در این طرح هشت هکتار از اراضی پایین دست سد درونگر زیر کشت درخت سنجد قرار گرفت و اداره منابع آب شهرستان درگز با اختصاص ۱۱۰۰ مترمکعب آب اجرای طرح را تسهیل کرد.
اجرای طرحهای سازگاری با کمآبی با توجه به اقلیم خشک و نیمه خشک استان خراسان رضوی از ابتدای سال جاری در دستور کار شرکت آب منطقهای خراسان رضوی قرار دارد.
مدیر امور آب شهرستان درگز درباره این طرح و چگونگی اختصاص آب به آن گفت: سنجد درخت بومی درگز است و از سالیان گذشته در منطقه وجود داشته است.
“ابوالفضل بزرگی” افزود: در گذشته درخت سنجد به صورت خودرو در این منطقه وجود داشت و اکنون درختان بزرگ سنجد هم در این منطقه یافت میشود.
وی گفت: سنجد علاوه بر خواص دارویی فراوان، جزو محصولات کم آببر و البته زودبازده است که با توجه به بحران آب کاشت آن بسیار به صرفه است.
بزرگی، با اشاره به دیگر موارد مثبت کاشت این درخت گفت: با توجه به اینکه سنجد را میتوان در سطوح شیبدار کاشت، کمک زیادی به جلوگیری از وقوع سیلاب میکند و همچنین مانع ورود رسوبات به مخازن سد میشود.
مدیر امور آب شهرستان درگز به مقدار آب اختصاص داده شده توسط این اداره برای کمک به کاشت درختان سنجد اشاره کرد و گفت: از ۲۰ هکتاری که برای این طرح در نظر گرفته شده فعلا فقط ۸ هکتار زیر کشت رفته است و آب تخصیصی به آن ۱۱۰۰ مترمکعب است که به صورت فروش تانکری است و در صورت درخواست افزایش آب امکانپذیر است.
وی هدف از این طرح را در راستای طرح «سازگاری با کم آبی» با توجه به تغییر اقلیم، ترویج کشت محصولات کم آببر عنوان کرد و گفت: هر هکتار شالی سالانه ۱۸ هزار مترمکعب آب نیاز دارد در حالی که درخت سنجد کمترین نیاز آبی را داشته و این طرح نمونه درست مدیریت آب در کشاورزی است.
“وحیدرضا شادفر” پژوهشگر عرصه منابع طبیعی نیز در خصوص ویژگیهای درخت سنجد گفت: همزمان با تغییر اقلیم، تشدید پدیده خشکسالی و کم آبی در کشور، با تغییر الگوی کشت، سنجد میتواند نقش بسیار مهمی در اقتصاد کشاورزی مناطق روستایی داشته باشد.
مبتکر این طرح درباره اهمیت کاشت سنجد افزود: حتی با کاشت آن اطراف مزارع، مراتع، دیمزارها و دامداریها میتوان از جابهجایی و فرسایش خاک جلوگیری کرد، چرا که درخت سنجد مقاومت بالایی در برابر آفات و تغییرات اقلیمی دارد.
منبع:پاون کد خبر:- تاریخ انتشار:۱۳۹۸/۰۶/۰۳