حسن نوروز محمدی در بازدید گروه تخصصی سد و مدیریت حوضه کمیته ملی سدهای بزرگ ایران افزود : تاکنون ۶۰ میلیون متر مکعب آب در سد شهید رجایی ذخیره شد که این رقم در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته که شرایط چندان مناسبی نبود ، ۲۳ میلیون متر مکعب کمتر است .
وی با اشاره به ویژگی های سد مخزنی شهید رجایی و نقش آن در تأمین آب کشاورزی ، شرب و گردشگری منطقه و تولید انرژی برقابی به میزان ۳۱ گیگاوات ساعت ، اضافه نمود : سد شهید رجایی وارد نوزدهمین سال بهره برداری خود شده است و پشتوانه بسیار خوبی برای ۵۰ هزارهکتار از اراضی کشاورزی دشت تجن می باشد و سالانه آب مورد نیاز ۴۶ هزار هکتار از اراضی زراعی منطقه را تأمین می کند.
مدیر سد شهید رجایی ساری با بیان اینکه همه تلاش خود را برای حفظ این سرمایه ملی بکار می گیریم ، گفت : مانور دریچه های تحتانی و کشاورزی بطور مرتب و بر اساس برنامه زمانبندی انجام می گیرد و داده های مورد نیاز روزانه ، هفتگی و ماهانه جمع آوری و گزارش کنترل و پایداری سد به موقع تولید و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته و مشکل خاصی در امر بهره برداری نداریم.
نوروز محمدی با بیان اینکه هیدروگراف از مخزن نیز انجام شد و میزان ورودی رسوب به مخزن طی یک دوره دوازده ساله کمتر از ۵۰۰ هزار متر مکعب بوده است ، افزود : به دلیل پوشش مناسبی که در حوزه آبریز این سد داریم میزان ورودی رسوب به مخزن سد کمتر از رقمی می باشد که مشاور پیش بینی کرده بود و این امر در افزایش عمر مفید این سازه مهم آبی نقش بسزایی دارد.
وی با اشاره به آبگیری کامل سد طی ۶ مرحله در دوره ۱۹ ساله بهره برداری ، گفت : حداکثر میزان سرریز آب ۵۷ متر مکعب و حداکثر ورودی به سد ۱۶۰ متر مکعب ثبت شد و این امر نشان می دهد با برخورداری از چنین سازه ای ، سیل ، پائین دست رودخانه را تهدید نمی کند.
منبع:قدس آنلاین کدخبر:۳۳۷۵۰۹ تاریخ انتشار:۱۳۹۴/۱۰/۲۳ – ۱۰:۵۴