“سید ابراهیم علوی” افزود: تولید هر مترمکعب آب در برخی از شهرها از جمله گناباد با ۱۲۰ کیلومتر خط انتقال هزینه بالایی دارد، در حالیکه مبلغ دریافتی از مشترکان به مراتب کمتر از این رقم است.
وی علاوه بر کمبود منابع مالی، چالش تامین آب در استان را یادآور شد و گفت: طی ۱۰ سال گذشته با وجود افزایش توان تولید آب به میزان ۵ هزار و ۸۷۰ لیتر بر ثانیه تنها هزار و ۸۷ لیتر به ظرفیت تامین آب استان اضافه شده و مابقی یعنی چهار هزار و ۷۸۳ لیتر صرف جبران کاهش آبدهی چاهها بهدلیل ادامه پدیده خشکسالی شده است.
به گفته وی تداوم ۱۵ سال خشکسالی و برداشتهای بیرویه از منابع زیرزمینی ۳۲ شهر استان را در معرض تنش آبی در سال ۹۸ قرار داد .
وی از شهرهای نیشابور، قوچان، گلبهار، رضویه و شاندیز بهعنوان شهرهای فوق بحرانی نام برد و افزود: خلیلآباد، بردسکن، چناران، خواف، سبزوار، طرقبه، باخرز، تربتجام، کاریز، ملکآباد، قلندرآباد، ششتمد، سلطانآباد، تربتحیدریه، قاسمآباد و جغتای در شرایط بحرانی قرار دارند.
مدیرعامل آبفای استان خراسان رضوی سپس به تشریح وضعیت پروژههای تامین آب شهرهای استان پرداخت و خواستار تخصیص ۱۰۰ درصدی اعتبارات مصوب استانی بخش آب و طرحهای ملی – استانی شد.
علوی در ادامه با اشاره به سیاستهای راهبردی این شرکت در حوزه فاضلاب افزود: ۳۰ درصد جمعیت استان از خدمات جمعآوری و دفع بهداشتی فاضلاب در هفت شهر استان برخوردار هستند .
به گفته وی بر اساس برنامه و اهداف این شرکت هر ماه یک شهر به جمع شهرهای دارای پروژه فاضلاب در استان افزوده خواهد شد.
منبع:پاون کد خبر:- تاریخ انتشار:۱۳۹۸/۰۶/۱۳
