شانزدهمین دوره جایزه جهانی انرژی که امروز با حضور نمایندگان و نامزدهای دریافت این جایزه جهانی در برج میلاد در حال برگزاری است، در بخش آب جایزه ویژه خود را به صورت مشترک به طرح فاضلاب تهران از ایران و طرح تامین آب شرب کشور تانزانیا اختصاص داد.
آئین اعطای جایزه بخش آب توسط “معصومه ابتکار” معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان محیط زیست کشور و “حمید چیتچیان” وزیر نیرو انجام شد.
حمید چیت چیان وزیر نیرو در آئین آغاز بهکار شانزدهمین دوره جایزه جهانی انرژی دلیل برگزاری این رویداد توجه به منابع محدود و آسیبپذیر کره زمین و اجزای حیاتی آن از جمله آب، خاک و زیستبومهایی متنوع است که با خطر بزرگی مواجه شده و توجه و اقدام فوری جامعه جهانی را میطلبد.
وی ادامه داد: اینجانب معتقدم از طریق مشارکتهای بینالمللی و تغییر و بهینهسازی الگوهای تولید و مصرف میتوان از رسیدن به نقطه بدون بازگشت اجتناب نموده و در عین حال زمینه ایجاد مشغل سبز جدید و تضمین پایداری خوشبختی آیندگان را فراهم آوریم.
وزیر نیرو تصریح کرد: آرمانها و دلایل فراوانی سبب میشود تا دست به دست هم داده و در راستای حفاظت از تنها یک سیاره و یک مسئله مشترک با مسئولیتهای متفاوت اقدام کنیم.
چیتچیان با بیان اینکه باید موضوعاتی همانند فقر، محسط زیست، پایداری، حقوق بشر، آموزش، سلامت و نیاز به ایجاد فرصتهای برابر برای توسعه و تاباوری را از مسائل و رویکردهای سیاسی جدا نماییم، گفت: اهداف جایزه جهانی انرژی و مدیریت سبز میتواند به تحقق موارد فوق و اهداف توسعه هزاره در حوزههای ریشهکنسازی فقر مفرط و گرسنگی، کاهش مرگومیر در کودکان، پایداری محیط زیست و مشارکت جهانی در توسعه کمک شایانی نماید.
وزیر نیرو در این همایش پیشنهاد داد پیوندهای موجود میان اهداف و آرمانهای مدیریت سبز و جایزه جهانی انرژی و اهداف توسعه هزاره بررسی شود و ادامه داد: این اقدام را می توان با تحلیل اهداف و شاخصها به انجام رساند و سپس با استفاده از رویکرد فعالانه شاخصهای جدید، معنادار و قابل توجه را شناسایی کرد.
وی در پیشنهادی دیگر توانمندسازی جامعه زنان را طریق ایجاد ساز و کار و فرصتهای برابر در زمینه مشاغل سبز خواستار شد و ادامه داد: در ایران حدود ۷۰ درصد از دانشجویان را زنان و دختران تشکیل میدهند که نشان از توجه و حساسیت مناسب این بخش از جامعه به مسائل محیط زیست دارد.
وی در پایان با بیان اینکه ملت ایران مصمم به ایفای نقش در تقویت مدیریت سبز در سطح جهانی است، ادامه داد: این امر ریشه در تاریخ و فرهنگ این کشور دارد و ما آماده هستیم تا انگیزههای علمی و فناوری خود را بهمنظور حرکت بهسوی توسعه سبز با استفاده از ظرفیتهای همکاری و مشوقهای بینالمللی موجود با دعوت از افراد باتجربه و بااستعداد و مشارکت دانشمندان جوان خود تقویت کنیم.
پرورش مدیرعامل آب و فاضلاب استان تهران پس از دریافت جایزه جهانی انرژی این جایزه را حاصل تلاش تمام دستگاههای اجرایی و مدیریتی پایتخت عنوان کرد و افزود: من این جایزه را به نمایندگی از تمامی همکارانم دریافت میکنم، کسانی که در تمام این سالها برای اجرا و ثمردهی این طرح تلاش کردهاند.
او ادامه داد: برای اجرای طرح فاضلاب تهران، تمامی ارگانهای مدیریت شهری از شرکت فاضلاب تهران، استانداری تا شهرداری و بخشهای دیگر همکاری نزدیک داشتهاند و این جایزه متعلق به همه آنهاست.
منبع:فارس کد خبر:۱۳۹۴۱۰۲۹۰۰۰۹۰۴ تاریخ انتشار:۹۴/۱۰/۲۹ – ۱۳:۳۶