همکاری ایران و هند در زمینه آب و برق تقویت میشود بجز ملحق شدن به اتحادیه انرژی خورشیدی، مجال همکاری بین موسسات ایرانی و هندی بسیار بالاست و تمایل داریم.
وزیر نیرو در دیدار با وزیر توسعه، زنان و خانواده هند گفت: تمایل داریم در زمینههای آب، برق و انرژیهای تجدیدشونده بین موسسات ایرانی و هندی ارتباطات گستردهتری ایجاد شود.
مهندس “حمید چیتچیان” عصر روز سهشنبه در دیدار با خانم “مانیکا گاندی” وزیر توسعه، زنان و خانواده هندوستان در ساختمان ستادی این وزارتخانه، با بیان این مطلب اظهار داشت: زبانهای فارسی و هندی دارای ریشههای مشترکی هستند که باعث شده تا فرهنگ دو ملت ایران و هند به هم نزدیکتر شود.
وی ادامه داد: هند یک قدرت نوظهور بسیار تاثیرگذار در جهان و منطقه است و از سویی ایران نیز دارای یک ملت بزرگ با فرهنگ ریشه دار و سنتهای قوی است.
چیتچیان با بیان اینکه ارتباطات بیشتر بین دو کشور و همکاریهای آنها تاثیر بسیار زیادی در صلح جهانی و منطقه خواهد داشت، افزود: دوستی دو ملت ایران و هند و فعالیتهای اقتصادی و همکاری بین موسسات ایرانی و هندی به نفع دو ملت بوده و اثرات مثبتی در منطقه خواهد گذاشت.
وی با ابراز تمایل در عضویت اتحادیه انرژی خورشیدی که توسط هند در منطقه ایجاد شده است، افزود: بجز ملحق شدن به این اتحادیه مجال همکاری بین موسسات ایرانی و هندی بسیار بالاست و تمایل داریم در زمینههای برق و انرژی های تجدید شونده بین موسسات ایرانی و هندی ارتباطات گستردهتری ایجاد شود.
وزیر نیرو ادامه داد: شرکتهای هندی در حال فعالیت در زمینههای تولید انرژیهای بادی و خورشیدی هستند و میتوانیم همکاری های مثبتی در این زمینه و در صورت تمایل، می توانیم در ساخت نیروگاه های حرارتی همکاریهای ارزشمندی داشته باشیم.
وی در خصوص حضور هندیها در بندر چابهار و سرمایهگذاری آنها در پروژههای ریلی کشور گفت: از این موضوع استقبال میکنیم و وزارت راه و شهرسازی آمادگی دارد با اجرایی شدن برجام و رفع موانع تحریمها، موسسات ایرانی و هندی وارد دوره اجرا و تحقق بخشیدن عملی به پروژههای مشترک باشند.
چیت چیان با اشاره به اهمیت حضور زنان در صنعت آب و برق و تاثیرگذاری آنها در جامعه گفت: حضور حدود ۶۸ درصد بانوان در صندلیهای دانشگاهها و موسسات عالی کشور و مسئولیت پذیری آنان در سمتهای مدیریتی نشان از توانمندی این قشر دارد، ولی تحصیلات عالی نباید با پیامدهای اجتماعی همچون ازدواج دیرهنگام و عدم تشکیل خانواده همراه باشد.
خانم “مونیکا گاندی” وزیر توسعه، زنان و خانواده هندوستان نیز با ابراز خرسندی از این دیدار، اتحادیه انرژی را فرصت مناسبی برای جایگزینی انرژیهای فسیلی دانست و افزود: خوشحالیم که جمهوری اسلامی ایران میزبانی این دوره از همایش بنیاد جهانی انرژی و مدیریت سبز را به عهده داشت و امیدواریم وزارت نیرو در اتحادیه جهانی خورشیدی که توسط هند ایجاد شده است حضور یابد.
وی ضمن اظهار تمایل کشورش برای حضور در بندر چابهار و همکاری در طرحهای ریلی ایران گفت: شرکتها و موسسات هندی تمایل دارند ضمن انتقال تکنولوژی در پروژه های مختلف ایران سرمایه گذاری و با شرکت های ایرانی مشارکت داشته باشند.
گاندی با بیان اینکه زنان در هندوستان شانه به شانه مردان کار میکنند ولی در زمینه صنعت آب و برق حضور فعال نداشته و جامعه زنان دانشگاهی در این کشور بسیار محدود است، به وزیر نیرو بخاطر اشتغال و حضور فعال زنان در عرصههای کارشناسی، مدیریت و مشاغل تخصصی وزارت نیرو تبریک گفت.
در این جلسه خانم ” فاطمه قیومی ” مشاور امور زنان و خانواده وزیر نیرو نیز در سخنانی به اهمیت و تاثیر نقش زنان در جامعه و خانواده پرداخت و افزود: حضور زنان در سمت های مدیریتی، کلیدی و کارشناسی در وزارت نیرو و مشاغل تخصصی در مدیریت تولید برق، تصفیهخانههای آب و ماموریت های تخصصی در داخل و خارج از کشور نشان از توانمندی این قشر دارد.
وی ادامه داد: زنان بجز حضور در اجتماع با تحصیلات عالی می توانند در خانواده نیز، عضو موثر و تاثیر گذاری بوده و ضمن مسئولیت تربیت فرزندان، به آموزش فرهنگ مدیریت مصرف به کودکان و سایر اعضای خانواده نیز بپردازند.
منبع:پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو (پاون) کد خبر:۳۶۲۱۳ تاریخ انتشار:۳۰ دی ۱۳۹۴ ۱۴:۵۷