“محمد احمدی جبلی” با اشاره به اقدامات صورت گرفته بهمنظور برطرف کردن مشکل کمبود آب این بخش افزود: مدیریت دقیق فشار شبکه و مانور شیرآلات بهصورت شبانهروزی، استفاده از ظرفیت آبی شرکت آبفای شهری، افزایش دور موتور پمپ چاههای آب و افزایش آبدهی چاهها، پیگیری مجدانه بهمنظور استفاده از ظرفیت چاههای آب موجود در منطقه، برخورد با انشعابهای غیرمجاز و درخواست صدور پروانه برای حفر چاه جدید از شرکت آب منطقهای استان از جمله اقدامات انجام شده برای برطرف کردن مشکل کمبود آب بهشمار میآید.
وی اضافه کرد: منابع آبی روستاهای استان قم خصوصا بخش جعفرآباد با کاهش چشمگیری مواجه بوده و از طرفی مصرف آب در این روستاها بهطور قابل توجهی افزایش یافته است.
مدیرعامل شرکت آبفای روستایی استان قم با بیان اینکه بخش جعفرآباد از توابع استان قم در بخش شمالی استان قرار داشته و قطب دامپروری استان است، گفت: با توجه به شرایط اقلیمی منطقه، آب مورد نیاز روستاهای این بخش در حوزه کشاورزی، دامپروری و شرب عمدتا از طریق منابع زیرزمینی بوده و این در حالی است که سطح آبهای زیرزمینی نیز در این منطقه بسیار پایین است.
احمدی جبلی در ادامه اظهار داشت: آب شرب ۲۲ روستای این بخش در قالب یک مجتمع آبرسانی به نام مجتمع شهید علیمحمدی از طریق سه حلقه چاه عمیق، توسط شرکت آبفار قم تامین میشود که در روزهای اخیر و با افزایش دمای هوا، مصرف آب در این روستاها افزایش قابل توجهی داشته و باعث افت فشار آب در شبکه توزیع آب برخی از روستاها شده است.
وی ادامه داد: مجموع جمعیت روستاهای تحت پوشش مجتمع شهید علیمحمدی بر اساس سرشماری سال ۱۳۹۵ بالغ بر ۱۰ هزار و ۳۰۰ نفر بوده که با احتساب رشد سه سال اخیر، جمعیت فعلی این مجتمع حدود ۱۱ هزار نفر تخمین زده میشود. علاوه بر این، طبق اعلام بخشداری جعفرآباد حدود ۶۰۰۰ نفر اتباع بیگانه در این بخش سکونت دارند و بر اساس اعلام سازمان جهاد کشاورزی ۶۵ هزار رأس دام سنگین و ۱۰۶ هزار رأس دام سبک در روستاهای مجتمع وجود دارد.
وی در ادامه افزود: سرانه مصرف آب هر نفر ۱۶۰ لیتر در روز و سرانه مصرف دام سنگین و سبک به ترتیب ۶۰ و ۱۵ لیتر در روز، متوسط نیاز آبی جمعیت انسانی مجتمع حدود ۳۱٫۵ لیتر در ثانیه و متوسط نیاز آبی دام مجتمع حدود ۶۳٫۵ لیتر در ثانیه است که در نتیجه مجموع نیاز آبی متوسط روستاهای مجتمع در حال حاضر ۹۵ لیتر در ثانیه برآورد میشود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان قم تصریح کرد: در حال حاضر تامین آب مجتمع توسط سه حلقه چاه عمیق صورت میگیرد که مجوز برداشت از آنها مجموعا ۶۷ لیتر بر ثانیه بوده و برداشت شرکت آبفار از آنها در طول فصل گرم بین ۶۵ تا ۷۰ لیتر در ثانیه است.
این مقام مسئول در انتها با اشاره به دلایل اصلی کمبود آب در روزهای اخیر عنوان کرد: افزایش یکباره دمای هوا و افزایش چند برابری مصرف در بازه زمانی کوتاه، افزایش چشمگیر تعداد دامهای این بخش نسبت به سال قبل با توجه به افزایش قیمت گوشت، دستکاری شیرآلات و نصب مستقیم پمپ روی شبکه توزیع توسط برخی افراد سودجو در روستاها از جمله دلایل اصلی افت فشار آب در روستاهای این بخش است.
وی از اهالی روستاهای استان درخواست کرد الگوی مصرف و صرفهجویی حداکثری در مصرف آب را رعایت کنند.
منبع:پاون کد خبر:- تاریخ انتشار:۱۳۹۸/۰۵/۰۸