“علی باقرآبادی” تعدادی از این شهرها را شامل گلبهار، رضویه، باخرز، بردسکن، شهرآباد، کاریز، تربتجام، احمدآباد صولت، تربت حیدریه، کدکن، چناران، خلیل آباد، سبزوار، شاندیز، طرقبه، فریمان، قوچان، کاشمر و نیشابور عنوان کرد و افزود: با بهرهبرداری از این تعداد چاه، مشکل تامین آب شهرهای در مواجهه با تنش آبی رفع خواهد شد.
وی افزود: در سال گذشته هم ۱۹ حلقه چاه با اعتبار ۲۵۳ میلیارد ریال(بدون احتساب هزینه اجرای خطوط انتقال و ساخت مخازن ذخیره) در ۱۶شهر استان حفر و منجر به افزایش توان تولید آب به میزان ۳۲۳ لیتر برثانیه شد.
وی خاطرنشان کرد: در سال گذشته همچنین با احیا و مرمت چاههای موجود با استفاده از دستگاه “ایر شوک” ۱۱۰ لیتر برثانیه به ظرفیت تولید آب استان اضافه شد.
باقرآبادی افزود: بهرغم اینکه در ابتدای سال ۹۷ حدود ۳۰ شهر استان در شرایط تنش آبی و یا نقطه سربهسر قرار داشتند، اما با مجموعه اقدامات صورت گرفته اعم از حفاری چاه جدید، جابجایی، تجهیز، احیای چاههای موجود، اجرای خطوط انتقال و … موفق به عبور از پیک مصرف تابستان بدون قطعی و یا جیرهبندی آب در شهرهای استان شدیم.
وی با بیان اینکه برای اجرای برنامه میانمدت تامین آب شهرهای استان ۴۰۰ میلیارد ریال اعتبار مورد نیاز است، اظهار داشت: تقریباً تمامی آب مورد نیاز ۷۳ شهر استان از منابع آب زیرزمینی تامین میشود و همچنین یافتن مکان مناسب برای حفر چاه با توجه به ممنوعه و ممنوعه بحرانی بودن دشتهای استان، یکی از چالشهای موجود در تامین آب بهشمار میآید.
مدیر امور توسعه طرحهای منابع آب آبفای خراسان رضوی کمبود منابع مالی، عدم تخصیص به موقع اعتبارات مورد نیاز و کاهش تمایل پیمانکاران به اجرای پروژههای حفاری و تجهیز بهدلیل تبدیل منابع نقدی به اسناد خزانه را از دیگر مشکلات این بخش عنوان کرد.
منبع:پاون کد خبر: -تاریخ انتشار:۱۳۹۸/۰۲/۲۴