، گفت: باید بحران آب و چالشهای پیش روی آن جدی گرفته شود.
نازخند صبحی با بیان اینکه سهم بخش کشاورزی در تولید ناخالص داخلی بسیار ناچیز است، افزود: با در نظر گرفتن این مهم و مصرف عمده آب در این بخش، بعد گستردهای پیدا کرده است، در حالی که میتوان گفت سوء مدیریت استفاده بهینه از آب یکی از عوامل بحران آب را تشکیل میدهد.
وی با اشاره به اینکه تزریق آب به تولید یکی دیگر از عوامل تشدید بحران آب در سراسر کشور به ویژه استان زنجان است، تصریح کرد: مهمتر از این، بحث فروش آب از ذخایر و اطراف زنجانرود است. در تعریفی دیگر بعد از دلالان در عرصههای مختلف داد و ستد اعم از زمین، میوه و ماشین به دلالان فروش آب میرسیم که در شرایط وضعیت تنش آبی استان است که روز به روز شدیدتر میشود.
صبحی ادامه داد: حفر بیرویه چاه به دور از چشم ماموران شرکت آب منطقهای و با وجود اخطار برای پلمب کردن چاههای غیرمجاز، وضعیت آب را در این شرایط بحرانیتر کرده است. شگفتانگیز اینکه کسی نمیتواند با مافیای فروش آب برخورد کند. حتی هفت اکیپ حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای و روزانه پیش از ۱۲۰ تا ۱۳۰ تانکر ۱۰ مترمکعبی آب فقط از چاه عمیق ۱۲۰ متری رودخانه زنجانرود که در اثر کمآبی خشک شده است، برداشت میشود.
وی با تأکید بر اینکه قانون به صراحت اعلاام کرده است که «ایجاد هر نوع حفاری و دخل و تصرف در بستر رودخانهها و انهار طبیعی و کانالهای عمومی و مسیلها و مرداب و برکههای طبیعی و همچنین در حریم قانونی سواحل دریاها و دریاچهها اعم از طبیعی و یا مخزنی ممنوع است»، چاه حفر شده در بستر رودخان قزلاوزن دارای مجوز است. عمق چاه ۱۲۰ متر و هر روز بیش از صدها تانکر آب از این چاه به فروش میرسد.
صبحی یادآور شد: فروش آب در حاشیه رودخانه قزلازون به تجارتی پرسود و بیدردسر تبدیل شده است و در این شرایط بحران بیکاری، یک اشتغال جدید محسوب میشود. در تفسیر عدم فروش این آب بسیاری از مسئولان آنرا آب سطحی عنوان میکنند و قابل شرب نمیدانند، در حالی که آبی از عمق ۱۲۰ متر نمیتواند سطحی باشد. در مکانهای دیگر هم که باغات دارای چاه عمیق هستند، فروش آب همچنان ادامه دارد، لذا باید جلوی این روند تخریب هر چه زودتر گرفته شود.
منبع:ایسنا کد خبر: ۹۴۰۳۲۷۱۵۵۱۰ چهارشنبه ۲۷ خرداد ۱۳۹۴ – ۰۳:۲۳