“علیرضا قاسمی” با اشاره به اینکه عمر الکتروپمپهای مذکور به بیش از ۱۷ سال میرسد، افزود: بهدلیل افزایش درجه هوا در محل چاه نیمهها، دو دستگاه الکتروموتور ایستگاه پمپاژ شماره یک خط انتقال آب به زاهدان دچار نقص فنی شد که تیمهای اکیپ امدادی و حوادث شرکت آب و فاضلاب استان سیستان و بلوچستان بلافاصله تعمیرات اضطراری را آغاز کرده و در کمترین زمان ممکن (۱۲ ساعت) عملیات جایگزینی دو دستگاه الکتروموتور انجام و ایستگاه پمپاژ با چهار الکتروموتور در مدار بهرهبرداری قرار گرفت.
وی ادامه داد: در پی این حادثه ۵۰ درصد از ظرفیت خط انتقال آب به زاهدان کاهش یافته که به تبع آن کسری تولید و انتقال، شبکه توزیع آب زاهدان را دچار شوک کرد و نقاطی از شهر زاهدان با افت شدید فشار و برخی مناطق مرتفع شهر با قطعی جریان آب مواجه شد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان افزود: در جهت رفع حال شهروندان زاهدانی مخزن استراتژیک این شهر در مدار بهرهبرداری گرفت که به میزان قابل توجهی اثرات این تنش کاهش یافت.
قاسمی خاطرنشان کرد: تامین بخش عمده آب مورد نیاز شهر زاهدان از چاه نیمهها که حدود ۲۰۰ کیلومتر از شهر زاهدان فاصله دارند صورت میگیرد و آب چاه نیمهها پس از چهار مرحله پمپاژ و با اختلاف ارتفاع ۱۵۱۰ متر به تصفیهخانه آب شهر زاهدان منتقل میشود.
وی با انتقاد از اینکه در توسعه شهر زاهدان به هیچوجه به مبحث مهم تامین آب بهعنوان یکی از زیرساختهای اساسی توجه نمیشود، اظهار کرد: در سه سال گذشته در حالی تعداد مشترکان آب در زاهدان با افزایش ۱۴ هزار فقرهای انشعاب همراه بوده که هیچ منبع جدیدی برای تعیین آب اضافه نشده است.
قاسمی افزود: از این تعداد اشتراک واگذار شده، ۱۲۸ هزار فقره دارای انشعاب آب شرب و ۲۵ هزار فقره از انشعاب آب بهداشتی برخوردار هستند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان با بیان اینکه هر روز شاهد افزایش تعداد مشترکان آب در زاهدان هستیم، گفت: در حالحاضر در وضعیت موجود بدون درنظر گرفتن مناطق جدید الحاقی نیاز زاهدان در مصرف و با تعداد مشترک موجود ۲۲۰۰ لیتر بر ثانیه است که ۱۶۰۰ لیتر بر ثانیه آن شامل ۱۲۵۰ لیتر بر ثانیه آب شرب و ۳۵۰ لیتر بر ثانیه آب بهداشتی است که با توجه به نیاز ۶۰۰ لیتر بر ثانیه کمبود داریم.
وی ادامه داد: از این میزان حدود ۳۵۰ لیتر بر ثانیه مربوط به کمبود در بخش شرب و ۲۵۰ لیتر بر ثانیه مربوط به مناطق فاقد سامانه آبرسانی است و چنانچه تمامی شهروندان زاهدانی از نعمت آب شرب بهرهمند شوند، میزان کمبود به ۱۰۰۰ لیتر در ثانیه خواهد رسید.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان در آخر، توجه ویژه به اتمام پروژه آبرسانی خط دوم انتقال آب از چاه نیمهها به شهر زاهدان را در راستای برطرف شدن این مشکل ضروری دانست.
منبع:پاون کد خبر:- تاریخ انتشار:۱۳۹۸/۰۴/۲۲