مدیر عامل شرکت آب منطقه ای لرستان در نشست مشترک شورای هماهنگی مدیران عامل صنعت آب و برق که با حضور حجت الاسلام حسینی دبیر شورای فرهنگی شرکت مدیریت منابع آب ایران و نماینده دفتر فرهنگی وزارت نیرو برگزار شد با بیان مطلب فوق گفت: امیدوارم این نشست برای صنعت آب و برق استان منشاء خیر و برکت باشد .
مهندس سیفی افزود: شرکت آب منطقه ای دارای ۱۸۷ نیرو می باشد که ۲۱ درصد آنها ایثارگر و ۸۷ درصد دارای تحصیلات دانشگاهی هستند.
وی از ویژگی های طبیعی لرستان به نیکی یاد کرد و گفت: استان لرستان ۲۸ هزار کیلومتر مربع وسعت دارد که ۷۵ درصد آن کوهستان و ۲۵ درصد دشت می باشد ضمن اینکه این استان دارای بیشترین آبشارها و مرتفع ترین دریاچه کشور می باشد. مدیر عامل آب منطقه ای لرستان بابیان اینکه روان آب های استان به دو حوزه کرخه و ذز می ریزند ، اظهار داشت: ۶۰ درصد آب هایی که از استان خارج می شود وارد حوزه کرخه می شود و ۴۰ درصد دیگر به حوزه دز می ریزد.
مهندس سیفی با اشاره به میانگین بارش دراز مدت ۵۰ استان با ۵۴۶ میلی متر ، متوسط ۱۰ ساله با ۵۱۴ میلی متر و بارندگی های سال جاری با ۴۳۹ میلی متر یادآور شد: شهرستان دلفان در سال جاری با ۶۳۹ میلی متر بارش بیشترین بارندگی استان را داشته است.
وی به شش هزار و ۶۷۴ حلقه چاه ، شش هزار و ۴۴۴ دهنه چشمه ، یک هزار و ۳۲۲ رشته قنات اشاره کرد و تصریح نمود: بیش از یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون متر مکعب آب از این بخش تولید می شود. ایشان هم چنین طول ۱۳۰ رودخانه شامل ۳۰ رودخانه دایمی و ۱۰۰ رودخانه فصلی استان را بیش از هشت هزار و ۸۰۰ کیلومتر اعلام کرد و گفت: طول رودخانه های دایمی دو هزار و ۵۰۰ کیلومتر است که از چهار رودخانه سزار و بختیاری در حوزه دز و کشکان و سیمره در حوزه کرخه تشکیل شده است.
وی گفت: از ۱۲ میلیارد متر مکعب آبی که از استان خارج می شود هشت میلیارد متر مکعب تولید آن استان و چهار میلیارد متر مکعب دیگر را تولید استان های همجوار است .
مهندس سیفی آب مصرفی استان را کمی بیش از دو میلیارد و ۵۰۰ میلیون متر مکعب اعلام کرد که مصرف آب در بخش کشاورزی با دو میلیارد و ۳۹۸ میلیون متر مکعب را بیشترین بخش مصرف آب عنوان کرد .
مدیر عامل آب منطقه ای لرستان کل میزان منابع آب زیر زمینی استان را پنج میلیارد متر مکعب اعلام کرد .
وی از اجرای ۶۵ طرح بخش آب در استان خبر داد و گفت: از این تعداد چهار طرح ملی ، ۱۷ طرح ملی استانی و ۴۴ طرح استانی است که با بهره برداری از آنها ۴۰۰ میلیون متر مکعب آب مهار و ۳۸ هزار هکتار اراضی دیم به آبی تبدیل خواهد شد.
منبع:قدس آنلاین کد خبر:۳۴۰۰۳۲ تاریخ انتشار: ۱۳۹۴/۱۰/۲۹ – ۱۲:۴۲