وزیر نیرو گفت: براساس برنامههایی که ایران در کاپ ۲۱ عنوان کرد کاهش داوطلبانه چهار درصد کربن نسبت به روندی که تا سال ۲۰۳۰ پیش رفته بود و همچنین کاهش تولید چهار درصد دیگر کربن به شرط حمایتهای بینالمللی به منظور تامین سرمایه و انتقال تکنولوژی را عنوان کرده است.
حمید چیتچیان در شانزدهمین مراسم جایزه بنیاد جهانی انرژی با بیان اینکه در دسامبر ۲۰۱۵ در کاپ ۲۱ که در فرانسه تشکیل شد و ۱۹۰ کشور جهان برنامههای خود را برای کنترل و کاهش انتشار کربن اعلام کردند، اظهار کرد: امیدواریم با استقامت مسیر ترسیم شده را برای به وجود آوردن یک پایداری مطلوب طی کنیم.
وی با اشاره به اقدامات دیگر ایران در راستای رسیدن به پایداری و توسعه اظهار کرد: نصب ۷۵۰۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر، ارتقاء راندمان نیروگاهها، افزایش گاز طبیعی در سبد مصرفی از جمله فعالیتهایی است که ایران برای حمایت از این مساله پیشروی خود قرار داده است.
وزیر نیرو در پاسخ به این سوال که آیا قوانین موجود میتواند موجب ایجاد توسعه سبز در کشور شود، گفت: در قوانین پنج ساله توسعه کشور این مساله کاملا مورد حمایت قرار گرفته بهطوری که در لایحه برنامه ششم توسعه که توسط دولت تدوین شده است دو محور اساسی برای بحث محیط زیست و آب در نظر گرفته شده است.
به گفته چیتچیان قوانین مدیریت مصرف انرژی و سایر قوانینی که در این زمینه وضع شده در مرکز توجه قرار دارد. علاوه بر این نیز وزارت نیرو اقداماتی را در راستای توسعه این مهم انجام داده بهطوری که برای کسانی که از منابع تجدیدپذیر استفاده میکنند خریداری طولانیمدت را در نظر گرفته است.
وی با بیان اینکه طی کردن این مسیر عزم و اراده ملی میخواهد، اظهار کرد: قیمتهای یارانهای که برای حاملهای انرژی در نظر گرفته شده، یکی از موانعی است که امیدواریم با تدبیر بتوانیم برای این مساله نیز راهکارهای اساسی بیاندیشیم.
وزیر نیرو با اشاره به جمعیت روزافزون جهان ادامه داد: با توجه به اینکه منابع کره خاک محدود است باید به فکر نسلهای آینده و حق حیات آنها نیز بود.
چیتچیان با بیان اینکه برای رسیدن به توسعه نیازمند برنامهریزیهای مدون هستیم، افزود: در راستای بهرهگیری از منابع اولین مهم بهرهگیری از منابع و فرصتها به نحوی که نسل آینده نیز بتواند از آنها استفاده کند در نظر گرفته شده است.
منبع:ایسنا کد خبر:۹۴۱۰۲۹۱۷۳۵۶ تاریخ انتشار:سهشنبه ۲۹ دی ۱۳۹۴ – ۱۰:۳۷